واضح آرشیو وب فارسی:موج: برگزاري برنامه تفسير قرآن در حوزه علميه كماليه خرمآباد خبرگزاري موج -
۲۰ آذر ۱۳۹۲ (۱۸:۱۰ب.ظ)
برگزاري برنامه تفسير قرآن در حوزه علميه كماليه خرمآباد
خبرگزاري موج - برنامه تفسير اين هفته نماينده ولي فقيه در لرستان امروز، 20 آذر در جمع طلاب مدرسه علميه آيتالله كمالوند خرمآباد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج از خرم آباد،حجتالاسلام والمسلمين سيداحمد ميرعمادي، نماينده ولي فقيه در استان لرستان و امام جمعه خرمآباد در اين برنامه در رابطه با تفسير سوره مريم گفت: حضرت زكريا(ع) يكي از پيامبران الهي بود كه با اينكه سالهاي زيادي از عمر وي و همسرش گذشته بود از خداوند درخواست نمود كه به او فرزندي ببخشد و خداي متعال نيز دعاي ايشان را اجابت كرد.
وي ادامه داد: از اين آيه استنباط ميشود كه فرزند هديه آسماني از سوي خداوند متعال به انسان است زيرا كلمه «هب» به معناي بخشش و هديه دادن است، همچنين واژه «في لدنك» بيانگر اين مهم است كه فرزنددار شدن حضرت زكريا(ع) از راه اسباب طبيعي و عادي امكانپذير نبود و نياز به اراده خاص خداوند داشت.
حجتالاسلام ميرعمادي با اشاره به كلمه «ولي» در آيه پنج سوره مباركه مريم با اين مضمون كه «و انى خفت الموالى من ورائى و كانت امراتى عاقرافهب لى من لدنك وليا؛ من از بعد خويش از وارثانم بيم دارم، و زنم نازا است مرا از نزد خود فرزندى عطا كن» اذعان كرد: ولي به معني سرپرست، عهدهدار شدن و جانشيني است؛ لذا در حقيقت حضرت زكريا از خداوند فرزند شايستهاي را دارد كه جانشين او نيز باشد.
نماينده ولي فقيه در لرستان در رابطه با پيامهاي اين آيه شريفه تصريح كرد: از مهمترين نكاتي كه از اين آيه استنباط ميشود اين است كه فرزند هبه و هديه آسماني است كه در بسياري از موارد علل و اسباب عادي كارساز نيست و بايد اراده خداوند در به دنيا آمدن فرزند دخيل باشد كمااينكه ما معتقديم كه در بينش اسلامي اراده خداوند مافوق علل طبيعي است و براي هر معلولي دو علل مادي و معنوي وجود دارد كه بالاترين علل معنوي اراده خداست و سوم اينكه كلمه ولي به معني عهده دار شدن و جانشيني است.
حجتالاسلام سيداحمد ميرعمادي در رابطه با آيه شش سوره مباركه مريم با اين مضمون كه «يرثنى و يرث من آل يعقوب و اجعله رب رضيا؛ تا از من و از خاندان يعقوب ارث ببرد، و پروردگارا! او را پسنديده گردان» بيان كرد: در اين آيه حضرت زكريا به پروردگار عرض ميكند كه خدايا به من فرزندي بده كه از من ارث ببرد و از آل يعقوب نيز ارث ببرد؛ كلمه ارث از ريشه «ورث» بوده و به معني انتقال قهري مال از ديگري به انسان و يا مال باقي مانده از ميت است و در دو مورد مادي و معنوي كاربرد دارد همچنين كلمه ارث و مشتقات آن 35 بار در قرآن به كار رفته است.
وي ادامه داد: با توجه به اينكه حضرت زهرا(س) در زماني كه خليفه اول او را از فدك منع كرد به آيه شش سوره مريم استناد كرد ميتوان منظور از ارث در اين آيه را ارث اموال يا مادي دانست.
حجتالاسلام ميرعمادي در رابطه با پيام آيه شش سوره مريم خاطرنشان كرد: اولين نكتهاي كه از اين آيه شريفه استنباط ميشود اين است كه انسان هرگز نبايد از رحمت الهي مأيوس شود زيرا يأس از گناهان كبيره بوده و انسان مأيوس شخصي بدبخت است.
امام جمعه خرمآباد ادامه داد: از ساير نكاتي كه از اين آيه استنباط ميشود ميتوان به دعا كردن براي صلاح و خوبي فرزندان قبل از انعقاد نطفه و اينكه انبيا هم مانند افراد عادي علاوه بر ارث معنوي، ارث مادي هم برجاي ميگذارند، اشاره كرد.
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]