واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: زيبا كلام : بي مهري و خالي كردن پشت ظريف تاسف آور است
در پي تشديد انتقاد حمله مخالفان به وزير خارجه ، زيبا كلام گفت كه تاسف آور است وزيرخارجه اي كه شبانه روز در حال تلاش براي خارج كردن كشور از بحران بين المللي است و نياز به حمايت و پشتوانه همه جانبه دارد،اين گونه مورد بي مهري قرار دهيم و پشت او را در مذاكرات بين المللي خالي كنيم.
فرارو نوشت كه آقاي وزير همچنان در سيبل است؛ عملكرد محمد جواد ظريف در مذاكرات هسته اي و روابط بين الملل هم نتوانسته است او را از تيررس منتقدان راديكال اش خارج كند.
محمد جواد ظريف، وزير خارجه دولت يازدهم كه در 100 روز نخست دولت از جمله پركارترين مردان كابينه بود، اين روزها از دو جنبه مورد توجه بوده است. او يا به شكل زايد الوصفي مورد تمجيد و تقدير قرار گرفته است و يا به شكل غلو شده اي با نقد و حملات تند روبرو بوده است. بر همين روال هر سخن او با برداشت ها و سليقه هاي متفاوت، تا مدت ها سوژه عده اي مي شود براي نوشتن مقاله و متن تذكر و حتي نامه درخواست بركناري.
آخرين نمونه از اين دست اتفاقات، سخناني است كه در هفته گذشته در جمع دانشجويان دانشگاه تهران، بر زبان وزير خارجه رانده شد. آنجا كه محمدجواد ظريف، سه شنبه 12 آذر، در پاسخ به انتقادات يكي از دانشجويان نسبت به توافق ژنو گفته بود: «غربي ها از چهار تا تانك و موشك ما نمي ترسند. از اين مردم مي ترسند. آيا شما فكر كرده ايد كه آمريكا كه با يك بمبش مي تواند تمام سيستم هاي نظامي ما را از كار بيندازد، از سيستم نظامي ما مي ترسد؟»
اين سخنان به سرعت موج انتقادي تازه اي عليه ظريف به راه انداخت. توضيحات وزير خارجه هم آن را متوقف نكرد. يك روز پس از حضور در جمع دانشجويان دانشگاه تهران، وزير امور خارجه در مورد آن سخنراني و اظهاراتـي كه در پـاسخ بـه سؤال يـكي از دانشجويـان منتشر شد، گفته بود: مبناي سخنراني و پاسخ به سؤالات با تأكيد بر قدرت و نقش بي بديل مقاومت مردم مسلمان و قهرمان ايران بـه عنوان عنصر مهم بازدارندگي درمقابل هرگونه طمع ورزي و زياده خواهي ها بود.
من تأكيد داشتم كه اين مهم منشأ هرگونه دستاورد براي كشور بوده است و كما اينكه در پاسخ به سؤال مطرح شده بر نقش قدرت ناشي از مقاومت مردم تأكيد كرده و در بخش پاياني جلسه نيز تصريح كردم آنچه كه آمريكا از آن مي هراسد مقاومت مردم ايران است و در عين حال كه به توان و قدرت دفـاعي و نيروهـاي بسيجي كشور افتخار مي كنيم اين امر واقعيتي انكار ناپذير است.
ظريف گفت كه بديهي است جايگاه و توان بالاي قدرت دفاعي جمهوري اسلامي ايران منبعث از مقاومت مردم شجاع و قهرمان ايران است و اين مهم در طول دفاع هشت ساله و ايثارگري و فداركاري آحاد ملت شريف ايران بويژه رزمندگان و ايثارگران به اثبات رسيده است و بدون ترديد امروز با استفاده از تجارب ارزشمند هشت سال دفاع مقدس و پشتوانه رهنمودهاي رهبري معظم و تلاش و كوشش جهادگران عرصه علم و ايثار هرگونه خيال تعدي و تجاوز به كشور بزرگمان باطل و زورگويان بايد با زبان احترام و تكريم و نه زبان تهديد و زور با ملت بزرگ ايران سخن بگويند.»
با اين حال دو روز پس از آن ، حيدر مصلحي بدون ذكر نام از وزير خارجه ايران گفت: «يكي از افراد در جمع دانشجويان دانشگاهي گفته كه آمريكا اگر بخواهد مي تواند در عرض 10 دقيقه تمامي تاسيسات هسته اي و استراتژيك ايران را نابود كند.»
وزير اطلاعات دولت محمود احمدي نژاد در اين اظهارات كه رسانه هاي اصول گرا آن را خطاب به محمدجواد ظريف تعبير كرده اند، گفت: تو غلط مي كني. شما كه از توان دفاعي كشور خبر نداري و در مسير اصلي انقلاب نيستي، چگونه به خود اجازه مي دهي چنين اظهاراتي بگويي؟»
بازگشايي مجلس پس از تعطيلات آخر هفته هم روند انتقادات را وارد فاز تازه اي كرد. ديروز در نخستين روز كاري مجلس در هفته جاري ابتدا نامه اي منتشر شد با امضاي 20 نماينده كه برابر ماده 192 آئين نامه مجلس از رييس جمهوري درخواست شده بود از ادامه كار ظريف در وزارت خارجه به دليل بيان اين اظهارات جلوگيري كند.
پس از آن نامه تذكر 50 نماينده منتشر شد كه طي آن خطاب به محمد جواد ظريف وزير امور خارجه نسبت به آنچه وادادگي وي در برابر تجهيزات نظامي دشمن و كوچك پنداشتن قدرت معنوي و نظامي جمهوري اسلامي ايران خوانده شد هشدار دادند و تاكيد كردند كه سيستم دفاعي ملت ايران علاوه بر پيشرفت هاي نظامي، روحيه شهادت طلبي است.
حسين شريعتمداري هم امروز در سرمقاله روزنامه كيهان نوشت: «...اين اظهارنظر نسنجيده از سوي وزير خارجه كشور و ديپلمات ارشد تيم مذاكره كننده، جز بالا بردن دست ها به نشانه تسليم در مقابل تهديد نظامي حريف، مفهوم ديگري ندارد. البته جناب ظريف دو روز بعد سعي كرد اظهارات آن روز خود را تصحيح كند ولي ديگر كار از كار گذشته بود و دشمن پيام تسليم را گرفته بود!»
**زيباكلام: واقعيتي است كه قابل كتمان نيست
برخلاف تمام اين انتقادات، صادق زيباكلام، استاد دانشگاه تهران معتقد است كه آنچه كه محمد جواد ظريف در جمع دانشجويان مطرح كرده است، واقعيتي است كه قابل كتمان نيست.
زيباكلام با بيان اين مطلب گفت: برخلاف تمام سر و صداهايي كه تندروهاي اصولگرا به راه انداخته اند مقصود آقاي ظريف اين نبوده است كه اينگونه وانمود كند كه تواي نيروهاي مسلح ما در برابر حمله احتمالي متجاوزان از جمله آمريكا و اسرائيل ناتوان است و تاب و توان مقاومت ندارد.
وي گفت: بر هيچ كسي پوشيد نيست كه قواي نظامي ما ظرف 24 سالي كه از جنگ تحميلي مي گذرد به لحاظ لجستيكي، تجهيزات و ادوات و نيروي انساني در زمين، هوا و دريا چه پيشرفتي كرده است.
بر اين اساس طبيعي است كه اگر خداي نكرده، اين حماقت سر بزند از متجاوزان خارجي براي حمله به ايران با توجه به توان نظامي كنوني كشور اينگونه نيست كه پيروزي به آساني به دست بيايد.
وي با تاكيد بر اينكه از اين واقعيت، وزير خارجه هم آگاهي كافي و وافي دارد گفت: حرف آقاي ظريف اين نيست كه براي مقاومت در برابر حمله خارجي توان نظامي از درجه اهميت برخوردار نيست بلكه معتقد است قبل از توان نظامي اين پشتوانه مردمي است كه در درجه اول اهميت است.
زماني هم صدام حسين حاكم وقت عراق تهديد مي كرد كه حكومت تحت امرش از چنان توان و قدرتي برخوردار است كه مي تواند در برابر هر حمله نظامي مقاومت كند.
وقتي هم كه اخباري بر افزايش احتمال حمله آمريكا به عراق منتشر شد، صدام خبرنگاران خارجي را جمع كرد و به آنها گفت كه در جنوب بغداد، قبرستان بزرگي آماده كرده ايم تا متجاوزان آمريكايي را در آن دفع كنيم. با اين حال شاهد بوديم كه پس از آنكه آمريكا به عراق حمله كرد ظرف كمتر از دو هفته مقاومت نيروهاي نظامي اين كشور در هم شكست و مردم عراق با شادماني به خيابان ها ريختند و مجسمه صدام را به زير كشيدند.
زيباكلام با تاكيد بر اينكه سرهنگ قذافي هم در ليبي به سرنوشت مشابهه صدام دچار شد گفت: نظام هايي كه از پشتوانه مردمي برخوردار نيستند نمي توانند به پيروزي خود اميدوار باشند تمام حرف ظريف هم همين است.
مگر غير از اين بود كه پيشرفته ترين جنگ افزارهاي نظامي كه صدام با پول نفت و حمايت هاي شيوخ عرب خليج فارس تهيه كرده تنها دو هفته توانست مقاومت كند.
زيباكلام گفت: تاسف آور است وزيرخارجه اي كه شبانه روز در حال تلاش براي خارج كردن كشور از بحران بين المللي است و نياز به حمايت و پشتوانه همه جانبه دارد،اين گونه مورد بي مهري قرار دهيم و پشت او را در مذاكرات بين المللي خالي كنيم.
زيباكلام درباره ادعاي كيهان كه ظريف با اين سخنان دست خود را به علامت تسليم بالا برده است، گفت: سوالم از آقاي شريعتمداري اين است اگر آمريكايي فكر مي كردند ما دستمان را به علامت تسليم بالا برده ايم و پرچم سفيد بلند كرده ايم آيا حاضر مي شدند در مذاكرات ژنو3 حول محور برنامه هسته اي ميان ايران و گروه 1+5، 4 شبانه روز با تيم مذاكره كننده هسته اي جمهوري اسلامي ايران مذاكره كند.
دوستان اصولگرا فكر مي كنند كه اگر ايران توان مقاومت و ايستادگي نداشت، حاضر مي شدند تن به توافقنامه اي در ژنو بدهند كه در آن حق هسته اي ايران به رسميت شناخته شود. يا اگر ايران دستش را بالا برده بود چرا نتانياهو تا اين اندازه از توافق صورت گرفته ناراحت شد.
وي افزود: تمام اين هياهوهاي صورت گرفته توسط تندروهاي اصولگرا عليه وزير خارجه صرفا در راستاي بهره برداري هاي سياسي براي دور كردن اذهان عمومي از ناتواني هاي اصولگرايان تندرو در اداره كشور است چرا كه كاري كه اصولگرايان تندرو در حاكميت 8 ساله شان نتوانستند بكنند دولت روحاني و شخص ظريف ظرف كمتر از سه ماه انجام دادند و اين پيروزي خرد و تدبير بود.
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]