واضح آرشیو وب فارسی:ايران ورزشی: رييس هيات پهلواني و زورخانهاي استان چهارمحال و بختياري: مشكل مالي نداريم، فقط كمبود وقت داريم برگزاري مسابقات انتخابي را در دستور كار داريم
مصطفي عطري
ورزش باستاني از رشتههايي است كه گستره ملي دارد و اهالي اين ورزش در همه استانها فعال هستند. استان چهارمحال و بختياري هم از سالهاي دور در عرصه ورزش پهلواني مطرح بوده است. قهرمانان شايستهاي از اين استان در عرصههاي ملي و بينالمللي معرفي شدهاند. بيش از هزار نفر در 14 زورخانه چهار محال و بختياري به اين ورزش ميپردازند. البته بعضيها هم در سالنهاي ورزشي و مكانهايي غير زورخانه، اين ورزش را ترك نكردهاند. چهارمحاليها هميشه يك پاي ثابت تيم ملي بودهاند و تاكنون ملي پوشانش توانستهاند سفيران شايستهاي براي ورزش زورخانهاي كشورمان باشند اما اين استان تاكنون نتوانسته در عرصه كشتي پهلواني به كسب افتخار بپردازد و ورزشكاراني را براي تيم ملي پرورش دهد.
كيومرث هادي پور كه حدود 4 ماه است رياست هيات استان چهارمحال و بختياري را عهده دار شده، ميگويد: «مشكل عمده استان چهار محال و بختياري و در واقع هيات زورخانهاي اين استان، كمبود و يا شايد هم نبود كشتيگيران پهلواني در اين استان است كه سبب كمرنگ شدن كشتي پهلواني در ميان مردم اين استان شده است. ما در نخستين گام به شناسايي معضلات و مشكلات ورزش زورخانهاي در استان چهار محال و بختياري پرداختيم و مشكلاتي كه زورخانه داران و اهالي ورزش در اين استان با آن روبرو بودند را در وهله اول و در راس برنامههايمان قرار داديم. در مرحله بعدي كميته كشتي پهلواني را راهاندازي كرديم كه شايد به نوعي ميتوان آن را سرآغاز اين ورزش در بين مردمان بختياري دانست.»
وي در ادامه با اشاره به سابقه ورزشي خود يادآور ميشود: «از سال 1342 و در باشگاه ايزد فردوسي ورزش خود را در رشته كشتي آغاز كردم. در آن زمان با آقاي منصور برزگر به تمرين ميپرداختيم و به نوعي ميتوان گفت كه با هم ورزش را آغاز كرديم. پس از آن نيز با زورخانه و ورزش زورخانهاي آشنا شدم كه زير نظر استاد منصور تبريزي اين ورزش را دنبال كردم.»
رييس هيات استان چهار محال و بختياري با بيان اينكه در حال ساخت و تجهيز زورخانههاي شهرمان هستيم، بيان ميكند: «بحمدا... از نظر منابع مالي با هيچ مشكلي روبرو نيستيم و تنها مشكل ما زمان است. در حال حاضر پيگير ساخت چند زورخانه بزرگ در اين استان هستيم كه با ياري خداوند بتوانيم تعداد زورخانه هايمان را افزايش دهيم چون همانطور كه ميدانيد استان چهار محال و بختياري جمعيت زيادي دارد كه مردمان غيور بختياري بايد هر چه بيشتر با اين ورزش آشنا شوند كه تمام اينها مستلزم جور بودن سازوكار آن است. البته اين بدان معنا نيست كه زورخانههاي فعال را فراموش كنيم و تنها به ساخت زورخانه بينديشيم. ما در بحث تجهيز زورخانهها نيز برنامههاي زيادي داريم.»
هاديپور ميافزايد: «ما كميتههايي را براي ساماندهي و مديريت ورزشكارانمان در سطح استان تشكيل دادهايم، چون همانطور كه ميدانيد در اين استان بالغ بر 1000 ورزشكار زورخانهاي وجود دارد كه ثبت مشخصات آنها و مديريت آنها نيازمند كميتههاي متعدد و نيروي انساني است كه به ياري خداوند اين كميتهها تشكيل شده و در آيندهاي نه چندان دور نيز با كامل شدن تجهيزاتمان در سطح استان به دنبال ميزباني مسابقات ملي و بعد از آن فراملي هستيم.»
وي در پايان با اشاره به برگزاري مسابقات انتخابي استاني يادآور ميشود: «همانطور كه قبلا هم اشاره كردم اين استان از نظر ورزش زورخانهاي پتانسيل بالايي دارد و تعداد ورزشكارانش به بيش از 1000 نفر ميرسد. بر اين اساس انتخاب يك تيم استاني و گزينش ورزشكاران از اين تعداد كار بسيار مشكل و دشواري است كه يك پروسه طولاني مدت را ميطلبد. براي محققسازي اين امر در برنامههاي آتي هيات استان برگزاري چندين مسابقه انتخابي در ردههاي سني مختلف قرار دارد كه هركدام در نوع خود ميتواند انگيزه ورزشكاران را براي ماندن و تلاش بيشتر در اين رشته مضاعف كند.»
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران ورزشی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]