تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من پيامبر نشده ام كه لعن و نفرين كنم، بلكه مبعوث شده ام تا مايه رحمت باشم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843387372




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صدقيان در گفت‌وگو با فارس عنوان كرداجلاس فوق‌العاده شوراي همكاري درباره توافق هسته‌اي ايران و غرب است/واكنش عمان به «طرح اتحاديه» شديد و بي‌سابقه بود


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: صدقيان در گفت‌وگو با فارس عنوان كرداجلاس فوق‌العاده شوراي همكاري درباره توافق هسته‌اي ايران و غرب است/واكنش عمان به «طرح اتحاديه» شديد و بي‌سابقه بود
كارشناس مسائل خليج فارس با بيان اينكه اجلاس فوف العاده شواري همكاري خليج فارس ناشي از نگراني عربستان از توافق هسته‌اي ايران و غرب است، گفت: عكس العمل عمان در قبال طرح اتحاديه غير قابل پيش‌بيني و شديد از زمان بدو شكل‌گيري اين شورا بوده است.


«صلاح صدقيان» كارشناس مسائل خليج فارس در گفت‌وگو با خبرنگار بين‌الملل خبرگزاري فارس، در خصوص تشكيل نشست فوق‌العاده خليج فارس كه عصر امروز در كويت برگزار مي‌شود، گفت: تشكيل نشست شوراي همكاري خليج فارس در زماني است كه چند فاكتور مهم در منطقه وجود دارد كه اولين آنها توافق ايران و 1+5 است و موضوع مهمي براي منطقه و كشورهاي خليج فارس محسوب مي‌شود.

وي موضوع بعدي را پيشرفت‌هايي دانست كه حكومت سوريه در مناطق مورد تصرف معارضه داشته و خسارت‌هايي كه گروه‌هاي تكفيري و مسلح در داخل سوريه ديده‌اند و يادآور شد: موضوع سوم مسئله داخلي كشورهاي حاشيه خليج فارس است كه مهم مي‌باشد.

اين كارشناس مسائل خاورميانه با ذكر اين نكته كه نگراني كه در داخل كشورهاي حاشيه خليج فارس درباره موافقتنامه ايران و1+5 وجود دارد درباره خود موافقتنامه نيست، اظهار داشت: آنها نگران اين هستند كه پيروزي ايران با رسيدن به اين تفاهم رقم خورده و ايران امتيازاتي درباره سوريه، لبنان و فلسطين به دست آورده و امروز وضعيت ايران پس از انتخابات رياست جمهوري در منطقه و جهان بسيار خوب است.

صدقيان ادامه داد: اين موضوع عامل نگراني كشورهاي حاشيه خليج فارس و به خصوص عربستان سعودي است و اين اجلاس فوق‌العاده براي آن است كه كشورهاي حاشيه خليج فارس به خصوص عربستان چگونه مي‌توانند با ايران پس از اين تحولات مقابله كنند.

وي در بخش ديگري از سخنان خود به موضوع سوريه اشاره كرد و گفت: سوريه به آن مسيري كه عربستان يا قطر در ذهنشان ساخته بودند و يا برنامه‌اي كه با كمك تركيه دنبال مي‌كردند نرفته و روشن شد كه آن برنامه قابل اجرا نيست و آنها امروز شكست‌هاي متعددي را متحمل شده‌اند.

اين كارشناس مسائل خليج فارس با اشاره به اينكه امروز ارتش آزاد سوريه منحل شده و برخي مناطق سوريه دست القاعده، داعش، النصره و الجبهه الاسلامي است، خاطرنشان كرد: آنها گروه‌هاي تكفيري تروريستي هستند كه قابل اعتماد نيستند. تركيه هم از بابت حضور گروه‌هاي تروريستي در سوريه و وضعيت معارضان نگراني عميقي دارد.

صدقيان با بيان اينكه به طور كلي آنچه در زمين سوريه رخ مي‌دهد به سود برنامه‌هاي از پيش تعيين شده عربستان قطر و تركيه نيست، گفت: تحولات به سمت تحكيم ارتش سوريه و حكومت اين كشور و تقويت همپيمانان آن نظير ايران، روسيه و چين حركت مي‌كند.

وي موضوع بعدي را مشكلات دروني كشورهاي حاشيه خليج فارس خواند و افزود: الان مشكل برنامه‌هاي شكست خورده عربستان در سوريه در ساير كشورها هم نمايان است. عربستان در يمن فعاليت دو ساله دارد اما نتايج خوبي در يمن هم بدست نياورده و از نظر امنيتي، سياسي وضعيت خوشايندي براي خود يمن و سعودي‌ها نيست.

اين كارشناس مسائل خليج فارس با بيان اينكه آنچه در ذهن دست‌اندركاران عربستان سعودي است از نظر بسياري از كشورهاي حاشيه خليج فارس مورد انتقاد مي‌باشد، افزود: برنامه‌هايي كه در سوريه، مصر، ليبي، يمن و ساير كشورها هم از سوي سعودي‌ها اجرا شده عامل نگراني كشورهاي حاشيه خليج فارس است.

صدقيان در بخش ديگري از سخنان خود با ذكر اين نكته كه موضوع اتحاديه كه عربستان مطرح كرده از ناحيه عمان، كويت و قطر مورد اعتراض قرار گرفته است، گفت: حتي امارات هم راغب نبود كه وارد بحث اتحاديه شوند.

وي ادامه داد: وزير خارجه عمان اين بار به صراحت انتقاد كرد در حالي كه مسئولين حاشيه خليج فارس به صراحت موضع خود را بيان نمي‌كنند و جاي تعجب داشت كه وزير خارجه عمان عكس‌‌العمل شديدي نشان داد كه حتي باعث تعجب كارشناسان منطقه‌اي هم شد.

اين كارشناس مسائل خليج فارس افزود: حتي وقتي از وي پرسيدند كه اگر اتحاديه تشكيل شود واكنش شما چيست پاسخ داد كه از شوراي همكاري خليج فارس خارج مي‌شويم كه اين يك عكس‌العمل شديد و غيرقابل پيش‌بيني از زمان بدو شكل‌گيري اين شورا بوده است.

صدقيان با بيان اينكه اين موضوع نشان مي‌دهد كه اختلافات زيادي در داخل شوراي همكاري خليج فارس وجود دارد، اظهار داشت: كويت هم مشكلات زيادي دارد و در ديداري كه با مسئولان كويتي داشتم مشخص بود كه اين كشور راغب نيست كه وارد بحث اتحاد شود و قطر هم معمولاً با عربستان سعودي همراه نيست.

وي ادامه داد: امارات متحده عربي راغب نبوده، اما چيزي نگفت. مواضع عربستان و بحرين هم به تنهايي نمي‌تواند بر كل كشورهاي خليج فارس حاكم شود و ما ديديم كه كويت قصد داشت از اين بحران دروني شوراي همكاري فرار كند كه اعلام كرد مسئله اتحاديه اصلاً روي ميز مذاكرات نيست و مسائل ديگر از جمله گمرك و امور مالي را مد نظر قرار مي‌دهد.

اين كارشناس مسائل خليج فارس در بخش ديگري از سخنان خود در خصوص انتقادات مطرح به اين شورا مبني بر منفعل بودن آن در سطح منطقه نيز گفت: يك سيستم سياسي قبيله‌اي بر منطقه خليج فارس حاكم است و اين كشورها نگاهي قبيله‌اي به رهبران عربستان دارند.

صدقيان ادامه داد: آنها مي‌دانند كه قبيله آل سعود در منطقه مورد احترام است و اين موضوع مهمي است.

وي با اشاره به اينكه وضع اجتماعي كشورهاي حاشيه خليج فارس ساختار قبيله‌اي دارد و اين مسائل هم براي مردم و قبايل محترم است، يادآور شد: وقتي اين موضوع به سيستم سياسي كشورهاي حاشيه فارس مي‌رود آن هم قابل احترام است.

اين كارشناس مسائل خليج فارس با بيان اينكه حكومت‌هاي بحرين يا امارات وقتي با عربستان روبرو مي‌شوند با دو نگاه برخورد مي‌كنند، اظهار داشت: يكي اينكه عربستان بزرگترين كشور شوراي همكاري خليج فارس است و نگاه ديگر قبيله‌اي است.

صدقيان ادامه داد: عمان دورتر از عربستان و شوراي همكاري خليج فارس است، چرا كه از نظر قبيله‌اي از آنها دورتر است و با قبيله آل سعود ارتباط چنداني ندارد، به همين دليل مواضع اين كشور تفاوتهايي با ساير كشورها دارد.

وي با بيان اينكه نمي‌توان توقع داشت كه روزي شوراي همكاري خليج فارس مانند اتحاديه اروپا شود، گفت: بعيد مي‌دانم كه ادعاهاي مقامات اين شورا براي رسيدن به سطح اتحاديه اروپا محقق شود چرا كه يك قانون اجتماعي، اقتصادي يا سياسي بر كشورهاي خليج فارس حكم نيست تا به آن سطح برسد بلكه يك تشكل قبيله‌اي است.

اين كارشناس مسائل خليج فارس با ذكر اين نكته كه بر شورا قوانين قبيله حاكم است، افزود: زمينه مناسبي در كشورهاي خليج فارس براي رسيدن سطح شوراي همكاري خليج فارس به اتحاديه اروپا وجود ندارد و عوامل اتحاد قابل مشاهده نيست. شايد در شعار مطرح شود، اما در عمل بعيد مي‌دانم به آن سطح برسند.

صدقيان در خصوص آينده شوراي همكاري خليج فارس مبني بر منشق شدن يا قويتر شدن آن نيز گفت: بعيد مي‌دانم كه شوراي همكاري خليج فارس تغيير چنداني كند. چارچوب اين شورا از بدو تأسيس همين طور بوده و تغييري نكرده است.

وي با اشاره به موضوع پول واحد كه مطرح شد اما محقق نشد، اظهار داشت: مسائل گمركي نيز همين طور و خيلي برنامه‌ها طي 3 دهه گذشته داشتند كه موفق نشدند. بعيد مي‌دانم كه با آن نظام شوراي همكاري و ساختار نظام‌هاي سياسي و ساختار ملت‌هاي اين كشورها شوراي همكاري خليج فارس ارتقاء يابد.

اين كارشناس مسائل خليج فارس ادامه داد: تصور مي‌كنم هر كشور اين شورا سياست‌ به خصوصي را دنبال مي‌كند و از نظر سياسي، اقتصادي و اجتماعي و فرهنگي خود را دنبال مي‌كند و شايد تنها در مسائل امنيتي همكاري بين كشورهاي حاشيه خليج فارس باشد.

صدقيان در خصوص تأثيرگذاري شوراي همكاري خليج فارس در منطقه نيز گفت: به عنوان شوراي همكاري خليج فارس بعيد مي‌دانم تأثيري داشته باشد. كشورهايي مانند عربستان، كويت و قطر به تنهايي تأثيرگذار بوده‌اند، اما شوراي همكاري تأثيري نداشته است.

وي سوريه را يكي از نمونه‌هاي آن دانست كه كشورها تك تك وارد شدند و نه به عنوان شوراي همكاري و اظهار داشت: تركيه با كشورهاي حاشيه خليج فارس به تنهايي وارد مذاكره شد و نه با شوراي همكاري خليج فارس كه درباره مصر و ساير تحولات و بحران‌هاي منطقه نيز همين گونه بوده است.

اين كارشناس مسائل خليج فارس در خصوص اتحاديه اروپا نيز گفت كه ايران با اتحاديه اروپا مذاكرات هسته‌اي را انجام داد و خانم اشتون هم به عنوان رئيس سياست خارجي اين اتحاديه با ايران گفت‌وگو مي‌كند، اما اين موضوع در شوراي همكاري خليج فارس وجود ندارد. تركيه وقتي وارد مذاكره مي‌شود با دبير كل شوراي همكاري خليج فارس مذاكره نمي‌كند، بلكه با امير قطر يا عربستان مذاكره مي‌كند كه نشان مي‌دهد شوراي همكاري در منطقه تأثيري نداشته است.

انتهاي پيام/ص

سه شنبه 19 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن