واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در اماكن و محوطههاي تاريخي ثبتي فارس صورت ميگيرداعمال حداكثر مجازات مقرر براي حفاريهاي غيرمجاز
سرپرست ادارهكل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري فارس از اعمال حداكثر مجازات مقرر براي حفاريهاي غيرمجاز در اماكن و محوطههاي تاريخي ثبتي در اين استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فارس از شيراز، به نقل از روابط عمومي ادارهكل حفاظت محيط زيست استان فارس، قدرتالله تاجبخش در حاشيه بازديد از يك محوطه تاريخي فرهنگي فارس اظهار داشت: بر اساس ماده قانوني 562 از كتاب مجازاتهاي اسلامي هرگونه حفاري و كاوش به قصد به دست آوردن اموال تاريخي فرهنگي ممنوع بوده و مرتكب به مجازات حبس از شش ماه تا سه سال و همچنين ضبط اشياي مكشوفه به نفع سازمان ميراث فرهنگي كشور و ادوات حفاري به نفع دولت محكوم ميشود.
وي افزود: چنانچه حفاري در اماكن و محوطههاي تاريخي كه در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است و يا در بقاع متبركه و اماكن مذهبي صورت گيرد جرائم سنگينتر بوده و علاوه بر ضبط اشياي مكشوفه و آلات و ادوات حفاري شخص مرتكب، به حداكثر مجازات مقرر محكوم ميشود.
تاجبخش در ادامه به دو تبصره از اين ماده قانوني نيز اشاره كرد و گفت: بر اساس تبصره يك اين ماده قانوني هر كس اموال تاريخي فرهنگي موضوع اين ماده را برحسب تصادف به دست آورد و طبق مقرارت سازمان ميراث فرهنگي كشور نسبت به تحويل آن اقدام نكند، به ضبط اموال مكشوفه محكوم ميشود.
اين مسئول ادامه داد: بر اساس تبصره دو اين ماده قانوني نيز خريد و فروش اموال تاريخي فرهنگي حاصل از حفاري غيرمجاز ممنوع است و خريدار و فروشنده علاوه بر ضبط اينگونه اموال فرهنگي به حبس از شش ماه تا سه سال محكوم ميشوند.
سرپرست ادارهكل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري فارس در ادامه گفت: چنانچه فروش اموال فرهنگي با هر عنواني به طور مستقيم يا غيرمستقيم به اتباع خارجي صورت گيرد مرتكب به حداكثر مجازات مقرر در تبصره دو محكوم ميشود.
وي در پايان خاطرنشان كرد: گنجينههاي تاريخي ميراث به جاي مانده از گذشتگان براي نسلهاي امروز و آينده و متعلق به تمام مردم و در واقع بيتالمال است و دستبرد به اين اموال بر خلاف قوانين و موازين شرع مقدس بوده و تجاوز به دارائيهاي مردم محسوب ميشود، بنابراين برخي از افراد ناآگاه بايد مراقب باشند در دام وسوسه اينگونه جرائم گرفتار نيامده تا دچار عقوبتهاي دنيوي و اخروي نشوند.
به گزارش فارس، برخي از افراد به قصد به دست آوردن اموال تاريخي فرهنگي و يا در اصطلاح عاميانه براي يافتن گنج با استفاده از دستگاههاي فلزياب مبادرت به كاوش و حفاري غيرمجاز در نقاط مختلف و يا در محوطهها و اماكن تاريخي فرهنگي و مذهبي ميكنند و گاهي به دليل عدم آگاهي از قوانين، مقررات و مجازاتهاي پيشبيني شده در قانون مرتكب اين تخلفات ميشوند و چه بسا خانوادههايي كه فرزندان آنها در دام اين تخلفات گرفتار شده و روزانه براي رفع مشكل و جلب رضايت سازمان ميراث فرهنگي به اين مجموعه مراجعه ميكنند.
انتهاي پيام/2448/غ
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]