واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: «نفس عكاسي به هيچ وجه جرم نيست»
سيفالله صمديان، عضو هيات مديره انجمن عكاسان ايران، يك ماه پس از صدور مجوز فعاليت رسمي اين انجمن از اهداف تشكيل انجمن و فعاليتهاي آيندهي آن گفت.
اين عكاس در گفتوگو با خبرنگار بخش تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: انجمن عكاسان ايران مانند همهي انجمنهاي دنيا براي اين به وجود آمد كه به وضع آشفتهي هنر عكاسي نظم و تشكيلات بدهد. هدف ما اين بود كه فضاي عكاسي ايران را كه در فضاهاي ديگري چون سينما و گرافيك هم نقش بسيار مهمي دارد، ساماندهي كنيم. تمام تلاش ما در هشت سال گذشته تا گرفتن پروانه فعاليت انجمن، پيگيري اساسنامه انجمن بود كه به نتيجه برسد.
او افزود: در طول اين هشت سال كار مهمي كه كرديم و ميتواند به عنوان الگو قرار بگيرد، اين بود كه به وزارت ارشاد گفتيم كه بايد تنها بر اساس قانون و اساسنامه خود در نقش حامي و ناظر عمل كني و برگزاري نمايشگاه و بينالها بر عهدهي انجمنها خواهد بود. سماجت و پيگيري ما در اين باره براي حفظ استقلال انجمن بود و هر چند برايمان گران هم تمام شد، اما خوشحاليم كه بالاخره نتيجه داد.
اين عكاس درباره مشكلات دريافت مجوز فعاليت انجمن اظهار كرد: مجوز فعاليت انجمن را حدود يك ماه پيش و با استقرار دولت جديد دريافت كرديم. البته اقداماتمان را در دولت قبل انجام داده بوديم، اما مجوز در دولت جديد دريافت شد. يكي از مشكلات ما هم كه هفت ماه درگير آن بوديم، مسئلهاي بود كه به عكاسي مريم زندي ( يكي از اعضاي هيئت مديره انجمن) از انتخابات سال 88 برميگشت. اعتقاد ما اين بود كه عكاسي به هيچ وجه جرم نيست و نفس اين عمل نميتواند باعث مجرم شدن كسي شود. مريم زندي حتي در روزهاي انقلاب هم يكي از فعالترين عكاسان در ثبت وقايع انقلاب بود.
او ادامه داد: اگر عكاسان ايراني موقعيت كاري خود را در جهان تصوير درك كنند، انجمن عكاسان هم تلاش ميكند كه آرامشي را به جامعهي عكاسي بدهد. جامعهاي كه چه بخواهيم و چه نخواهيم نمايندههاي مستقيم و غيرمستقيمي در هر خانه دارد. دنياي ديجيتال كاري كرده است كه عكاسي همهگيرترين و گستردهترين هنر هر جامعهاي شده است.
صمديان درباره نحوهي عضوگيري انجمن نيز گفت: انجمن عكاسان براي عضوگيري هيچ ماده و قانون خاصي مبني بر تحصيلات آكادميك ندارد و هر علاقهمند با ارائهي 20 اثر كه مورد تاييد و تصويب كميتهي عضوگيري انجمن باشند، ميتواند عضو انجمن عكاسان باشد. افراد اين كميته آنقدر تجربه دارند كه روند عكاسي اشخاص را بررسي كنند و مشخص كنند كه او شرايط حرفهاي عضو شدن در انجمن را دارد يا خير.
او همچنين عنوان كرد: البته داشتن تحصيلات آكادميك در رشتهي عكاسي حسنهاي بسياري براي اعضا دارد. از اين افراد در كميتههاي آموزشي كمك ميگيرند و ميتوانند در رشد و ارتقاي كيفي انجمن عكاسان موثرتر باشند. كمكي كه اين افراد در برگزاري نمايشگاهها، تشكلها و وركشاپها ميكنند غيرقابل انكار است.
دبير اجرايي دومين دوره برنامه «10 روز با عكاسان» كه مدتي پيش در خانه هنرمندان برگزار شد، گفت: برنامه دوم «10 روز با عكاسان» از فعاليتهايي بود كه انجمن تا گرفتن مجوز روي آن كار كرد. پس از برگزاري نمايشگاه پيشگامان عكاسي در سال گذشته، امسال تصميم گرفتيم يكي از حساس ترين و مهمترين فرآيندهاي عكاسي را كه پروژههاي عكاسي هستند در برنامه دنبال كنيم. به دليل مشكلات مالي و اسپانسرينگ و همچنين فضاي كمي كه در خانه هنرمندان در اختيار داشتيم در نهايت 21 پروژهي آماده از عكاسان حرفهاي را براي نمايش و بررسي انتخاب كرديم.
او افزود: استقبال از برنامه «10 روز با عكاسان» خوب بود و ميزگردهايي كه با حضور عكاسان برگزار شد مورد توجه علاقهمندان قرار گرت. برخلاف تصوري كه از برخي از عكاسان داشتيم، در ميزگردها متوجه شديم كه آنها چه پشتوانهي ذهني و علمي مناسب و حرفهاي شنيدنياي از خلق پروژههاي عكاسي خود دارند.
صمديان در پايان خاطر نشان كرد: از اين ميزگردها فيلمهايي تهيه شده كه اميدواريم بتوانيم آنها را در آينده نزديك در اختيار اعضاي انجمن و دوستداران عكاسي قرار بدهيم؛ به خصوص عكاسان و اعضاي شهرستاني انجمن كه به دليل دوري راه و مشكلات ديگر امكان حضور در برنامه را نداشتند و ما هميشه خودمان را بدهكار عاطفي آنها ميدانيم.
انتهاي پيام
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]