واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: استقبال بورسيها از سهام صنايع رفع تحريم شده
يك كارشناس بازار سرمايه گفت: سهامداران بازار سرمايه از صبح امروز با انتشار اخبار مربوط به رفع تحريم صنايع خودروسازي و پتروشيمي در مذاكرات ژنو براي خريد اين سهام صف هاي ميليوني تشكيل دادند.
حامد ستاك در گفتگو با ايرنا افزود: بعد از توافق ايران و گروه 1+5 در مذاكرات ژنو سهام صنايع رفع تحريم شده بيش از گذشته مورد استقبال سهامداران قرار گرفت به نحوي كه قبل از بازگشايي بازار معاملات در روز جاري گمانه زني هايي براي تشكيل صف هاي ميليوني صنايع مذكور بود.
وي ادامه داد: البته با توجه به روند مذاكرات در روزهاي گذشته بازار سرمايه منتظر چنين اتفاقي بود و سرمايه گذاران خود را براي اين شرايط آماده كرده بودند.
ستاك با بيان اينكه اقتصاد ايران همانند فنر فشرده است كه گشايش دربخشي از آن ابعاد مختلف رشد را در بخش هاي ديگر در پي خواهد داشت، گفت: بازارهاي مالي آينده نگر بوده و با توجه به پيش بيني ها عمل مي كنند.
اين فعال بازار سرمايه تصريح كرد: سرمايه گذاران با توجه به توافقات به عمل آمده آينده روشني رابراي اقتصاد ايران متصور هستند ولي نوع رفتار و خريد وفروش هاي آنها متفاوت است .
وي گفت: سرمايه گذاران خرد در بازار سرمايه به سراغ سهام داراي صف هاي طولاني مي روند اما سرمايه گذاران نهادي از سهام مهجور در بازار استقبال مي كنند كه در نهايت هر دو به نفع بازار سرمايه است.
يك عضو هيات علمي دانشگاه شهيد چمران اهوازهم گفت: واكنش مثبت بازار بورس به نتايج مذاكرات ژنو بيانگر اميد به آينده اقتصاد و سرمايه گذاري در كشور است.دكترعبدالمجيد آهنگري افزود: توافق ژنو انتظارات را در جهت مثبت تغيير مي دهد و درسطح داخلي اين فضاي رواني را به جود مي آورد كه آينده اقتصاد كشور رو به ارتقاست وهمچنين موجب رشد گرايش به سرمايه گذاري خارجي و داخلي در كشور ميشود.وي با اشاره به ظرفيت هاي خالي در اقتصاد كشور وعنوان نمودن فعاليت بسياري از صنايع ما با كمتر از ظرفيت خود يا نيروي كار فراوان و جوان در اين رابطه افزود: اين توافق بتدريج زمينه استفاده مناسب و بهينه ازاين ظرفيت را فراهم مي كند.وي ادامه داد: علايم اقتصادي اين اميدواري در رشد سال آينده ظاهر مي شود و انتظار نمي رود تا پايان سال در حوزه اقتصاد وسرمايه گذاري شاهد تحول عملي چنداني باشيم.عضو هيات علمي دانشكده اقتصاد دانشگاه شهيد چمران اهواز اظهار داشت: با توجه به اينكه رفع تحريم ها عليه كشورمان مرحله به مرحله صورت مي گيرد،شايد آثار اين مرحله از توافقات به لحاظ درآمدي براي دولت خيلي موثر نباشد.آهنگري گفت: درمجموع آثار رواني مثبت اين توافقات بيش ازپيامدهاي اقتصادي واقعي آن است و در بعد سياسي هم اين توافق زمينه ساز روابط بهتر با غرب و اروپا وكاهش تنش ها در عرصه بين المللي است كه باز هم در درازمدت به نفع اقتصاد ماست.كارشناس عرصه اقتصاد جامعه دانشگاهي توضيح داد: در نتيجه همين بهبود روابط سياسي اروپايي ها آرام آرام و بتدريج سرمايه گذاريهاي خود را در كشورمان افزايش مي دهند و اين اقدام دولت آقاي روحاني زمينه ساز روابط بهتر جهاني بويژه با كشورهاي صنعتي است.آهنگري درزمينه معادلات منطقه اي و روابط ايران با كشورهاي منطقه گفت: در ظاهر برخي كشورهاي منطقه نسبت به اين توافقات اظهار نگراني مي كنند و از برقراري روابط ايران با غرب ابراز نارضايتي مي كنند ولي من معتقدم شيب اعتدال آقاي روحاني ميتواند اين نگرانيها را برطرف كند.وي تصريح كرد: منش دولت اعتدال مي تواند تنش هاي منطقه اي را نيز كم كند.گفتني است كه بازار سرمايه در يك روز شاهد استقبال سرمايه گذاران حقيقي و حقوقي بود و شاخص كل بورس با 931 واحد رشد توانست پس از ورود مجدد به كانال 79 هزار واحد به رقم 79 هزار و 806 برسد.در پايان معاملات تالارهاي بورس اوراق بهادار، تعداد 1398 ميليون برگ سهم و حق تقدم به ارزش بيش از 5 هزار و 890 ميليارد ريال در 145 هزار و 984 دفعه مورد معامله قرار گرفت.به گزارش پايگاه اطلاع رساني بازارسرمايه، شاخص كل بورس و اوراق بهادار با 69 واحد افزايش به رقم 83 هزار و 775 واحد رسيد كه در اين ميان پالايش نفت بندرعباس، گسترش نفت و گاز پارسيان، ملي صنايع مس ايران ، سرمايه گذاري غدير، پالايش نفت اصفهان بيشترين تأثير مثبت را بر شاخص گذاشتند.
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]