تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش منافق در زبان او و دانش مؤمن در كردار اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835889084




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سناتورهاي آمريكايي درباره توافق ژنو چه نظري دارند؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: سناتورهاي آمريكايي درباره توافق ژنو چه نظري دارند؟
با گذشت يك‌ماه از توافق ايران و 1+5 در ژنو، از رئيس‌جمهور تا سناتورهاي كنگره آمريكا هريك مواضع و نظرات متفاوتي را نسبت به اين توافق و آينده آن و يا مفاد و تعهدات طرفين ابراز داشته‌اند.
توافق هسته‌اي بين ايران و 1+5 در بين اعضاي كنگره آمريكا واكنش‌هاي متضادي را برانگيخته كه حتي ممكن است اوباما را مجبور به وتوي قانون آينده كنگره كند. با گذشت يك‌ماه از توافق ايران و 1+5 در ژنو، از رئيس‌جمهور تا سناتورهاي كنگره آمريكا هريك مواضع و نظرات متفاوتي را نسبت به اين توافق و آينده آن و يا مفاد و تعهدات طرفين ابراز داشته‌اند.

گروه بين‌الملل مشرق طي گزارش‌هايي به بازخواني مواضع متفاوت و متناقض مقامات آمريكايي پس از توافق ژنو خواهد پرداخت.

«نبود صداي واحد» و شنيده شدن مواضع متناقض در داخل آمريكا باعث شده است تا بدبيني ايران نسبت به مقامات اين كشور دوچندان شود و توافق ايران و 1+5 را به خطر بياندازد.

به گزارش مشرق، قانونگذاران آمريكا واكنش‌هاي بسيار متفاوتي درباره توافق موقت هسته‌اي بين ايران و 1+5 نشان داده‌اند. بسياري از سناتورها و نمايندگان اين كشور درباره اهداف تهران مشكوك هستند.

«باك مك‌كوئن» عضو مجلس نمايندگان مي‌گويد: «ظاهراً آمريكا از سال 1994 درس نگرفته است، كه كره شمالي دنيا را فريب داد [و برنامه هسته‌اي خود را ادامه داد].» «تام كاتون» نماينده ديگر مجلس نمايندگان هم مدعي است كه با اين توافق «آمريكا شكستي بزرگ و تحقيرآميز خورد» در حالي كه ايران يك «پيروزي كامل» به دست آورد.

چندين نماينده از همكاران خود خواستند تا در صورت تخطي ايران از تعهداتش تحريم‌هاي جديد تصويب كنند. «ريچارد بلومنتال» قول داد «اگر توافق موقت پيشرفتي به دنبال نداشت، لايحه‌اي مورد توافق دو حزب براي محدودتر كردن تجارت با ايران و تضعيف ارز اين كشور علاوه بر تحريم‌هاي ديگر» را به مجلس ببرد.

با اين حال، اعضاي ديگر كنگره از اين قرارداد به عنوان يك گام اوليه به سمت توافقي همه‌جانبه استقبال كردند. سناتور «كارل لوين» مي‌گويد: «من از اين توافق موقت حمايت مي‌كنم. راهي واقع‌گرايانه و عملي است براي توقف شش ماهه برنامه هسته‌اي ايران تا بتوانيم پاياني ديپلماتيك و پايدار براي اهداف نظامي هسته‌اي ايران پيدا كنيم.»

سناتور «دايان فاين‌اشتاين» معتقد است توافقنامه اهداف ايران را روشن خواهد كرد: «اگر ايران از اين توافق تخطي كند، همه چيز تمام مي‌شود و ديگر مي‌دانيم گزينه ديپلماسي جواب نمي‌دهد. اما اگر توافق سر جاي خود بماند، مي‌فهميم كه ايران در رسيدن به توافق نهايي جدي است.»

در زير به واكنش‌هاي اعضاي دو مجلس سنا و نمايندگان آمريكا درباره توافق هسته‌اي اشاره مي‌كنيم.

مجلس سنا

كلي آيوت (جمهوري‌خواه، ايالت نيوهمپشاير)/ به معامله با ايران شك دارم

به معامله با ايران شك دارم؛ چون وقتي تحريم‌ها لغو شود، برگرداندن آن‌ها بسيار دشوار خواهد بود. بايد جزئيات رآكتور و غني‌سازي پلوتونيوم ايران را ببينم. اما آيا از تروريسم هم دست برمي‌دارند؟

ريچارد بلومنتال (دموكرات، كنكتيكت)/ تحريم‌ها ايران را پاي ميز مذاكره آورد؛ تشديد تحريم‌ها باري ايجاد انگيزه ضروري است

اگرچه از تلاش‌هاي شديد و استقامت دولت براي رسيدن به اين توافق اوليه و موقت سپاسگزارم؛ اما آزمون واقعي اين است كه ببينيم آيا در اين مدت كوتاه شش ماهه مي‌توانيم به توافقي نهاي و دائم برسيم كه ظرفيت هسته‌اي ايران را كاهش دهد. سابقه عملي ايران چنين اميدي نمي‌دهد. بدون تحريم‌هاي شديد، اعمال قوي آن‌ها و نظارت و بازرسي سخت‌گيرانه، ترس من اين است كه حتي همين توافق موقت هم كشورها يا كمپاني‌هاي ديگر را تشويق كند كه به دنبال گريزها يا نقاط ضعف تحريم‌هاي كنوني بگردند، به همين دليل هم اراده قوي براي تشديد تحريم‌ها مهم است. تحريم‌ها ايران را پاي ميز مذاكره آورد. اگر اين قدم اول موفق نباشد، تشديد تحريم‌ها و اعمال قوي‌تر آن‌ها براي ايجاد انگيزه و افزايش فشار ضروري است. اگر توافق موقت پيشرفتي به دنبال نداشت، من لايحه‌اي مورد توافق دو حزب را براي محدودتر كردن تجارت با ايران و تضعيف ارز اين كشور علاوه بر تحريم‌هاي ديگر به مجلس خواهم برد.

باربارا باكسر (دموكرات، كاليفرنيا) عضو ارشد كميته روابط خارجي مجلس سنا/ بازرسي روزانه از تأسيسات ايران براي ما موفقيتي بزرگ است

تحريم‌هاي همه‌جانبه كه توسط كنگره و دولت اوباما اعمال شد به بنيان نهادن اين توافق موقت كمك كرد، و اين توافق در ازاي لغو محدود تحريم‌ها، برنامه هسته‌اي ايران را متوقف مي‌كند؛ اين تنفس هم در صورت تخلف ايران از مفاد قرارداد مي‌تواند و بايد پايان يابد.

من از واكنش‌هاي برخي همكارانم نسبت به اين توافق اوليه به شدت نااميد شدم. هيچ‌كس نبايد اهميت اين موفقيت را ناديده بگيرد، موفقيتي كه به ما اجازه بازرسي روزانه از تأسيسات هسته‌اي ايران را مي‌دهد.

در صورت شكست اين توافق هم دولت همه گزينه‌ها را روي ميز باقي گذاشته است؛ اما صرف‌نظر از حزبمان بايد تمام تلاش خود را در حمايت از يك راه‌حل ديپلماتيك بكنيم.

بن كاردين (دموكرات، مري‌لند)/ بايد ظرفيت ساخت سلاح هسته‌اي ايران از بين برود

در شش ماه آينده بايد ظرفيت ايران در ساخت سلاح هسته‌اي را به طور دائم از بين ببريم. اگر نشد، تحريم‌ها را دوباره اعمال مي‌كنيم. به نظر من كنگره نظارت دقيقي خواهد داشت... دست روي دست نمي‌گذاريم تا همين توافق نهايي شود.

ساكسبي كمبليس (جمهوري‌خواه، جورجيا)/ الان زمان تشديد تحريم‌هاست، نه كاهش آن

به جاي كاهش تحريم‌ها، الآن زمان تشديد آن‌ها است و بايد قراردادي بلندمدت براي جلوگيري از رسيدن آن‌ها به سلاح امضا كنيم. به نظر من شاهد جركتي قوي در مجلس سناي آمريكا خواهيم بود كه بر تشديد تحريم‌ها تأكيد دارد. بايد چارچوب زماني مشخصي وجود داشته باشد. اين قرارداد را بسته‌اند و اين كار را مي‌توانند بدون اجازه كنگره انجام دهند، بنابراين توافقنامه كنوني تا شش ماه سر جاي خود خواهد ماند. ممكن است مجبور شويم 3 ماه، 4 ماه، 6 ماه، يا به هر مدت ديگري تحريم‌ها را به تعويق بيندازيم؛ اما الآن اصلاً زمان كاهش تحريم‌ها نيست، زماني كه دارند نتيجه مي‌دهند.

باب كوركر (جمهوري‌خواه، تنسي)/ كنگره تلاش خواهد كرد كه توافق كنوني نهايي نشود. دولت درباره اين توافق بزرگ‌نمايي مي‌كند

ظاهراً مخفيانه پذيرفته‌ايم كه ايران در آينده بتواند براي اهداف تجاري غني‌سازي انجام دهد. بنابراين به نظر من در كنگره شاهد تلاش هر دو حزب خواهيد بود تا توافق كنوني نهايي نشود... اين دولت همه چيز را بزرگ اعلام مي‌كند اما درباره محتوا بسيار مختصر است. بارها اين را ديده‌ايم.

به نظر من برخي افراد خواهان اعمال تحريم‌هاي بيش‌تر خواهند شد؛ ما هم مطمئناً اين كار را مي‌كنيم.

دايان فاين‌اشتاين (دموكرات، كاليفرنيا)/ نبايد با تصويب تحريم‌هاي جديد توافق را تضعيف كنيم

من از توافقنامه امروز بين 1+5 و ايران حمايت مي‌كنم و به نظرم قدم مهمي است به سوي حل يكي از دشوارترين چالش‌هاي امنيتي كه دنيا امروز با آن مواجه است.

توافق شش ماهه محدوديت‌هاي شديدي را در برنامه هسته‌اي ايران ايجاد مي‌كند. ايران بايد غني‌سازي بالاي 5 درصد را متوقف كند، ذخيره اورانيوم 20 درصد خود را از بين ببرد (يا به 3.5 درصد كاهش دهد و يا به اكسيد اورانيوم تبديل كند)، نصب هرگونه سانتريفيوژ جديد را متوقف كند، ذخيره اورانيوم 3.5 درصد خود را در حد كنوني نگه دارد (اورانيوم 3.5 درصد جديداً غني‌شده را به اكسيد اورانيوم تبديل كند)، توليد و آزمايش سوخت براي رآكتور آب سنگين اراك را متوقف كند، طراحي فني اين رآكتور را در اختيار 1+5 قرار دهد و نظارت‌هاي بين‌المللي بر همه تأسيسات هسته‌ايش را هم بسيار افزايش دهد.

در عوض، تنفس تحريمي كه به ايران مي‌دهيم محدود و كم‌تر از 7 ميليارد دلار است، و بيش از 100 ميليارد دلار ديگر را همچنان خارج از دسترس اين كشور نگه مي‌دارد.

اگر ايران از اين توافق تخطي كند، همه چيز تمام مي‌شود و ديگر مي‌دانيم گزينه ديپلماسي جواب نمي‌دهد. اما اگر توافق سر جاي خود بماند، مي‌فهميم كه ايران در رسيدن به توافق نهايي جدي است.

اين توافق از همه ابعاد قدم بزرگي رو به جلو تلقي مي‌شود و نبايد با تصويب تحريم‌هاي جديد در دوره كنوني آن را تضعيف كرد.

لينسي گراهام (جمهوري‌خواه، كاروليناي جنوبي)

اگر اين توافق خواستار از بين رفتن سانتريفيوژهاي ايران نشود، هيچ چيزي به دست نياورده‌ايم.

مارتين هاينريش (دموكرات، نيو مكزيكو)/اگر ايران از توافق تخطي كند تحريم‌هاي جديد اعمال مي‌شود

توافق موقت قدم مثبتي است در محدود كردن برنامه هسته‌اي ايران. آمريكا، انگليس، آلمان، فرانسه، روسيه، چين و اتحاديه اروپا همگي در مذاكرات به دنبال نظارت نزديك، مكانيسم‌هاي اعمال آن و بازرسي‌هاي روزانه بودند كه براي اطمينان از اين توافق ضروري بود. من علي‌رغم آن‌كه از اين قدم مهم اوليه استقبال مي‌كنم، مي‌دانم كه چالش‌هايي پيش رو هست. ايران در ماه‌هاي آينده بايد نشان دهد كه صادق است و به تعهداتش در برابر جامعه جهاني پايبند خواهد ماند. اگر از مفاد توافقنامه تخطي كند، من آماده هستم تا از تصويب تحريم‌هاي جديد در كنگره حمايت كنم. مدت‌ها از تحريم‌هاي دشوار حمايت كرده‌ام تا بتوانيم ايران را براي رسيدن به راه‌حل ديپلماتيك پاي ميز بياوريم، و خوشحالم كه مي‌بينم اين تحريم‌ها شرايط را براي توافق امروز و شايد توافقي جامع در آينده محيا كرده است.

مارك كرك (جمهوري‌خواه، ايلينويز)

اگر ايران به توافق عمل نكرد يا طي شش ماه برنامه هسته‌اي خود را پايان نداد مجلس سنا بايد قانوني دو حزبي را براي اعمال تحريم‌هاي بيش‌تر تصويب كند.

كارل لوين (دموكرات، ميشيگان)/ توقف برنامه‌ هسته‌اي ايران بيش از 7 ميليارد دلار ارزش دارد

هيچ اشكالي ندارد آمادگي ايران را امتحان كنيم؛ زيرا توقف و عقب‌گرد بخشي از برنامه هسته‌اي اين كشور براي ما بسيار بهتر است تا نگه داشتن 7 ميليارد دلار از دارايي‌هاي خود ايران، به ويژه كه دو برابر اين مبلغ در همين مدت به دارايي‌هاي ضبط شده ايران اضافه خواهد شد.

من از اين توافق موقت حمايت مي‌كنم. راهي واقع‌گرايانه و عملي است براي توقف شش ماهه برنامه هسته‌اي ايران تا بتوانيم پاياني ديپلماتيك و پايدار براي اهداف نظامي هسته‌اي ايران پيدا كنيم. اين هم مثال ديگري است كه ارزش تحريم‌هاي دشوار با حمايت گسترده ائتلاف بين‌المللي را نشان مي‌دهد... اگر در انتهاي شش ماه به توافقي نهايي نرسيديم، توافق موقت هم به پايان مي‌رسد، چون ماهيت آن يك توافق نهايي نيست. و اگر ايران با توافقي همه‌جانبه موافق نكند كه احتمال رسيدن به سلاح هسته‌اي را از بين ببرد، كنگره با اتفاق‌نظر اعضا تحريم‌هاي دشوارتري را اعمال خواهد كرد.

جان مك‌كين (جمهوري‌خواه، آريزونا)/ اين توافق مي‌تواند قدم خطرناكي براي كاهش فشارها بر ايران باشد/ فشارها بر ايران بايد حفظ شود

اگرچه من به دنبال اطلاعات بيش‌تري درباره اين توافق موقت هستم؛ اما به نظر مي‌آيد اگر اين توافق پياده شود مي‌تواند در شش ماه آينده اندكي بلندپروازي‌هاي هسته‌اي ايران را كاهش دهد. با اين حال، من از برخي مفاد اين توافقنامه و برخي مواردي كه در آن ذكر نشده نگرانم. مثلاً، اين توافق از ايران نمي‌خواهد تا برخي نگراني‌هاي بزرگ آژانس انرژي اتمي را برطرف كند، در حالي كه آژانس اسنادي را از دروغ‌ها و فريب‌كاري‌هاي ايران در برنامه هسته‌ايش در اختيار دارد. همچنين ايران مجبور نمي‌شود تكميل تأسيسات اراك را متوقف كند و شايد هرگز مجبور به تخريب كامل آن هم نشود... اين مشكلات و كاستي‌ها با كاهش تحريم‌ها همراه شده كه حفظ اراده و همكاري بين‌المللي در ادامه تحريم‌هاي كنوني را دشوار مي‌كند.

مشكل بزرگ‌تر اين‌كه توافق «جامع» كه در اين قرارداد در نظر گرفته شده، تاريخ انقضا خواهد داشت و ايران پس از اين تاريخ مي‌تواند برنامه هسته‌اي بزرگي را در داخل كشور خود داشته باشد. به عبارت ديگر، به راه‌حلي نهايي نخواهيم رسيد كه بتواند ظرفيت ايران را در ساخت سلاح هسته‌اي به طور كامل از بين ببرد. اين از آن جايي مشكل‌ساز است كه وقتي توافق «جامع» منقضي شود، بسيار بعيد است كه حكومت ايران حمايت خود از تروريسم و بسياري فعاليت‌هاي شرورانه خود را پايان داده باشد كه دوستان و متحدان ما در خاورميانه و منافع امنيت ملي ما را به خطر مي‌اندازد.

من نگرانم چون اين توافق مي‌تواند قدم خطرناكي باشد كه فشار ما بر حكومت ايران را كاهش دهد بدون آن‌كه ايران هيچ قدمي به سمت پايان تلاش براي رسيدن به سلاح هسته‌اي بردارد؛ وضعيتي كه به تجربه بيش از بيست ساله ما در برخورد با كره شمالي شبيه خواهد شد. به همين خاطر من همچنان با همكارانم در كنگره كار خواهم كرد تا فشار را بر حكومت ايران حفظ كنيم؛ از جمله با افزايش تحريم‌ها.

جي راكفلر (دموكرات، ويرجينياي غربي)/ از همه نمايندگان مي‌خواهم از اين توافق حمايت كنند

توافق به دست آمده درباره برنامه هسته‌اي ايران قدم اوليه مهمي است براي جلوگيري از رسيدن اين كشور به سلاح هسته‌اي، كه براي امنيت آمريكا و متحدانش ضروري بود. اين توافق به كمك تحريم‌هايي امكان‌پذير شد كه ما تصويب كرده بوديم و هدفشان آوردن ايران پاي ميز مذاكره بود. من از همه همكارانم مي‌خواهم از اين توافق حمايت كنند.

محدود كردن ايران با اين توافق از پيشروي برنامه هسته‌اي اين كشور جلوگيري مي‌كند. خطرناك‌ترين ذخيره اورانيوم اين كشور يعني اورانيوم 20 درصد را از بين مي‌برد، مكانيسم‌هاي قوي نظارتي اعمال مي‌كند كه ناظران به كمك آن‌ها مي‌توانند مطمئن شوند كه ايران به تعهدات خود پايبند است.

اين توافق نظام قوي تحريم‌ها را كه در چند سال اخير تشكيل داده‌ايم نگه مي‌دارد و شديدترين تحريم‌ها را به قوت خود باقي مي‌گذارد. اگر ايران به تعهدات خود در اين توافقنامه عمل نكند، تنفس متوقف و تحريم‌ها تشديد مي‌شود.

در آينده هم نبايد دچار هيچ توهمي درباره دشواري برخورد با ايران شويم. توافق اخير نه يك‌باره گذشته را تغيير مي‌دهد و نه از حمايت دولت ايران از تروريسم چشم‌پوشي مي‌كند. طي ماه‌هاي آينده و در مذاكره با ايران براي رسيدن به توافق دائم و جامع، چالش‌هاي بزرگي پيش رو خواهيم داشت.

با اين حال، من همواره از هر راه ممكن براي پيش‌برد صلح‌آميز مسئله ايران حمايت كرده‌ام، و معتقدم اين توافقنامه قدمي مهمي در جهت درست است. اعمال تحريم‌هاي جديد در شرايط كنوني مي‌تواند پيشرفت مهمي را به خطر بيندازد كه در توافق اخير به آن دست پيدا كرده‌ايم.

اين توافق بهترين راه براي جلوگيري از رسيدن ايران به سلاح هسته‌اي بدون استفاده از نيروي نظامي است و من كاملاً از آن حمايت مي‌كنم.

مجلس نمايندگان

جان بونر (جمهوري‌خواه، اوهايو) سخنگوي مجلس نمايندگان/ ايران تاريخي از ابهام‌آفريني دارد. هدف ايران از توافق موقت، حفظ زيرساخت‌هاي هسته‌اي و از هم پاشيدن نظام تحريم‌هاست

توافق موقت با انتقادهاي سالم و سؤالات سختي مواجه شده و خواهد شد، نه تنها از طرف ايران، بلكه از طرف خود ما و متحدانمان كه در مذاكرات شركت داشته‌اند. ايران تاريخي از ابهام‌آفريني دارد كه تصديق‌پذيري فعاليت‌هايش را ضروري مي‌كند و اين بار را به دوش حكومت اين كشور مي‌گذارد كه ثابت كند تا زماني كه به دنبال توافق نهايي هستيم، صادقانه به وظايفش عمل خواهد كرد.

دولت آمريكا و متحدان حاضر در مذاكرات ادعا مي‌كنند كه مي‌توان به توافقي رسيد كه هم به ما اطمينان دهد ايران حق غني‌سازي ندارد و هم زيرساخت‌هاي غني‌سازي اورانيوم و پلوتونيوم اين كشور را به شكلي دائم و برگشت‌ناپذير از بين مي‌برد. اين هدف مشترك مجلس نمايندگان هم هست. اما سؤال باقيمانده اين است كه آيا متحدان حاضر در مذاكرات به همان نسبت تلاش خواهند كرد تا نظام قوي تحريم‌هاي بين‌المللي را هم تا رسيدن به هدف نهايي حفظ كنند يا نه. در غير اين صورت، در آينده به توافق موقت كنوني به عنوان يك حركت بسيار هوشمندانه از جانب ايران نگاه خواهيم كرد كه هدف آن از هم پاشيدن نظام تحريم‌هاي بين‌المللي و در عين حال حفظ زيرساخت و مواد مورد نياز براي رسيدن به ظرفيت ساخت سلاح هسته‌اي بوده است.

اريك كانتر (جمهوري‌خواه، ويرجينيا) رهبر اكثريت مجلس نمايندگان/ اجازه غني‌سازي به ايران از اشكالات توافقنامه است

اگرچه من هنوز منتظر دريافت جزئيات دقيق توافق موقت هستم؛ اما همچنان نگرانم كه اين توافق نتواند ظرفيت‌هاي غني‌سازي ايران را به اندازه كافي كاهش دهد. قطعنامه‌هاي متعددي در شوراي امنيت سازمان ملل از ايران خواسته‌اند تا برنامه هسته‌اي خود را به طور كامل متوقف كند؛ و اين اشكالي در توافقنامه اخير است كه به ايراني‌ها اجازه ادامه غني‌سازي را مي‌دهد. ضروري است كه رويكرد ما در برخورد با اين توافق «عدم اعتماد اما بررسي» باشد.

همه از تاريخچه تخطي‌هاي ايران از شوراي امنيت سازمان ملل مطلع هستند، همان‌طور كه در جريان استفاده اين كشور از تأسيسات مخفي براي پيش‌برد برنامه هسته‌ايش قرار دارند. ايران همچنان فعال‌ترين حامي دولتي تروريسم است و بيش‌ترين نقش را در بي‌ثباتي خاورميانه دارد.

با شروع اين توافق، آمريكا بايد هشيار باشد و به هرگونه تقلب يا خطاي ايران به سرعت و به شدت پاسخ دهد. همچنين بايد اتحادهاي خود در منطقه را بازسازي كنيم و در مقابل جنگ‌طلبي ايران محكم در كنار شركاي نزديك خود بايستيم.

تام كاتون (جمهوري‌خواه، آركانزاس)/ اين توافق شكستي بزرگ و تحقيرآميز براي آمريكا بود

با اين توافق، آمريكا شكستي بزرگ و تحقيرآميز خورد در حالي كه ايران به يك پيروزي كامل رسيد. آمريكا تحريم‌ها را كاهش مي‌دهد و در قبال قول‌هاي پوچ حكومت ايران ميلياردها دلار به اين حكومت مي‌دهد. ايران همچنان به غني‌سازي اورانيوم ادامه مي‌دهد، ذخيره اورانيوم غناي بالاي خود را حفظ مي‌كند، رآكتور توليد پلوتونيوم خود را حفظ مي‌كند و برنامه موشكي خود را هم حفظ مي‌كند.

تد دويچ (دموكرات، فلوريدا)/ ايران بايد راكتور اراك را از بين ببرد و اجازه بازرسي از پارچين را بدهد

اين توافق تنها آغاز راه است؛ اما بايد شفاف بگوييم كه نتيجه نهايي اين توافق پايان قطعي و كامل برنامه نظامي هسته‌اي و فعاليت‌هاي خطرناك غني‌سازي ايران خواهد بود. قبل از آن‌كه بتوانيم به نتيجه نهايي برسيم، ايران بايد يك بار براي هميشه درباره برنامه هسته‌اي خود شفاف‌سازي كند. اين يعني پاسخ به همه ادعاهاي آژانس انرژي اتمي درباره ابعاد نظامي احتمالي، ازبين بردن رآكتور اراك، توقف توليد سانتريفيوژ، و دادن اجازه به ناظران براي دسترسي كامل به تأسيسات پارچين و همه تأسيسات ديگر. ايران بايد بداند كه همه گزينه‌ها باقي است تا زماني كه برنامه هسته‌اي اين كشور ديگر تهديدي براي امنيت آمريكا و جهان محسوب نشود.

اليوت انگل (دموكرات، نيويورك) عضو كميته امور خارجي مجلس نمايندگان/ ادامه تحريم‌ها براي سنا دشوار است.

اكنون براي مجلس سنا دشوار است كه تحريم‌ها را ادامه دهد. من از اين بابت كه ايران در طول گفتگوها مي‌تواند غني‌سازي انجام دهد، نااميد شده‌ام. به نظرم توقف اين فعاليت‌ها بايد پيش‌نياز هر مذاكره‌اي مي‌بود. اما توافق صورت گرفته و همه بايد بكوشيم مثمر ثمر باشد.

اسكات گرت (جمهوري‌خواه، نيوجرزي)/ معامله اوباما با ايران به سود آمريكا و اسرائيل نيست

«معامله» آقاي اوباما با ايران نه به سود آمريكا است و نه به سود اسرائيل، بلكه صرفاً ادامه سياست اين دولت در مذاكره است؛ مذاكراتي كه آمريكا در آن‌ها امتياز مي‌دهد و در عوض هيچ چيز به دست نمي‌آورد.

من به شدت نگرانم از اين‌كه ما به اين سرعت ميلياردها دلار دارايي و درآمد را به ايران مي‌دهيم كه مي‌تواند از آن‌ها براي حمايت از تروريسم بين‌المللي يا راه‌اندازي مجدد برنامه هسته‌ايش استفاده كند. اگر ماه‌ها بعد ايران بخواهد اين «معامله» را انكار كند و دوباره به دنبال سلاح هسته‌اي برود، فاصله‌اش تا سلاح با امروز هيچ تفاوتي نخواهد داشت.

باز هم مي‌گويم «پيروزي» سياست خارجي آقاي اوباما آمريكا، متحدانش، و موقعيت ما در جهان را تضعيف مي‌كند.

استني هوير (مري‌لند) رهبر اكثريت دموكرات مجلس نمايندگان/ توافق اخير يك پيشرفت جزئي است.

سياست ما اين است كه ايران نبايد ظرفيت سلاح هسته‌اي داشته باشد. اين سياست ما همچنان پابرجا است، و گزينه نظامي هم، همان‌طور كه آقاي كري گفت، هنوز روي ميز است و بايد روي ميز بماند. بايد مطمئن شويم كه ايران به جلو نمي‌رود. به نظر من توافق اخير يك پيشرفت جزئي است. هم بخش‌هايي از برنامه هسته‌اي ايران را متوقف مي‌كند و هم تحريم‌هاي اصلي را سر جاي خود باقي مي‌گذارد. در دراز مدت براي آن‌ها هزينه‌آور خواهد بود. به نظر من مجلس سنا لايحه بودجه دارد كه در ماه ژوئيه آن را در مجلس نمايندگان تصويب كرديم. به نظر من كار درست اين است كه در ادامه بايد اين لايحه را پيگيري كنيم؛ اما تا شش ماه اجرا نكنيم، به شرط آن‌كه ايران واقعاً به آن‌چه گفته عمل كند. به نظر من وزير خارجه كاملاً درست مي‌گويد؛ تصديق‌پذيري كليد حل مسئله است. ما به ايران اعتماد نداريم، بايد مطمئن شويم كه واقعاً به آن‌چه مي‌گويند عمل خواهند كرد و به سمت توافق نهايي مي‌روند كه توانايي آن‌ها را در ساخت سلاح هسته‌اي از بين خواهد برد.

دن كيلدي (دموكرات، ميشيگان)/سؤالات چندين دهه بي‌اعتمادي يك شبه حل نخواهد شد

توافقنامه امروز با ايران درباره برنامه هسته‌اي اين كشور، اگر چه موقت است، اما جاي پيشرفت دارد. به ايران فرصت مي‌دهد تا دوباره به جامعه جهاني بازگردد. با اين حال، طبيعي است كه سؤالاتي درباره چندين دهه بي‌اعتمادي باقي مي‌ماند كه يك شبه حل نخواهد شد. آزاد كردن امير حكمتي كه در ايران زنداني شده، مي‌تواند نشانه ملموسي باشد كه ايران درباره ديپلماسي جدي است.

باربارا لي (دموكرات، كاليفرنيا)/ اين توافق يك پيروزي براي ديپلماسي است

درباره خبر آقاي رئيس‌جمهور از توافق با ايران بر سر برنامه هسته‌اي، بايد به اهميت آن توجه كرد؛ اما همچنين در نظر داشت كه چالش‌هايي بر سر راه وجود دارد. اين توافق واقعاً يك پيروزي براي ديپلماسي است و خوشحالم كه آقاي رئيس‌جمهور بر نقش كنگره در اين مذاكرات هم تأكيد كرد. اميدوارم اين توافق قدمي باشد به سمت جهاني صلح‌آميزتر و ايمن‌تر.

باك مك‌كوئن (جمهوري‌خواه، كاليفرنيا)/ ايران قابل اعتماد نيست

ايران جايي براي اعتماد نگذاشته و دنيا شديداً نسبت به هر توافقي كه ظرفيت اين كشور را براي رسيدن به سلاح هسته‌اي از بين نبرد، مشكوك است. آقاي رئيس‌جمهور معتقد است مي‌توان به حكومتي اعتماد كرد (هرچند محدود) كه بارها استانداردهاي بين‌المللي را زير پا گذاشته و امنيت آمريكا را به خطر انداخته است. ظاهراً آمريكا از سال 1994 درس نگرفته است، كه كره شمالي دنيا را گول زد. من شك دارم اين توافق هم نتيجه ديگري داشته باشد.

گرگوري ميكس (دموكرات، نيويورك)/ اين توافق بزرگترين نگراني ما را برطرف كرد

توافقنامه بزرگ‌ترين نگراني‌هاي ما را برطرف مي‌كند و قطعاً مي‌تواند برنامه هسته‌اي ايران را متوقف كند، ظرفيت‌هاي اين كشور را كاهش دهد، شفافيت را افزايش دهد و دسترسي روزانه و نظارت بيش‌تر را براي آژانس انرژي اتمي فراهم كند. منطقي است كه در ازاي اين پيشرفت كوچك در محدود كردن و كنترل برنامه هسته‌اي ايران، تنفس كوچك و قابل‌بازگشتي هم به اين كشور بدهيم.

اين توافق تاريخي يك موفقيت ديپلماتيك است كه ارزش همكاري چندجانبه را افزايش مي‌دهد و مستقيماً منافع امنيتي آمريكا و متحدانش را پيش مي‌برد.

رابرت منندز (دموكرات، نيوجرزي) رئيس كميته روابط خارجي مجلس سنا/تحريم‌هاي جديد براي دوره پس از فرصت شش ماهه تصويب خواهد شد

احتمالاً قانون جديد تحريم‌ها كه در آينده نزديك در مجلس سنا بررسي مي‌شود، مدتي شش ماهه را براي رسيدن به توافق جامع تعيين خواهد كرد و سپس تحريم‌هاي جديد عليه ايران را اعمال مي‌كند. در عين حال، اگر مذاكرات شكست بخورد يا ايران از توافق تخطي كند اين تحريم‌ها بلافاصله قابل اجرا خواهند بود.

لوك مسر (جمهوري‌خواه، اينديانا)

همه ما به دنبال دنيايي خالي از ايران هسته‌اي هستيم. متأسفانه توافقي كه ديروز اعلام شد، احتمال تحقق اين هدف را كاهش مي‌دهد. ميلياردها دلار از محل لغو تحريم‌ها در اختيار حكومت ايران مي‌گذارد و تنها تغييراتي ظاهري را در برنامه هسته‌اي اين كشور تقاضا مي‌كند. كار بهتر تشديد تحريم‌ها تا جايي است كه ايران بپذيرد دست از اهداف هسته‌اي خود بردارد.

مايك پومپئو (جمهوري‌خواه، كانزاس)/ توافق با ايران در واقع تسليم در برابر ايران است

توافق به دست آمده كه به ايران اجازه ادامه غني‌سازي را مي‌دهد، براي امنيت ملي آمريكا و ايمني مردم اين كشور قدم بزرگي رو به عقب است. ايران اكنون زمان بيش‌تري براي افزايش ذخيره اورانيوم غني‌شده خود و تحقيقات درباره نظامي‌سازي و توليد سلاح دارد كه در اين توافقنامه اشاره‌اي به آن‌ها نشده است. به علاوه، ايران علي‌رغم حمايت مالي از تروريسم بين‌المللي و گسترش سلاح‌هاي هسته‌اي، اكنون مشروعيت پيدا كرده است. همچنين دست‌كم 7 ميليارد دلار از محل لغو تحريم‌ها درآمد به دست آورده؛ تحريم‌هايي كه به عنوان جريمه تخطي اين كشور از تعهدات هسته‌ايش اعمال شده بودند. اين‌كه به ايران قول بدهيم مي‌تواند سلاح‌هاي هسته‌ايش را حفظ كند، سياست خارجي نيست. تسليم است.

مايك راجرز (جمهوري‌خواه، ميشيگان)

با اين توافق بيش از آن‌كه جلوي جنگ‌طلبي را در آينده بگيريم، آن را تشويق كرده‌ايم. به همين دليل اميدوارم در موضع كنوني خود تجديد نظر كنيم؛ مسلماً تا قبل از شش ماه. در واقع به آن‌ها برگ مجوز داده‌ايم تا به غني‌سازي ادامه دهند. دقيقاً همان چيزي كه تمام دنيا سعي مي‌كرد جلوي آن را بگيرد.

الينا راس-لتينن (جمهوري‌خواه، فلوريدا)/ توافق بدست آمده هدف نهايي ما را محقق نمي‌كند

من از اين نااميد شده‌ام كه مي‌بينم توافق به دست آمده هدف نهايي ما را محقق نمي‌كند: از بين بردن كامل برنامه هسته‌اي ايران و فعاليت‌هاي مرتبط با آن. دولت با پذيرش كاهش تحريم‌ها در مقابل شش ماه توقف برنامه هسته‌اي ايران، به هيچ وجه منافع امنيت ملي ما و متحدانمان مثل اسرائيل را تأمين نكرده است. مشكل من با توافق اين است كه تهران را مجبور نكرده تا غني‌سازي اورانيوم را به طور كامل كنار بگذارد و سانتريفيوژهاي كنوني خود را از بين ببرد؛ سانتريفيوژهايي كه مي‌توانند به سرعت راه‌اندازي شوند و به ايران اجازه دهند تا در مدتي كم به ظرفيت نظامي هسته‌اي برسد... اين توافق اهداف مهم امنيت ملي را تأمين نمي‌كند و امنيت دوستان و متحدان ما را بدون دليل با خطر مواجه مي‌كند.

اد رويس (جمهوري‌خواه، كاليفرنيا)/ در اين توافق، اين آمريكاست كه عقب نشيني كرده است

من به شدت نگران هستم چون اين توافقنامه استانداردهاي ضروري براي حفظ امنيت آمريكا و متحدانش را تأمين نمي‌كند. به جاي آن‌كه برنامه هسته‌اي ايران به عقب برود، تهران مي‌تواند بخش‌هاي اصلي ظرفيت ساخت سلاح خود را حفظ كند. در واقع ما هستيم كه عقب‌نشيني مي‌كنيم؛ با رها كردن ايران از فشاري كه ايجاد آن سال‌ها طول كشيده بود. اين تنفس از تحريم‌ها بيش‌تر رگ حيات ايران است تا محدود و قابل‌بازگشت. آقاي كري بايد فوراً مقابل كميته روابط خارجي حاضر شود تا به نگراني‌هاي متعدد ما درباره اين توافقنامه پاسخ بدهد.

يان شاكوفسكي (دموكرات، ايلينويز)/ اهرم‌هاي فشار بر ايران هم‌چنان در اختيار ماست

توافق موقت قدمي مهم به سمت جلوگيري از رسيدن ايران به ظرفيت ساخت سلاح هسته‌اي، و موفقيتي بزرگ براي امنيت ملي آمريكا بود. توافقنامه برنامه هسته‌اي ايران را شش ماه متوقف مي‌كند و بخش‌هايي از آن را به عقب برمي‌گرداند. همان‌طور كه آقاي رئيس‌جمهور ديشب گفت، توافقنامه بزرگ‌ترين راه‌هاي ايران به سمت بمب را مي‌بندد. اطمينان مي‌دهد كه ناظران دسترس كامل و روزانه به تأسيسات هسته‌اي ايران خواهند داشت تا اگر تهران قصد تخطي از توافق را داشت، سريع‌تر از گذشته اين را تشخيص دهيم. اين توافق با رهبري قوي آمريكا و هماهنگي با شركاي بين‌المللي ما حاصل شد و موضع و اعتبار بين‌المللي ما را تقويت كرد. و مهم‌تر از همه اين‌كه به ايران صرفاً تنفسي محدود داده، و تحريم‌هاي شديد تصويبي كنگره را سر جاي خود مي‌گذارد؛ بنابراين ما اهرم فشار خود را همچنان در اختيار داريم. ايران نبايد اجازه پيدا كند به ظرفيت ساخت سلاح هسته‌اي برسد...

آدام شيف (دموكرات، كاليفرنيا)/ شش ماه آينده مي‌تواند نقطه عطفي در روابط آمريكا با ايران باشد

من اعتماد اندكي به حكومت ايران دارم. بايد رفتار ايراني‌ها را به دقت تحت نظر بگيريم و مطمئن شويم تقلب نمي‌كنند. اگر اين كار را بكنند، يا در انتهاي شش ماه توافق نهايي را امضا نكنند، بايد همه دارايي‌هايشان را ضبط و تحريم‌هاي بيش‌تري را عليه آن‌ها اعمال كنيم. ايران بايد بداند كه ما مصمم هستيم نگذاريم به بمب دست پيدا كند، آمريكا و اسرائيل را تهديد كند، و مسابقه تسليحاتي هسته‌اي در منطقه آغاز كند. از طرف ديگر، اگر رئيس‌جمهور جديد ايران بتواند به گفته‌هاي خود عمل كند، شش ماه آينده مي‌تواند نقطه عطفي تاريخي در روابط ما با ايران باشد.

چارلز شومر (دموكرات، نيويورك)/ در توافق با ايران توازن وجود ندارد

درباره تحريم‌هاي جديد بايد بگويم عدم وجود توازن در توافقنامه موجب مي‌شود تا پس از بازگشت به كنگره در ماه دسامبر، هم دموكرات‌ها و هم جمهوري‌خواهان تحريم‌هاي جديد را تصويب كنند. من اين احتمال را با همكارانم در ميان خواهم گذاشت.

آدام اسميت (دموكرات، واشينگتن)

توافقنامه قدمي مثبت در مسيري درست است. همچنين مكانيسمي مبتني بر نظارت بيش‌تر و صحت‌سنجي را ايجاد مي‌كند. اين قدم اوليه بايد به منزله پلي به توافق بلندمدت باشد. اين توافق موقت فرصت خوبي به ما مي‌دهد تا به سمت هدف خود پيش برويم: جلوگيري از رسيدن ايران به سلاح هسته‌اي.

پنجشنبه 21 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن