واضح آرشیو وب فارسی:ايران ورزشی: معيار جذب اين بازيكنان چيست؟ خريدهاي خارجي تراكتورسازي طي 4 فصل
جعفر برزگر
معمولا حضور بازيكنان خارجي در ليگ با حرف و حديثهاي زيادي همراه بوده است. خيلي بهندرت پيش آمده كه بازيكني از آن سوي آبها بيايد و به درد فوتبال ما بخورد. متاسفانه آنقدر هم تعدادشان زياد است كه در حوصله اين مطلب نميگنجد. همين امسال از پرسپوليس و استقلال گرفته تا بقيه تيمها، بازيكاني را از خارج كشور جذب كردهاند كه بهمراتب از لحاظ فني در سطح پايينتري نسبت به بازيكنان ايراني هستند. ماركو سپانوويچ پرسپوليس، لاوره استقلال، ماركوس داسيلوا سورينت و ... را ببينيد.
واقعا اين تعداد بازيكنان براساس چه معياري جذب ميشوند و ملاك تاييد فني آنها چه ميتواند باشد؟
در اين مطلب وضعيت تيم خوب تراكتورسازي را طي 4 فصل اخير در همين خصوص مورد ارزيابي قرار ميدهيم.
در ليگ دهم كه هدايت آن را فراز كمالوند برعهده داشت. بازيكناني مثل، جاسم كرار، لئوناردو پيمنتا، الو ترائوره و عرفان اولروم براي تراكتورسازي بهميدان رفتند كه كرار عملكرد بسيار خوبي داشت و يكي از خارجيهاي خوب آن فصل بود. پيمنتا هم در 30 مسابقهاي كه در پست هافبك نفوذي بازي كرد اگرچه كم گل زد و كمتر از آن هم پاس گل داد اما بههرحال جزو نفرات اصلي كمالوند بود. در عوض الو ترائوره و بهخصوص عرفان اولروم به هيچ وجه انتظارات را برآورده نكرد و در نيمفصل دوم هم از جمع تراكتوريها جدا شد.
در ليگ دهم كه امير قلعهنويي مسووليت فني تراكتورسازي را بر عهده داشت، سه بازيكن خارجي براي اين تيم توپ زدند كه در واقع اين فصل، بهترين فصل خارجيهاي تراكتورسازي تبريز بود. فلاويو لوپز و رودريگو توزي در مجموع 18 گل زدند و 8 پاس گل دادند اما اشپيتيم آرفي به هيچ وجه در حد و اندازههاي دو خارجي ديگر نبود. در واقع لوپز و توزي سهم زيادي در موفقيتهاي آن فصل تراكتورسازي داشتند اما ليگ دوازدهم به لحاظ عملكرد بازيكنان خارجي كه توسط توني اوليويرا جذب شدند بسيار ضعيف و قابل بحث است. لوپز كه از فصل قبلش مانده بود و همچون ليگ يازدهم عملكرد خوبي داشت اما جذب چهار بازيكن ديگر در نوع خود بسيار عجيب بود.آنسلمو گونزالس از هفته هشتم در تركيب تراكتورسازي جاي گرفت و پس از شش بازي ديگر حتي فرصت يك دقيقه بازي را هم پيدا نكرد. سوارز گيلسون و داسيلوا پريرا هم از نيمفصل دوم به اين تيم آمدند. مجموع دقايق آنها به اندازه چهار بازي كامل هم نبود. باز هم گيلسون دو گل در ليگ برتر زد و يكي دو بازي نسبتا خوب هم در ليگ قهرمانان انجام داد. ژائو پدرو هم از هفته چهارم براي تراكتورسازي بازي كرد و در هفته سيزدهم نيز آخرين بازياش را براي آنها انجام داد. همه دقايقي كه او در اين 8 بازي در زمين حضور داشت به اندازه دو بازي كامل هم نبود.تنها خارجي ليگ امسال تراكتورسازي ماركو باسارا است. اين خارجي هم نتوانست انتظارات هواداران تراكتورسازي و كادر فني تيم را به لحاظ فني برآورده كند. باسارا در 4 بازي فقط 64 دقيقه در زمين بود.بههرحال اين خارجيها هم هزينه داشتند، هم جاي يك بازيكن ليگ برتري داخلي را پر كردند اما اين سوال همچنان وجود دارد كه اينها بر چه اساس و معياري جذب ميشوند.
پيمپائو تازهترين خارجي تراكتورسازي
رودريگو پيمپائو بازيكن 26 ساله برزيلي كه حضورش در تراكتورسازي قطعي شده، هفته آينده به تبريز ميآيد. پيمپائو سابقه بازي در چندين باشگاه را دارد كه از جمله ميتوان به واسكو دوگاما برزيل، پارانانه برزيل، اوساكاي ژاپن و سوون سامسونگ كرهجنوبي اشاره كرد و در حال حاضر بازيكن تيم آمريكن فوتبال برزيل است. اين بازيكن 178 سانتيمتري در پست هافبك و مهاجم بازي ميكند كه فيلم بازيهاي او توانست مجيد جلالي را متقاعد كند تا بدون تست دادن به تراكتورسازي بپيوندد.
بازيكنان خارجي تراكتورسازي
دوره ليگ نام بازيكن تعداد بازي بازي ثابت دقايق بازي گل پاس گل اخطار اخراج
ليگ دهم جاسم كرار 27 13 2088 8 6 6 2
ليگ دهم لئوناردو پيمنتا 30 1 1411 2 1 3 -
ليگ دهم الو ترائوره 16 4 513 - - - -
ليگ دهم عرفان اولروم 2 - 61 - - 1 -
ليگ يازدهم رودريگو توزي 33 22 2684 8 3 2 1
ليگ يازدهم فلاويو لوپز 30 20 2476 10 5 2 -
ليگ يازدهم اشپيتيم آرفي 9 - 329 1 2 2 -
ليگ دوازدهم فلاويو لوپز 32 12 2374 10 3 3 -
ليگ دوازدهم آنسلمو گونزالس 6 1 306 - 1 - -
ليگ دوازدهم سوارز گيلسون 13 - 181 2 - - -
ليگ دوازدهم داسيلوا پريرا 9 - 164 - - - -
ليگ دوازدهم ژائو پدرو 8 - 160 - - - -
ليگ سيزدهم ماركو باسارا 4 - 67 - - - -
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران ورزشی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]