واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: ظريف: اولويت ما گسترش همكاري با روسيه است/ بر اجراي توافقات درباره اس - 300 اصرار داريم
وزير امور خارجه گفت: گفتوگوهاي خوبي در چند ماه گذشته درباره گسترش همكاريهاي بين ايران و روسيه در زمينه ساخت راكتور و نيروگاه هستهاي وجود داشته و دو كشور در برخي موارد به رسيدن به توافق و اقدامات اجرايي بسيار نزديك شدهاند.
به گزارش خبرنگار سياسي خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمد جواد ظريف ظهر چهارشنبه در نشست مطبوعاتي مشترك با سرگئي لاوروف، وزير خارجه روسيه افزود: اميدواريم با گسترش همكاريها زمينه براي تامين منابع متنوع انرژي در كشور را فراهم كنيم و از دستاوردهاي انرژي صلحآميز هستهاي در بخشهاي مختلف از جمله تامين آب شيرين استفاده كنيم.
نگاه و اولويت ما گسترش همكاريها با روسيه خواهد بود
ظريف افزود: با توجه به تاريخچه همكاري گسترده در اين زمينه با روسيه، نگاه و اولويت ما گسترش همكاريها با روسيه خواهد بود كه مذاكرات مفيدي در اين زمينه نيز ميان دو طرف صورت گرفته است.
او با خيرمقدم به وزير خارجه روسيه و هيات همراه وي خاطرنشان كرد: روابط ايران و روسيه مبتني بر منافع مشترك و اساسي كشور و در جهت تقويت ثبات در منطقه و كمك به حفظ صلح وامنيت بينالمللي است. اين روابط دراز مدت و اساسي است و در ماههاي گذشته پس از ديدار رييسان جمهور دو كشور و مكالمه تلفني آنها گسترش بيشتري پيدا كرده است.
وزير خارجه ايران افزود: تماسهاي ايران و روسيه در سطح وزيران خارجه و ساير اعضاي كابينه ادامه دارد و اميدواريم اين رفت وآمدها زمينه همكاريهاي گسترده بين دو كشور در حوزههاي سياسي، اقتصادي و ساير حوزهها براي تامين منافع را فراهم كند.
نقش روسيه به عنوان دوست ايران در 1+5 بسيار برجسته بوده است
وي در عين حال گفت: نقش روسيه به عنوان يكي از اعضاي مهم گروه 1+5 و دوست ايران بسيار برجسته بوده است. در گفتوگوها از نقش مثبتي كه آقاي لاوروف و هياتش ايفا كرده است تشكر شد.
ظريف افزود: روسيه در جلوگيري از وقوع يك بحران منطقهيي و حمله نظامي به سوريه نقش بسيار مثبتي داشته است و همكاري بسيار خوبي بين ايران و روسيه در اين زمينه بوده است .
او اضافه كرد: صلح و امنيت بر منطقه ما به ثبات بينالمللي كمك خواهد كرد.
ظريف ابزار اميدواري كرد كه سفر لاوروف به تهران آغاز ديگري براي گسترش روابط بسيار گسترده و سازنده بين دو كشور باشد.
وزير امور خارجه كشورمان همچنين گفت: همكاري درباره درياي خزر، همكاريهاي اقتصادي دراز مدت دو جانبه، رايزني درباره موضوعات مهم منطقهيي و همكاري درباره موضوعات هستهاي از مواردي بود كه درباره بحث و توافقهايي كرديم. توافق شد براي ادامه مشورتهاي سياسي ساز و كار و برنامهريزي و زمان بندي تعريف كنيم تا اين همكاريها بسيار گستردهتر از گذشته و به صورت مرتب و برنامهريزي شده در مباحث مختلف جريان داشته باشد و مشورتها و ديدگاههاي مشترك ايجاد كند.
رييسان كميسيون مشترك ايران و روسيه تعيين شدهاند
وي اضافه كرد: در موضوعات اقتصادي نيز رييسان دو طرف در كميسيون مشترك تعيين شده است و به تصويب هيات وزيران رسيده است و اين رييسان به زودي جلسه مشترك خود را برگزار خواهند كرد و به دنبال آن يازدهمين نشست كميسيون مشترك اقتصادي ايران و روسيه برگزار ميشود و همكاريهاي دراز مدت بين دو كشور با افق آينده دراز مدت براي روابط دو كشور بررسي ميشود.
او اضافه كرد: در مورد سوريه و كنفرانس "ژنو 2" و ضرورت بررسي راهكارها براي پايان دادن به خشونت در اين منطقه و همكاري درباره آينده افغانستان و حضور موثرتر و فعالتر ايران در ترتيبات "شانگهاي" و مسائل مربوط به اجراي "برنامه اقدام مشترك" كه در گذشته نزديك در ژنو بين ايران و 1+5 به توافق رسيد و ضرورت پيگيري اجراي اين مرحله و همكاري نزديك ايران و روسيه براي شكل دادن به تفاهم نهايي كه مرحله دشوار آينده در مذاكرات بين 1+5 خواهد بود، در چند ساعت گذشته بين دو هيات بحث و تبادل نظر شد و در همه زمينهها توافق كرديم يا همكاري مشترك را آغاز و يا تقويت كنيم.
بر اجراي توافقات گذشته درباره اس - 300 اصرار داريم
وزير خارجه كشورمان در پاسخ به پرسش خبرنگاري درباره تصميم ايران در خصوص پيگيري توافقنامه اس -300 با توجه به ارجاع آن به دادگاه بينالمللي گفت: ما كماكان بر اجرايي توافقات گذشته اصرار داريم. اين موضوع در سفر معاون نخستوزير روسيه به ايران مطرح شد و گفتوگوها درباره آن ادامه داشته است و كماكان ادامه خواهد داشت.
وي اضافه كرد: اميدواريم با توجه به روابط بسيار خوب دو طرف و افقهاي بسيار جدي همكاري در حوزههاي مختلف و به صورت دراز مدت و راهبردي ميان ايران و روسيه دو طرف بتوانند اين موضوع را به نحوه قابل قبولي حل و فصل كنند.
ظريف درباره مذاكرات ايران و روسيه درباره حل بحران سوريه نيز گفت: ما اتفاق نظر داريم كه هيچ راهحل نظامي براي سوريه وجود ندارد و حتما بايد به دنبال راهحل سياسي بود و سايرين بايد به اين روند با كمك به درك آن كمك كنند كه تنها راهحل از طريق رسيدن به گفتوگوي سياسي بدون پيش شرط است.
رييس دستگاه ديپلماسي كشورمان اضافه كرد: اين اصول، اصول كلي است كه اكثر اعضاي جامعه بين المللي به خصوص كشورهايي كه در روند مذاكرات ژنو نقش داشتهاند به صورت رسمي آن را پذيرفتند و اعلام كردهاند.
ظريف همچنين گفت كه در ژنو با وزير خارجه روسيه ديدار داشته است و مذاكرات بين دو وزير و معاونان دو طرف به صورت دو جانبه يا چند جانبه در قالب نشست 1+5 برگزار شده است كه در مطبوعات منتشر شده است.
او اضافه كرد: گفتوگوهاي ژنو اصولا مجموعهاي از مذاكرات دو جانبه يا چند جانبه رسمي و غيررسمي بوده است كه حاصل آن ميتواند منجر به رسيدن به توافق شود.
انتهاي پيام
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]