واضح آرشیو وب فارسی:مهر: زمان بازديد از معدن گچين هنوز تعيين نشده است/اروپا توصيه رفع تحريم ها را بر عهده اشتون گذاشت
نماينده ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي با اشاره به اينكه زمان بازديد بازرسان آژانس از معدن گچين را ايران تعيين مي كند ، گفت: براي اعلام زمان بازديد ايران تا 11 فوريه و حدود 3 ماه زمان دارد .
رضا نجفي ، نماينده ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اعلام خبر بازديد بازرسان آژانس از معدن اورانيوم گچين در جنوب ايران قبل از ماه فوريه كه از سوي آژانس بين المللي انرژي اتمي اعلام شده است ، بيان كرد : بازديد از معدن گچين در زمره توافقاتي است كه در نشست ايران و آژانس در تهران در جلسه 20 آبان صورت گرفت و جزو 6 گام اين توافق بود.
وي افزود: زمان بازديد را بايد سازمان انرژي اتمي ايران اعلام كند و مانند بازديد از اراك كه بازرسان آژانس به ايران آمدند ، سازمان انرژي اتمي بايد طي نامه اي زمان مورد نظر را براي ورود بازرسان آژانس اعلام كند.
نجفي تصريح كرد: زمان بازديد براي بازرسان آژانس بايد تا پيش از 11 فوريه و در طول سه ماه آينده صورت گيرد.
نماينده ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي در پاسخ به سئوالي درباره بيانيه وزيران خارجه اتحاديه اروپا با اشاره به ترجمه درست اين بيانيه به ويژه در بند آخر مبني بر اينكه ايران بايد تعليق هايي كه در برنامه اقدام مشترك پيش بيني شده است را انجام داده و پس از راستي آزمايي آژانس بر اساس توصيه نماينده عالي( كاترين اشتون ) اتحاديه اروپا تحريم هايي كه در بر اساس بيانيه اقدام مشترك مورد توافق قرار گرفته لغو خواهد كرد، گفت: در اينجا هيچ صحبتي از غني سازي نشده است و توصيه رفع تحريم ها بر عهده خانم اشتون است .
وي در پاسخ به اين سئوال كه آيا بر اين اساس ايران نبايد به هر حال بر اساس توافق در ابتدا غني سازي را متوقف كند تا در صورت تأييد آژانس و توصيه اشتون تحريم ها لغو شود و آيا اين موضوع با طرح اين مسئله كه قرار است در يك روز مشخص اقدامات از سوي دو طرف صورت گيرد، منافات ندارد، گفت: قرار بر اين است كه يك روزي به عنوان آغاز اجراي اقدامات برنامه اقدام مشترك تعيين شود كه تعيين آن روز در مذاكرات كارشناسي تيم ايراني با 1+5 صورت خواهد گرفت.
نجفي با اشاره به اينكه برخي از اقدامات را نمي توان يك روزه انجام داد و نياز به زمان دارد ، اظهار داشت: اما اقدامات متقابل از سوي دو طرف بايد در يك روز مشخص انجام گيرد . ايران در آن روز مشخص كاري كه مي توان در زمان كوتاهي انجام داد ، صورت مي دهد. به طور مثال براي تعليق غني سازي 20 درصد و بستن شير تزريق يك ساعت زمان نياز است و مي تواند يك اقدام فوري باشد و در مقابل نيز اتحاديه اروپا در همان روز مي تواند بعضي از تحريم ها كه در برنامه اقدام مشترك ذكر شده را متوقف كند.
وي تصريح كرد: اقدامات زمان بر نيز مي تواند پس از اين اقدام صورت گيرد كه زمان بندي آن در مذاكرات كارشناسي تيم ايراني و 1+5 تعيين خواهد شد. كه هنوز مذاكرات كارشناسي نهايي نشده است .
نجفي در پاسخ به اين سئوال كه بر اساس اين روند آيا بازرسان آژانس به غير از بازرسي هايي كه بر اساس توافق 6 بندي ايران و آژانس صورت مي گيرد ، بازرسي هاي ديگري نيز براي راستي آزمايي هاي توافق ژنو خواهند داشت ، گفت: بازرسان آژانس اكنون نيز در ايران حضور دارند و آژانس مي تواند از همين بازرسان خود استفاده كند. بازرسان آژانس در نطنز حضور دارند و بعضي اقدامات لزومي ندارد.
وي تأكيد كرد: اگر بعد از مذاكرات كارشناسي ايران و 1+5 ضرورتي وجود داشته باشد و در اين مورد تصميم گيري شود ، بازرسان آژانس مي توانند در ايران حضور داشته باشند.
نجفي تصريح كرد: ايران و آژانس در حال حاضر اقدامات متقابل را انجام مي دهند . ما بر روي 6 اقدام توافق كرده ايم كه تا كنون يك مورد آن اجرايي شده است و مابقي را نيز به مرور انجام مي دهيم .
كد خبر: 2197701
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۷ - ۱۰:۰۴
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]