واضح آرشیو وب فارسی:ايران ورزشی: رييس هيات پهلواني و زورخانهاي خوزستان: لازم است مسوولان برنامهاي براي اجراي فرمان رهبري داشته باشند پهلواني تنها يك ورزش نيست، يك فرهنگ است
مصطفي عطري
مردمان خوزستان به مثابه آب و هواي گرم استان، خونگرم هستند. مردمي كه خط مقدم دفاع مقدس بودند و همواره براي رفع مشكلات كشور به خوبي مبارزه كردهاند. در ورزش، فوتبال خوزستانيها مشهور و پرطرفدار است ولي ورزش باستاني بهعنوان ورزش اصيل كشورمان كه در جاي جاي اين مرز و بوم رونق دارد، در 18زورخانه اين استان دنبال ميشود. در حال حاضر، بزرگترين مشكل اين استان، مالي و اعتباري است. با وجود اين كمبود، راه دشوار و پر پيچ و خمي براي توسعه ورزش باستاني در خوزستان متصور است.
رييس هيات پهلواني و زورخانهاي استان خوزستان اظهار ميدارد: «وقتي عهدهدار اين مسووليت شدم، متاسفانه مشكلات مالي بسياري را پيش رو داشتيم. هيات با بدهيهاي زيادي روبرو بود كه در واقع بخش عمده فعاليت ما در يكسال اخير به مرتفعسازي اين مشكلات و پرداخت بدهيهاي معوقه هيات خوزستان، اختصاص يافت. نبود اسپانسر در حمايت از ورزش زورخانهاي در استان خوزستان و مشكلات مالي كه اداره كل ورزش و جوانان با آن روبرو بود، خبر از يك راه پر پيچ و خم و دشوار را ميداد. خوشبختانه با مرتفع سازي بخش عمده اين مشكلات، توانستهايم برنامههاي متعددي را در شهرستانهاي استان خوزستان برگزار كنيم كه هركدام در مناسبتهاي خاصي برگزار گرديد.»
حجتالاسلام قربانعلي سعادتنيا در ادامه با اشاره به برنامههاي هيات عنوان ميكند: «برنامههاي متعددي را در يكسال اخير برگزار كرديم كه هركدام در مناسبتهاي خاص انجام شد. دهه فجر، هفته دفاع مقدس، اعياد غدير و...، برگزاري جشنواره مرشدي و مسابقات استاني از جمله اين برنامهها بوده است. ما مقامهايي در مسابقات كشوري داشتهايم اما همه در گذشته بوده و چند سال است ورزشكاران ما نتوانستهاند مقام و عنوان قابل ملاحظهاي را كسب كنند. دليل آن هم اين است كه به دليل مشكلات مالي تاكنون نتوانستهايم در بخش استعداديابي، گامهاي موثري برداريم. كار براي انجام دادن بسيار است و تنها مشكل ما مالي است كه پس از برطرف شدن آن بلافاصله برنامههاي خود را در زمينههاي ديگر استاني به اجرا در خواهيم آورد.»
عضو شوراي اسلامي شهر اهواز ميافزايد: «مردم استان خوزستان مردمان خونگرمي هستند و به اين رشته ورزشي هم علاقه بسياري دارند. ما نيز در جهت گسترش اين ورزش در سطح استان خوزستان اقدامهاي موثري را داشتهايم، تفاهمنامههايي را با سازمان بسيج و نيروهاي مسلح به ثبت رساندهايم، كميته دانشآموزان و نونهالان را فعال كردهايم، امور زندانها را راهاندازي كرديم و در زمينه جذب طلاب و دانشجويان طرحهايي را ارائه دادهايم اما تمام اقدامات ما فقط در مرحله طرح مانده است. هيات استان خوزستان به مانند اتومبيلي است كه بنزين ندارد، پس نميتواند حركت كند.»
وي با اشاره به بيتوجهي مسوولان ورزش به رشته پهلواني و زورخانهاي ميگويد: «اين ورزش، رشته مدال آوري محسوب نميشود از اين رو توجه مسوولان به اين ورزش كمتر از ساير ورزشها است. اين در حالي است كه بسياري از ورزشها مانند فوتبال خودشان درآمدزا هستند و ميتوانند بسياري از مشكلات عمده خود را حل كنند ولي پهلواني اينگونه نيست و درآمدزايي چنداني ندارد. از اين رو بايد مسوولان كمكهاي بيشتري را براي اين ورزش در نظر بگيرند و بودجه آن را افزايش دهند. اين ورزش مورد توجه مقام معظم رهبري است كه بارها در سخنانشان براي پيشبرد و گسترش ورزش زورخانهاي تاكيد داشته است. حال بايد مسوولان راهكاري را براي محقق سازي فرمان مقام معظم رهبري در نظر بگيرند و توجه بيشتري نسبت به موضوع پهلواني داشته باشند.»
رييس هيات پهلواني و زورخانهاي استان خوزستان در پايان با بيان اينكه «پهلواني تنها يك ورزش نيست، يك فرهنگ است» خاطرنشان ميكند: «متاسفانه در حال حاضر جامعه ما با فقر فرهنگي روبرو است و اين فقر فرهنگي بر فقر مالي مردم پيشي گرفته است. در واقع ميتوان گفت كه فرهنگ پهلواني اولويت اول وزارت و مردم نيست. اگر تنها 10 درصد بودجه شبيخون فرهنگي براي گسترش فرهنگ پهلواني هزينه ميشد تاكنون تمام مشكلات اين ورزش حل شده بود و از طرفي نيز اين فرهنگ غني در جامعه بازتاب گستردهاي به جاي ميگذاشت.»
پنجشنبه 21 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران ورزشی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]