تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس به صداى قارى‏اى كه بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را قرائت مى‏كند گوش دهد، براى او...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842935270




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حافظه‌تان از این جانور ضعیف‌تر است! +عکس


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
حافظه‌تان از این جانور ضعیف‌تر است! +عکس




موجودی آبزی به نام سپیداج یا ده‌پا، اولین جانور از خانواده بی‌مهرگان است که به خاطر می‌آورد که چه غذایی را کجا و چه وقت خورده است. این توانایی را حافظه رخدادی می‌نامند.





خبرآنلاین: اگر در به خاطر آوردن این که کلیدهای خودروهای خود را کجا گذاشته‌اید و یا دیشب شام چه خورده‌اید، مشکل دارید، این که حافظه یک نرم‌تن خیلی بهتر از حافظه شما است، از آن چیزهایی خواهد بود که ترجیح می‌دهید هیچ گاه به خاطر نیاورید.

دانشمندان دانشگاه کائن لوور در نورماندی فرانسه چیزی شبیه به حافظه رخدادی (توانایی به خاطر آوردن زمان و جایی که یک تجربه خاص در آن رخ داده است)، در یک ده پای معمولی کشف کرده‌اند و این اولین باری است که چنین مهارتی در یک جاندار بی‌مهره مشاهده شده است. جزئیات این اکتشاف در نشریه کیورنت بایولوژی منتشر شده است.

ده‌پاها عمدتا به عنوان یکی از اساتید استتار در اقیانوس شناخته می‌شوند، چراکه در مواجهه با خطر مایعی تیره از خود منتشر کرده و با تیره و تار کردن محیط به سرعت فرار می‌کنند. آنها هم‌چنین دروغگوهای ماهری هم هستند که برای جلب توجه جفت خود رنگ عوض می‌کنند و به تازگی مشخص شده که حافظه فضایی بسیار خوبی نیز دارند.


حافظه‌تان از این ده‌پا هم ضعیف‌تر است!



مهارت‌های بوزینه مانند

این ایده که آنها حافظه رخدادی دارند تعجب برانگیزتر است، چرا که گمان بر این بود که داشتن یک حس درونی از گذشت زمان، شرط لازم حافظه رخدادی است، چیزی که حیوانات از آن بهره‌مند نیستند. کریستل ژوزت- آلوز، استاد دانشگاه کائن لوور می‌گوید: «مدت مدیدی بود که تصور می‌شد که حافظه رخدادی تنها در انسان‌ها وجود دارد».

اما با کشف این که زاغ‌های کبود کوتاه قد نه تنها جای غذایی را که دفن کرده‌اند که زمان انجام این کار را هم به یاد می‌آورند، نادرست بودن این تصور اثبات شد. چنین حافظه رخدادی در حیوانات دیگر همچون موش‌های صحرایی و بوزینه‌های بزرگ نیز مشاهده  شده است.

اما تا به حال هیچ کسی توانایی مشابهی را در بی‌مهره‌هایی چون ده‌پاها مشاهده نکرده بود. اما ژوزت آلوز گمان می‌کرد که اینها بهترین کاندیداها برای آزمایش این ایده هستند.

به خاطر بیاور ... یا خورده شو

ده‌پاها موقعیت پرمخاطره‌ای دارند؛ هم شکارچی هستند و هم شکار، و اگر مورد هجوم واقع شوند، سلاح چندانی برای دفاع ندارند. به همین دلیل است که آنها در جایی تاریک به کمین می‌نشینند، 95 درصد از روز را به استراحت می‌گذرانند و تنها کمی دهان خود را برای گاز گرفتن غذا باز می‌کنند. ژوزت آلوز می‌گوید: «دفاع آنها یا ناپدید شدن است یا فرار. وقتی که حرکت می‌کنند، باید کارامد باشند و در زمان درست، به مکان درست بروند تا در امان بمانند».

او می‌خواست بداند که آیا حافظه رخدادی می‌تواند به ده‌پاها در بهینه کردن استراتژی کاوش خود کمک کند یا خیر.

گروه ژوزت آلوز برای یافتن پاسخ از این واقعیت بهره بردند که ده‌پاها بسته به تجربیات قبلی خود، اولویت بالایی به برخی انواع خاص غذا، می‌دهند. ده‌پاهای حاضر در این تحقیق از بین خرچنگ و میگو، خرچنگ را ترجیح می‌دادند، در نتیجه در صورتی که بین دو گزینه حق انتخاب داشتند، این حیوانات همیشه به سمت خرچنگ می‌رفتند.

تحویل در منزل

گروه ژوزت آلوز، جانور را با یک نشانه تصویری که نقشی از دو الماس بود، برای هر دو غذا شرطی کردند. در آزمایش‌های بعدی، پژوهشگران با هر بار نمایش این شکل، تحویل غذا را به تعویق انداختند. خرچنگ که غذای مورد علاقه آنها بود، سه ساعت پس از نمایش شکل در جای مخصوص خود در اختیار ده‌پا قرار می‌گرفت، در حالی که این تاخیر برای میگو تنها یک ساعت بود.

در ابتدا ده‌پاها در هر ساعت به هر دو مکان اشاره شده برمی‌گشتند، به امید اینکه علاوه بر میگو خرچنگ نیز بیابند. اما بعد از حدود 11 آزمایش، بازدید خود را از هر مکان، با ساعت‌های تحویل غذا هماهنگ کردند که نشان می‌داد که انها این الگو را فراموش نکرده‌اند. ژوزت الوز می‌گوید: «آنها اطلاعات در مورد خرچنگ را فراموش نکرده‌اند، و می‌دانند که رفتن به آنجا بی‌معنی است زیرا هنوز خرچنگ دیگری انجا قرار داده نشده است».

این تغییر سریع نشان می‌دهد که ده‌پاها می توانند زمان و مکان چیزی را که خورده‌اند به یاد بیاورند. و این نشان دهنده آن است که حافظه رخدادی استراتژی کاوش را بهبود می‌بخشد و در نهایت منجر به بقای ده‌پا می شود. ژوزت آلوز می‌گوید: «ده‌پاها گونه‌هایی هستند که زیر فشار سنگین شکارگری قرار دارند. در دنیای وحش، اگر انها مکان خوبی را پیدا کنند که در انجا بتوانند غذای مورد علاقه خود را بیابند، باز هم به آن مکان برخواهند گشت». اما به جای این که ریسک زود برگشتن و مواجه شدن با یک منبع غذای خالی را به جان بخرند، صبر می‌کنند تا ذخایر منبع تجدید شوند.

به گفته ژوزت الوز، این یافته که ظاهرا ده‌پاها حافظه رخدادی دارند، نشان می دهد که این توانایی در قلمرو حیوانات از آنچه پیش از این تصور می‌شد، بسیار معمول‌تر است. او می‌گوید: «شاید آن قدرها هم که تصور می‌شود، تفاوتی بین بی‌مهره‌ها و مهره‌داران وجود نداشته باشد».

گونه: Sepia officinalis

زیست بوم: بستر دریا، در آب‌های کم عمق معتدل یا حاره‌ای






تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سرگرمی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن