واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در راستاي تقويت مناسبات تجاري و اقتصادي صورت گرفت:تشكيل شوراي كاري مشترك بين «عشقآباد» و «ابوظبي»
در سفر رئيسجمهور تركمنستان به امارات 2 كشور به منظور تقويت مناسبات تجاري و اقتصادي يك شوراي كاري مشترك تأسيس كردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس در عشقآباد، با توجه به عزم امارات براي گسترش روابط با تركمنستان، در سفر 2 روزه «قربان قلي برديمحمداف» رئيس جمهور اين كشور به امارات متحد عربي بسته اسناد همكاري بويژه موافقتنامه همكاريهاي دوجانبه در زمينههاي مختلف امضا شد.
در اين زمينه وزرات امور خارجه تركمنستان و امارات برنامه همكاري بين وزارتخانههاي خارجه 2 كشور، يادداشت تفاهم در زمينه آموزش عالي، تجارت و صنعت، هواشناسي و لرزهنگاري امضا و در نهايت بر تأسيس شوراي مشترك كاري امارات و تركمنستان توافق كردند.
شيخ «خليفه بن زايد آل نهيان» رئيس جمهور امارات متحده عربي نيز در ديدار با برديمحمداف ابراز اميدواري كرد كه سفر رئيس جمهور تركمنستان نقش مهمي در تقويت روابط دوستانه ميان 2 كشور ايفا كرده و افقهاي گسترده همكاري در زمينههاي مختلف بين 2 كشور دوست و برادر فراهم كند.
شيخ امارات تأكيد كرد كه توسعه تدريجي در روابط دوجانبه، سطح اقتصادي، مشاركت سرمايه گذاري و همكاري دوجانبه در عرصههاي مختلف را ارتقا ميبخشد.
خبرگزاري امارات (وام) روز گذشته (19 آذرماه) در گزارشي از سفر رئيس جمهور تركمنستان و هيئت همراه وي به ابوظبي ضمن تأييد مطالب فوق، تصريح كرد: رئيس جمهور تركمنستان نيز ضمن تبريك به مناسبت پيروزي «دبي» براي ميزباني نمايشگاه جهاني «اكسپو 2020»، از دستاوردهاي اجتماعي و اقتصادي و فرهنگي امارات استقبال كرد.
وي همچنين براي گسترش مراودات ميان عشقآباد و ابوظبي در زمينه همكاريهاي دوجانبه بويژه در عرصههاي اقتصادي، سرمايهگذاري، گردشگري و فرهنگي تأكيد كرد.
در اين جلسه همچنين در مورد پروژههاي سرمايهگذاري بين امارات متحده عربي و تركمنستان بخصوص امكان توسعه و گسترش همكاري در صنايع شيميايي، نفت و گاز و پالايش نفت نيز مورد بحث و تبادلنظر قرار گرفت.
امارات متحده عربي يكي از شركاي تجاري مهم تركمنستان است و بنابر آمار رسمي، از سال 2006 تا 2012، تجارت بين عشقآباد و ابوظبي بيش از چهار برابر افزايش يافته است.
در سال 2012 حجم مبادلات بازرگاني ميان امارات و تركنمستان بالغ بر يك ميليارد و 423 هزار دلار برآورد شده است.
عشقآباد و ابوظبي در اكتبر سال 1995 روابط ديپلماتيك خود را برقرار كرده و تا به حال 28 سند همكاري امضا كردهاند.
امارات كه در سالهاي اخير با حضور اقتصادي و تجاري خود در بازار تركمنستان توانسته جايگاه نسبتا مناسبي براي خود پيدا كند، اكنون با فعال سازي شركتهايي از قبيل «دراگون اوئل» «پتروفاك» در بازار تركمنستان سعي در افزايش سرمايهگذاري در اين كشور دارد.
فعاليت اين كشور حاشيه خليج فارس در تركمنستان در حالي است كه به اعتقاد كارشناسان تركمن، جمهوري اسلامي ايران كه از ظرفيت بسيار بالاتري نسبت به امارات براي حضور در بازار تركمنستان و كمك به اين كشور برخوردار است، در سالهاي گذشته كمتر پروژههايي را در تركمنستان اجرا و فضا را براي ديگر رقباي منطقهاي، همچون امارات، تركيه، عربستان و ديگر كشورهاي عربي فراهم آورده است.
انتهاي پيام/خ
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]