تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):نیکوترین مردم از نظر ایمان، خوش خلق‌ترین و با لطفترین آنها نسبت به اهل خویش است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842161503




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

استحاله يك مسئله ملي به يك دعواي جناحي؛ آقاي عباسي، با منطق شما ظريف رئيس‌جمهور بعدي است!/ تفسيري از قهرمان‌سازي خوب و قهرمان‌سازي بد


واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: استحاله يك مسئله ملي به يك دعواي جناحي؛ آقاي عباسي، با منطق شما ظريف رئيس‌جمهور بعدي است!/ تفسيري از قهرمان‌سازي خوب و قهرمان‌سازي بد
سخنان عباسي در اين باب بيش از اينكه به عنوان انتقاد نسبت به عملكرد وزارت خارجه دولت يازدهم مطرح باشد، به دفاعيه‌اي از عملكرد سعيد جليلي شباهت دارد كه در پايان نيز مشاهده مي شود كه با صراحت اين مساله از سوي وي مورد تاكيد قرار مي گيرد. عباسي اگرچه از قهرمان‌سازي ابراز بيزاري مي كند اما به گونه اي از سعيد جليلي حمايت مي كند كه گويي وي به عنوان قهرمان بلامنازع هسته اي كشورمان و تنها فردي كه مي تواند مساله هسته‌اي را حل و فصل كند، شناخته مي‌شود و لا غير.
سرويس سياسي «فردا»؛ مساله هسته‌اي به عنوان يكي از مسائل مهم 10 سال اخير در كشور مطرح بوده است. اهميت اين مساله بدين سبب است كه نه تنها اين موضوع در حوزه‌هاي سياسي و اقتصادي كشورمان دخيل بوده، بلكه گره ناگشودني با غرور ملي ايرانيان خورده است. 10 سال صبر و استقامت ايرانيان در نشست ‍ژنو 3 به بار نشست و آمريكايي‌ها و طرف هاي غربي دريافتند كه نمي‌توانند با مسائلي كه به عزت و غرور ايرانيان وابسته است به طور حذفي برخورد كنند و درصدد معامله با ايران برآمدند. از سوي ديگر آنان به اين مساله پي برده اند كه برنامه هسته اي ايران براي آنان پرهزينه شده و نمي‌توان در خاورميانه به حكومت‌هاي تندرويي مانند عربستان سعودي تكيه كرد و از سوي ديگر نگاهي نيز به چين و روسيه دارند و نمي‌خواهند تمام توان خود را در خاورميانه معطوف كنند.

همه اين عوامل و البته برخورد منطقي و قانوني مقامات سياسي كشورمان با موضوع هسته‌اي سبب ايجاد تفاهم‌نامه‌اي ميان ايران و كشورهاي1+5 شد اما به نظر مي رسد كه گروهي در داخل كشور هستند كه با افكار غلط سعي دارند اين گام رو به جلو را ناديده بگيرند و ايران را دوباره به شرايط گذشته باز گردانند. از اين رو سخناني از ميان اين افراد در رسانه‌هاي جمعي منتشر مي شود كه با علامت هاي سئوال فراواني همراه است.

از اينگونه موارد مي توان به سخنراني فريدون عباسي، رئيس سابق سازمان انرژي اتمي اشاره كرد. وي كه چندي است سمت خود را به علي اكبر صالحي تحويل داده، از طرز برخورد دولت جديد نسبت به خود گلايه دارد.عباسي در سخنراني كه روز گذشته در دانشگاه امام صادق(ع) داشت با زير سئوال بردن توافقنامه ژنو به طور تلويحي اين توافقنامه را وادادگي ايران نسبت به غرب تفسير كرد.

رئيس سابق سازمان انرژي اتمي در اين سخنان با انتقاد از رئيس‌جمهور اظهار كرد: «از اينكه رئيس‌جمهور در دانشگاه شهيد بهشتي دوباره تاكيد كردند كه علاوه بر چرخش سانتريفيوژها بايد زندگي مردم نيز بچرخد نقد داريم. ما هم معتقديم بايد زندگي مردم بچرخد و همچنين چرخه سانتريفيوژها نيز به فعاليت خود ادامه دهد اما بايد بداند كه غربي‌ها مي‌خواهند نوع چرخش سانتريفيوژهاي ما را مشخص كنند و اين موضوع را سعيد جليلي مي‌دانست.»

وي كه با جملاتي دو پهلو و متناقض انتقاد خود را نسبت به تفاهم نامه هسته اي ايران و 1+5 ابراز مي داشت، با تاكيد بر اينكه همه تحريم‌ها به مسئله هسته‌اي بستگي ندارد، گفته است: «جرياني در داخل كشور وجود دارد كه نمي‌خواهد صنعت هسته‌اي ما پيشرفت كند و همچنين غربي‌ها نيز متوجه بومي شدن تكنولوژي هسته‌اي ما شده‌اند و مي‌خواهند از طرق ديگر مانع پيشرفت ما شوند.»

عباسي در پايان سخنانش با تاكيد بر اينكه ما بايد راه جايگزيني براي رفع تحريم‌ها داشته باشيم، مي گويد: «مردم نبايد فكر كنند تنها راه رفع تحريم‌ها مذاكره است البته دانشجويان و نخبگان ما بايد راه جايگزين را بيان كنند.چرا مسئولان فعلي مي‌خواهند قهرمان‌پروري كنند؟ اگر سعيد جليلي در مذاكرات آلماتي ۲ تنها يك دهم از امتيازات ژنو را به آنان مي‌داد الان رئيس‌جمهور بود.»

سخنان عباسي در اين باب بيش از اينكه به عنوان انتقاد نسبت به عملكرد وزارت خارجه دولت يازدهم مطرح باشد، به دفاعيه‌اي از عملكرد سعيد جليلي شباهت دارد كه در پايان نيز مشاهده مي شود كه با صراحت اين مساله از سوي وي مورد تاكيد قرار مي گيرد. عباسي اگرچه از قهرمان‌سازي ابراز بيزاري مي كند اما به گونه اي از سعيد جليلي حمايت مي كند كه گويي وي به عنوان قهرمان بلامنازع هسته اي كشورمان و تنها فردي كه مي تواند مساله هسته‌اي را حل و فصل كند، شناخته مي‌شود و لا غير.

بايد در اين زمينه دو نكته اساسي را يادآورشد. اول اينكه دوران سعيد جليلي اگرچه به عنوان دوران پايداري از حق هسته‌اي ايران ياد مي‌شود اما درواقع بيشتر اين دوران به دوران بن بست مذاكرات هسته‌اي شبيه است تا پايداري. سلسله مذاكراتي كه در اين دوران برگزار شد بدون هيچ خروجي خاصي به مذاكره بعدي مي انجاميد و همين موضوع وقت و بهانه كافي را براي آمريكايي‌ها فراهم مي كرد تا ايران را در زمينه اقتصادي بيشتر تحت فشار قرار دهند. اين موضوع اگرچه با استقامت مردم ايران همراه بود اما به اقتصاد كشور ضربه جبران ناپذيري مي زد، زيرا با وجود نابه ساماني و محدوديت‌هايي كه در بازار ايران وجود داشت، كمتر سرمايه‌گذاري براي سرمايه‌گذاري در ايران اقدام مي كرد و دولت دهم نيز نه تنها برنامه ريزي در اين زمينه نداشت و درماني براي اين درد ارائه نمي كرد؛ بلكه با بلواهاي سياسي كه به راه مي انداخت، باعث بي ثباتي بازار مي‌‌شد و بيشتر اسباب نابه‌ساماني اقتصادي كشور را فراهم مي كرد. اين شرايط دوراني است كه فريدون عباسي از دولت و تيم مذاكره كننده آن حمايت مي كند.

ثانيا عباسي در سخناني دو پهلو از يك سو بيان مي‌كند كه وضعيت معيشتي مردم ايران مهم است اما تحريم‌ها ربطي به مساله هسته‌اي ايران ندارد بلكه اين موضوع به دشمني ديرينه آمريكا نسبت به ملت ايران باز مي گردد و از سوي ديگر بيان مي دارد كه مردم نبايد بپندارند كه مذاكره راه حل رفع تحريم هاست و تنها به طرح يك موضوع مبهم مي پردازد و بدون اينكه راهكاري در اين زمينه ارائه بدهد، كشف راهكار آن را به دانشجويان و نخبگان واگذار مي كند.

اين در شرايطي است كه كاملا مشخص و بديهي است كه مساله هسته‌اي ايران به عنوان بهانه اي براي اعمال تحريم ها عليه ايران بدل شده است. اين همان مساله اي است كه امثال عباسي هنوز با آن كنار نيامده‌اند يا مثل وي به طور مبهم از معيشت مردم صحبت مي كنند يا اينكه معيشت مردم را به پاي برنامه هسته‌اي ايران قرباني مي كنند.

عباسي در پايان سخنان خود به نوعي بيان مي كند كه مردم ايران به برابر افرادي كه به وادادگي و امتياز دهي در برابر غرب شناخته مي‌شوند، راي مي دهند و چون سعيد جليلي در اين زمينه امتيازي نداد، مغضوب مردم واقع شد! و نتوانست رئيس جمهور بعدي باشد. به نظر مي رسد اين سخنان ناديده گرفتن شعور مردم ايران است. وي طوري به طرح مسئله مي پردازد كه گويي مردم نتوانسته اند اين گوهر ارزشمند را بشناسند و به سوي ديگري رفته اند.

همچنين منطقي عجيب در اين سخن نهفته‌ است كه مي‌گويد كه ايران در مذاكرات هسته اي در ژنو امتياز بسياري به غرب داده است و محمد جواد ظريف نيز در اين زمينه فردي است كه به وادادگي در برابر غرب شهره است! پس با اين منطق كه مردم را دلداده وادادگان سياسي معرفي مي كند، از هم اكنون بايد محمد جواد ظريف را به عنوان رئيس جمهور بعدي جمهوري اسلامي ايران شناخت!

البته بايد گفت كه اينگونه سخنان از سوي فريدون عباسي چندان دور از ذهن نيست؛ چراكه وي سابقه مشخصي در اينگونه اظهارنظرها دارد تا جايي كه پيش از اين نيز روزنامه كيهان نسبت به مصاحبه وي با يك روزنامه سعودي به عنوان رئيس سازمان انرژي اتمي به شدت انتقاد كرده بود.

عباسي در اين مصاحبه بيان كرده بود كه «گاهي اوقات ما اطلاعات غلطي منتقل مي كرديم، چون چاره ديگري براي گمراه كردن جاسوسان خارجي نداشتيم. گاهي خودمان را ضعيف و گاهي نيز قوي تر از آنچه واقعا بوديم جلوه داده ايم»! و همين موضوع سبب شد تا كيهان از وي انتقاد كند كه « چرا رئيس سازمان انرژي اتمي براي نشان دادن فريب‌كاري ايران در زمينه هسته‌اي كه هميشه مورد ادعاي غرب بوده، خوراك خبري فراهم مي‌كند؟!»

به هر حال به نظر مي رسد اينگونه اظهار نظرها در مورد مساله هسته‌اي بيشتر صبغه گروهي و جناحي دارد. بايد گفت كه تبديل يك مساله ملي به يك مساله جناحي از سوي هر گروه و جناح سياسي كه باشد پسنديده نيست و سبب تضعيف وحدت ملي در قبال چنين مسائلي مي‌شود كه مقامات سياسي امروز و ديروز كشور بايد بدان توجه داشته باشند.

پنجشنبه 21 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فردا نیوز]
[مشاهده در: www.fardanews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن