واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: گرانترين كشورها براي ادامه تحصيل
بانك خصوصي «اچاسبيسي» در گزارش جديد خود استراليا را به عنوان گرانترين مقصد آموزش عالي براي دانشجويان بينالمللي معرفي كرد.
به گزارش گروه بازار باشگاه خبرنگاران، در گزارش بانك «اچاسبيسي» انگليس آماده است:
استراليا كه از نظر وسعت ششمين كشور جهان محسوب ميشود از نظر بالا بودن هزينههاي تحصيلي بسياري از كشورهاي صنعتي و پيشرفته را پشت سر گذاشته است. در اين گزارش پس از استراليا كشورهاي آمريكا و انگليس نيز همچنان جزو گرانترين كشورها براي ادامه تحصيل هستند.
انتشار اين گزارش موجب تعجب بسياري از دانشجويان بينالمللي شد چرا كه آنها معمولا انگليس را به لحاظ هزينههاي زندگي و تحصيلي به عنوان گرانترين كشور جهان ميدانستند. با اين حال همچنان تحصيل در انگليس هزينه بالايي دارد و در اين ردهبندي در رديف سوم قرار گرفته است.
به دنبال بروز بحران اقتصادي در اروپا و آمريكا، بسياري از موسسات آموزش عالي شهريههاي خود را افزايش دادند تا بتوانند بر كمبود بودجههاي دولتي خود فايق آيند و در عين حال نيز درآمدهاي خود را افزايش دهند.
اين مسئله سبب فراري دادن دانشجويان خارجي از كشورهاي پرهزينه به سمت كشورهاي كمهزينه تر نظير سنگاپور، هنگ كنگ و استراليا شد.
اما اطلاعات ارائه شده در اين گزارش اين ذهنيت را به كلي تغيير داد. اگرچه ميزان شهريه سالانه دانشجويان خارجي در دو كشور آمريكا و استراليا تقريبا به يك اندازه، يعني حدود 25 هزار دلار است اما هزينههاي سنگين زندگي در استراليا، اين كشور را از نظر هزينههاي سالانه براي ادامه تحصيل بالاتر از ساير كشورها قرار داده است.
دانشجويان خارجي در استراليا بايد سالانه مبلغي حدود 38 هزار دلار هزينه كنند كه اين رقم براي دانشجويان خارجي در آمريكا 35 هزار دلار و در انگليس 30 هزار دلار است.
«گراهام هيونيس»، رئيس خرده بانكداري و مديريت دارايي بانك «اچاسبيسي» در استراليا ميگويد: در حالي كه طي پنج سال گذشته استراليا از رشد اقتصادي خوبي بهره ميبرد، اين مسئله سبب افزايش ارزش پول و درآمد ارزي اين كشور در بخش صادرات شامل «آموزش» نيز شده است.
وي افزود: با وجود اينكه بخش آموزش استراليا از نظر شمار دانشجويان خارجي آسيب ديده اما سهم دانشجويان بينالمللي در اين كشور همچنان قدرتمند مانده است. اين مسئله نشان ميدهد كه بسياري از دانشجويان بينالمللي، نقش مسائل مالي را نسبت به ساير مسائل نظير كيفيت آموزش و زندگي در اين كشور در اولويتهاي آخر خود در نظر ميگيرند و اهميت كمتري براي آن قائل هستند.
بانك «اچاسبيسي» با انتشار گزارش فوق به تحليل دادههاي دولتي دريافتي از 13 كشور جهان پرداخته است و با تلفيق مبلغ ميانگين هزينههاي دانشگاه و هزينههاي زندگي، ميانگين هزينههاي سالانه هر يك از دانشجويان بينالمللي را برآورد كرده است.
در اين فهرست آلمان در ميان 13 كشور با ميانگين سالانه 6200 دلار براي شهريه و هزينههاي زندگي وضعيت مناسبتري داشته است. در آسيا نيز كشورهاي سنگاپور و هنگ كنگ پس از استراليا پرهزينهترين كشورها براي دانشجويان بينالمللي معرفي شدهاند. دانشجويان بينالمللي در اين كشورها به ترتيب بايد سالانه مبالغ 24 هزار دلار و 22 هزار دلار هزينه كنند.
بنا بر اعلام بانك «اچاسبيسي»، 13 كشور پرهزينه براي تحصيل دانشجويان بينالمللي شامل كشورهاي ذيل ميشوند:
1- استراليا سالانه 38 هزار و 516 دلار
2- آمريكا سالانه 35 هزار و 705 دلار
3- انگليس سالانه 30 هزار و 325 دلار
4- امارات متحده عربي سالانه 27 هزار و 375 دلار
5- كانادا سالانه 26 هزار و 11 دلار
6- سنگاپور سالانه 24 هزار و 248 دلار
7- هنگ كنگ سالانه 22 هزار و 443 دلار
8- ژاپن سالانه 19 هزار و 164 دلار
9- روسيه سالانه 9441 دلار
10- چين سالانه 8766 دلار
11- تايوان سالانه 2578 دلار
12- اسپانيا سالانه 7006 دلار
13- آلمان سالانه 6285 دلار
انتهاي پيام/
بانكي
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]