واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: لاوروف: نتيجه مذاكرات ژنو تاييد حق غنيسازي ايران است
وزير امور خارجه روسيه گفت: نتيجه مذاكرات و توافقنامه ژنو حق ايران براي داشتن غنيسازي خواهد بود. وي در نشست خبري خود با ظريف گفت: ما نتايج مذاكرات ژنو را مورد بررسي قرار داديم و در خصوص اجراي مرحله به مرحله اين مساله گفتوگو كرديم.
وي تاكيد كرد: برنامه هستهاي ايران بايد تحت نظر آژانس بينالمللي انرژي اتمي ادامه پيدا كند ولي در عين حال سند ژنو نيز بايد توسط تمامي طرفين به مرحله اجرا دربيايد و بايد اين مذاكرات بسيار فشرده و هدفمند جلو برود تا به مرحله عاديسازي برسيم و در مرحله آخر مسائل به طور كامل حل و فصل شود.
وزير خارجه روسيه درباره اجراي مرحله نهايي سند ژنو نيز گفت: اينكه چه موقع بتوانيم مرحله آخر را اجرا كنيم بستگي به شرايط مختلف دارد.
لاوروف در پاسخ به سوالي درباره تفاهم نامه ژنو ميان ايران و گروه 1+5 گفت: من نماينده گروه 1+5 نيستم و از جانب اين گروه نيز به تهران نيامدهام؛ توافق انجام شده مكتوب است و زمان زيادي صرف آن شده است.
وي افزود: مسائل مشخصي در اين تفاهم نامه مورد توافق قرار گرفته اند و هم ايران بايد اقداماتي را انجام دهد و هم گروه 1+5 بايد برخي از تحريمها به ويژه تحريمهاي خارج از چارچوب شوراي امنيت
سازمان ملل را بردارد. وزير امور خارجه روسيه با اشاره به توافق طرفين براي تشكيل يك كميسيون مشترك و همچنين حضور بازرسان آژانس در ايران براي بازديد از كارخانه توليد آب سنگين اراك اظهار داشت: اين كميته به پروسه اي كه در جريان است، كمك ميكند و مسلما رايزنيهايي كه بين ايران و آژانس بينالمللي انرژي اتمي جريان دارد و همچنين كمك به حل مسائل و سوالات آن. لاوروف با بيان اينكه نبايد تفسيرهاي دوباره اي را از تفاهم نامه ژنو كرد، گفت: البته لازم است تا رايزنيهايي آغاز شود و نقطه پاياني را براي اين مساله قرار دهيم.
وزير امور خارجه روسيه در پاسخ به سوال ديگري درباره توافق پنهاني بين ايران و روسيه پيش از توافق ژنو گفت: بنده و آقاي ظريف با هم ديدار داشتيم ولي آن را از كسي پنهان نكرديم؛ حتي خبرنگاران در اين ديدارها حضور داشتند و شما ميتوانيد خبر آن را در اينترنت هم مشاهده كنيد. وي در پاسخ به سوالي درباره ژنو2 در مورد بحران سوريه و تهديد عربستان به عدم مشاركت در آن گفت: من چنين اظهار نظر يا بيانيه اي را از سوي مقامات عربستان سعودي نديده ام اما بايد بگويم كه ابتكار ژنو2 مورد حمايت همه اعضاي جامعه بينالمللي قرار دارد. اين ديپلمات ارشد روسي با بيان اينكه در قطعنامه 2118 شوراي امنيت ابتكار ژنو درباره سوريه مورد تاكيد قرار گرفته است و همه كشورها موظف به اجراي آن هستند، اظهار داشت: بعضي اوقات ميشنويم كه كشوري از اين مساله راضي نيست اما بايد بگويم كه اين كنفرانس بايد برگزار شود؛ شايد برخي تصور كنند كه از طريق توسل به زور ميتوان اين مساله را حل كرد اما هرگز من از كسي تاييديه اين حرف را نشنيدهام.
وزير خارجه روسيه در پاسخ به سوالي درباره حضور ايران در مذاكرات ژنو2 گفت: براي نتيجهبخش بودن مذاكرات ژنو لازم است تا همه كساني كه ميتوانند در سوريه تاثيرگذار باشند، در آن حضور داشته باشند.
لاوروف افزود: بايد بتوانيم تمامي طرفها را جمع كنيم و تيم واحدي را تشكيل دهيم تا براي جلوگيري از خونريزيها به نتيجه مشخصي برسيم بدون شك ايران در زمره كشورهايي است كه ميتواند در سوريه تاثيرگذار باشد. وزير امور خارجه روسيه با تاييد اظهارات ظريف درباره تعيين سرنوشت سوريها بدست خودشان گفت: فقط مردم سوريه بايد آينده خود را تعيين كنند و بازيگران خارجي تنها ميتوانند به آنها كمك كنند زيرا نبايد در گفتوگوهاي سوري- سوري دخالت كرد. وي در پاسخ به اين سوال كه آيا با طرفهاي غربي درباره حضور ايران در مذاكرات ژنو2 رايزني كرده است، گفت: اين حس را دارم كه آنها درك ميكنند، لازم است از ايران براي اين اجلاس دعوت شود. وزير امور خارجه روسيه افزود: من با طرفهاي غربي و آقاي اخضر ابراهيمي فرستاده ويژه دبيركل سازمان ملل در امور سوريه صحبت كرده ام و اميدوار هستيم كه ايران نيز به عنوان يكي از بازيگران اصلي در اين كنفرانس حضور يابد. وي در پاسخ به سوال ديگري درباره همكاري هستهاي ايران و روسيه درباره ساخت فاز دوم نيروگاه بوشهر گفت: ما علاقه منديم همكاريهاي خود را با ايران در زمينه توسعه انرژي صلح آميز هستهاي ادامه دهيم. لاوروف با بيان اينكه فازهاي جديد بوشهر نيز نيروگاههاي آب سبك خواهند بود، اظهار داشت: هيچ قطعنامه شوراي امنيت اين همكاريها را منع نكرده است. وزير امور خارجه روسيه همچنين در ابتداي اين نشست خبري مذاكرات امروزش را در تهران با همتاي ايراني خود مفيد دانست و افزود: در اين مذاكرات بر تصميم دو كشور براي توسعه روابط دوجانبه، منطقهاي و بينالمللي تاكيد كرديم. وي با يادآوري ديدار و تماس تلفني روساي جمهوري دو كشور افزود: دورنماي خوبي براي توسعه روابط اقتصادي دو كشور وجود دارد و با توجه به تعيين روساي كميسيونهاي مشترك اميدواريم كه اين كميسيون هرچه زودتر برگزار شود.
لاوروف اظهار اميدواري كرد روابط فرهنگي ايران و روسيه براساس سنت گذشته توسعه يابد.
وي درباره موضوع سوريه گفت: استفاده از زور پذيرفتني نيست و ما نگران مسائل سوريه هستيم؛ ما از توقف خشونتها و خونريزيها حمايت ميكنيم تا حاكميت و تماميت ارضي سوريه حفظ شود.
لاوروف با بيان اينكه تمامي گروههاي سوري بايد از حقوق برابر برخوردار بوده و در كنفرانس ژنو2 حضور داشته باشند، افزود: اعتقاد داريم تمام طيفهاي سوري و بازيگران خارجي كه ميتوانند موثر باشند بايد در اين كنفرانس حضور داشته باشند و بر اين باور هستيم كه حضور ايران نيز مهم است. وزير امور خارجه روسيه افزود: تهديدات تروريستي در افغانستان كمتر نشده و وضعيت مواد مخدر در حال گسترش است و ما بايد در سطح دو جانبه و همچنين سازمان شانگهاي با هم در اين رابطه همكاري كنيم. لاوروف مسائل عراق را محور ديگر مذاكرات خود با ظريف عنوان كرد و گفت: صحبت كرديم كه چگونه تهران و مسكو ميتوانند به برگزاري انتخابات در كشور عراق كمك كنند. وي تصريح كرد: تروريسمي كه در عراق وجود دارد نگران كننده است و تنها در سال جاري 7 هزار نفر كشته شده اند كه بسيار بيشتر از افغانستان است و ما بايد توان خود را براي كمك به تامين ثبات در عراق بسيج كنيم. وزير خارجه روسيه درباره درياي خزر نيز اظهار داشت: با توجه به اينكه اجلاس سران كشورهاي ساحلي درياي خزر سال آينده برگزار خواهد شد، بر اين باور هستيم كه همه كشورها بايد آماده تعيين رژيم حقوقي اين دريا باشند.
لاوروف تاكيد كرد: همكاريهاي ما عليه هيچ كشوري نيست و ما به همكاري براساس احترام متقابل و منافع قانوني همه كشورها براساس منافع خود احترام ميگذاريم.
پنجشنبه 21 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]