واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: هشدار؛ نكند اين اخبار واقعيت داشته باشد!
در چند روز اخير رسانه ها در فضا سازي رسانه اي جديد ادعا مي كنند كه ايران و امارات بر سر جزاير به توافق رسيده اند. مثلاً پايگاه خبري (Defence News) مدعي شده است؛ ايران و امارات پيرامون مقدمات لازم براي انعقاد توافقي درباره جزاير ايراني بسيار نزديك شده اند. اما اين ها بايد بدانند كه ايرانيان در ارتباط با تماميت ارضي با هيچكس شوخي ندارند و با تمام جان و دل از اراضي سرزميني خود دفاع مي كنند.
حاكميت و مالكيت ايران، بر جزاير سه گانه ابوموسي، تنب بزرگ و تنب كوچك بر كسي پوشيده نيست. اما گويا كشور ذره اي امارات متحده دست از ادعاهاي خود بر نمي دارد.
البته در اين راه، اين كشور از حمايت كشورهاي عربي حوزه خليج فارس نيز برخوردار است، به گونهاي كه موضوع جزاير سهگانه به يكي از دستوركارهاي هميشگي نشستهاي كشورهاي حاشيه خليج فارس تبديل شده است. مثلا در آخرين نشست كه در همين هفته برگزار شد، موضوع جزاير در دستور كار قرار گرفت و در بيانيه نهايي نيز به آن اشاره شده است.
به گزارش «تابناك»، ماجرا از آنجا آغاز شد، كه اين جزاير ايراني در فاصله ميان سالهاى( 1903 تا 1971)از سوى بريتانيا اشغال و در اختيار امارتهاى شارجه و رأسالخيمه كه تحتالحمايه رسمى بريتانيا بودند، قرار گرفت. اشغال اين جزاير از سوى بريتانيا با توسل به برخى قواعد و اصول حقوق بينالملل، بهويژه اصل حقوقى «سرزمين بىصاحب و رها شده» صورت گرفت.
اين در حالى بود كه اين جزاير پيوسته زير حاكميت ايران بوده و هيچگاه بي صاحب و متروكه نبوده اند. در سال ۱۹۷۱ پس از توافق ايران و بريتانيا و پيش از خروج نيروهاي نظامي بريتانيا از منطقه و تأسيس كشور امارات متحده عربي، ابوموسي به همراه تنب بزرگ و تنب كوچك پس از نزديك به ۷۰ سال شكايتهاي مداوم دولت ايران عليه اشغال گري بريتانيا سرانجام به ايران بازگردانده شد.
در همين حال، كشور امارات در سالهاي اخير از هيچ اقدام تخريب كوتاهي نكرده است. از جمله در چند سال اخير امارات اقدام به ساخت گسترده جزاير مصنوعي در بخش جنوبي خليج فارس كرده است، ساخت اين جزاير مشابه هر سازه دريايي ديگر نه تنها تاثيرات خاصي بر روي حوضه رسوبگذاري از لحاظ ته نشستها و فرسايشهاي غير عادي خواهد گذاشت بلكه تاثيرات خطرناك حقوقي در مالكيت و درياي سرزميني خواهد گذاشت.
در حقيقت ، هدف اصلي امارات از ساخت و سازها تصاحب اين جزاير سه گانه است كه مسئولان كشور بايد نسبت به اين امر توجه ويژهاي داشته باشند.
بايد گفت حربه اصلي اماراتي ها عمليات رسانه اي و فضاسازي است. در چند روز اخير موج خبري گسترده اي در ميان رسانهها درباره جزاير ايراني به وجود آمده است. اگرچه اين اقدامات هيچ تاثيري بر مالكيت ايران بر اين جزاير ندارد اما يك نگراني را در درون كشور دامن ميزند كه نكند اين اخبار واقعيت داشته باشد.
مثلا در چند روز گذشته پايگاه خبري (Defence News) مدعي شده بود ؛ ايران و امارات عربي متحده مقدمات لازم براي انعقاد توافقي درباره جزاير ايراني مورد ادعاي شيخنشين امارات را فراهم كردهاند و به رسيدن به يك توافق بسيار نزديك شده اند.
براساس ادعاي اين سايت خبري ، منابع نزديك به مذاكرات بين ايران و امارات عربي متحده اعلام كرده اند، توافق بين ايران و امارات درباره انتقال مالكيت جزاير استراتژيك به شيخنشين حوزه خليجفارس در ديدار اخير شيخ عبدالله بنزايدآلنهيان از تهران مطرح شده است.
جالب است، كه اين سايت در ادامه مي نويسد اين توافق بين دو طرف به معناي بازي برد- برد است. چرا كه ايران مي تواند از نفع اقتصادي و گسترش تبادل اقتصادي با امارات بهره برداري كند و امارات نيز به حقوق حقه خود در اين زمينه دست مي يابد.!! همچنين اين وب سايت خبري مدعي شده است كه مذاكراتي پيرامون جزاير ايراني در حال انجام است و در نهايت بهترين راهكار را توافق بر سر جزاير مي داند.
استمرار پيگيرى ادعاى امارات و حمايت ضمنى و آشكار قدرتهاى منطقه اى و فرامنطقه اى از ادعاى اين كشور، به منزله مداخله در امور داخلى ايران تلقى مي گردد و اين موضوع براى سياست خارجى ايران مهم و حياتى به شمار مي رود.
مقامهاى دولت مركزى امارات نيز در سالهاى اخير از اين قضيه به عنوان موضوعى ملى و راهبردى براى حفظ وحدت امارتهاى هفتگانه و ابزارى براى تداوم حاكميت ابوظبى سود جسته اند؛ به ويژه آنكه ابوظبى به دليل برخوردارى از درآمدهاى سرشار نفت و هزينه كردن آن در اين جهت كوشيده است، از حمايت كشورهاى ديگر بهره مند شود.
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]