واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مديركل ميراث فرهنگي قزوين:دريافت نشان مرغوبيت اصالت صنايع دستي را تغيير ندهد
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين گفت: تلاش براي دريافت نشان مرغوبيت صنايع دستي نبايد به گونهاي باشد كه اصالت اثر را تغيير دهد.
به گزارش خبرگزاري فارس از قزوين، حميدرضا قاسمي در دومين مراسم داوري مسابقات اعطاي نشان مرغوبيت و مهر اصالت صنايع دستي كه شب گذشته در سالن باغستان قزوين برگزار شد، اظهار كرد: تلاش براي دريافت نشان مرغوبيت صنايع دستي نبايد به گونهاي باشد كه اصالت و روح اثر را تغيير دهد.
وي با بيان اينكه مسابقات موجي با خود دارد و ميتواند تغييراتي را به همراه مداخلات منطقي يا غيرمنطقي در توليد آثار صنايع دستي به همراه داشته باشد، افزود: در مرحله استاني اين مسابقات بايد داوران اين نگاه ويژه را داشته باشند كه انتخاب آثار، همسو و مطابق با مداخله نباشد؛ طوري كه هنرمندان و صنعتگران صرفا براي دريافت اين نشان و برگزيده شدن آثار خود، هر تغييري در آن اعمال كنند.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قزوين با بيان اينكه برخي از اين تغييرات ممكن است منجر به تاثير بر روح آثار صنايع دستي شود، ادامه داد: در مواردي آثار ميتواند با كمترين تغييرات در روند توليد با شاخصههاي انتخاب آثار در مسابقات منطبق شوند؛ اما در برخي موارد نيز اصرار بر تغيير فاحش در نوع توليد آثار، بر اصل و روح آن تاثيرگذار است.
قاسمي تصريح كرد: به عنوان نمونه چنانچه رنگهاي گياهي مورد استفاده در توليد آثار در نقاط مختلف كشور با هدف برگزيده شدن اثر، تغيير كند، اثر توليد شده از اصالت خود دور ميشود.
وي پيشنهاد كرد: به جاي استانداردسازي رشته هاي صنايع دستي به منظور دريافت لوگوي استاندارد ايران و با يك فرايند دشوار و غير زيبنده براي اين آثار؛ اعطاي مهر اصالت و مرغوبيت بيش از پيش مورد توجه قرار گيرد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قزوين خاطرنشان كرد: درجهبندي آثار صنايع دستي و اعطاي نشان مرغوبيت به آنها ميتواند علاوه بر تاثير مثبت بر بازاريابي آثار هنرمندان و صنعتگران، موجب توسعه و ترويج صنايع دستي شود.
قاسمي با اشاره به اينكه كارشناسان صنايع دستي در برخي استانها داوران بين المللي در رشتههاي خود هستند، آموزش ديگر كارشناسان اين عرصه و راه اندازي دبيرخانه هاي استاني مسابقات اعطاي نشان مرغوبيت و مهر اصالت را در زمينه توسعه صنايع دستي مفيد دانست.
وي با تأكيد بر لزوم برنامهريزي براي قابل آموزش بودن صنايع دستي، بيان داشت: استانهاي كشور نيز تلاش ميكنند تا ايران جزو برنامهريزان براي صنايع دستي در سطح بينالمللي باشد.
انتهاي پيام/77011/ذ30
پنجشنبه 21 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 183]