واضح آرشیو وب فارسی:ايران: مسئولان قول دادهاند كه امسال مشكلي براي مركبات پيش نخواهد آمد مازندران، تأمينكننده 60 هزار تن مركبات شب عيد
ساري – حسينخاني
بر اساس اعلام مقامات مسئول، مازندران داراي 115هزار هكتار باغ مركبات است كه از اين لحاظ رتبه نخست كشور را به خود اختصاص داده است.آمارهاي اعلام شده از سوي جهاد كشاورزي مازندران نويد توليد سالانه 2/2 ميليون تن مركبات در اين استان را ميدهد. اين ميزان توليد برابر با 50 درصد كل توليدات مركبات كشور است.
شاخه درختان مركبات مازندران امسال سنگينتر شده و در اصطلاح باغداران سال پر باري در توليد آن است.باغهاي مركبات اين استان مملو از انواع پرتقالهايي است كه هنوز روي درختها مانده و باغداران كه درشروع فصل مركبات چشم به رونق جرقهاي بازار داشتند، اكنون نميدانند اين ميوه هاي توليد شده را چگونه به بازاري كه رونق كم سويي دارد،عرضه كنند.
اما موضوع ديگري كه بر دغدغه باغداران افزوده، فرا رسيدن فصل سرما با برودت بيشتر از سالهاي گذشته است. دل نگرانيها از آن جهت است كه نكند تجربه تلخ سال 86 تكرار شود،رخدادي كه با گذشت 6 سال از وقوع آن هنوز آثار
زيان بار آن بر گرده باغداران سنگيني ميكند.
ë توليد 50 درصد مركبات كشور
مازندران امسال مسئول تهيه و تأمين 60 هزار تن مركبات براي شب عيد شده كه بر اين اساس قيمت خريد تضميني مركبات يك هزار و 800 تومان اعلام شده و در توافقهاي صورت گرفته با سازمان صنعت معدن و تجارت قراراست، 100 ميليارد تومان تسهيلات بانكي در اختيار باغداران قرار گيرد.
متأسفانه هر سال 25 درصد از مركبات توليد شده به علت اشكال در چيدن و نگهداري محصول توليد شده به صورت ضايعات دور ريخته ميشود.هرچند كه امسال برنامهريزيهاي خوبي دراين خصوص صورت گرفته و وضعيت نگهداري و انبارداري مركبات بهتر از گذشته شده است.
ë نگراني وجود ندارد
رضا عظيمي، رئيس جهاد كشاورزي مازندران كه دغدغه اصلي وي مربوط به ضايعات محصولات توليد شده است،اين نويد را به باغداران داد كه بر اساس بررسيهاي انجام گرفته نگراني در ارتباط با فصل سرما وجود ندارد.
وي بر اين عقيده است كه اغلب مركباتي كه اكنون روي درختان در باغها ديده ميشود از سوي تاجران خريداري شده و فقط براي اين كه حسابي رنگ بگيرند چيده نميشود. پس جاي نگراني درباره اين كه بار مركبات توليد شده برروي درختان بماند، وجود ندارد.
رئيس جهاد كشاورزي مازندران اضافه كرد:هم زماني عرضه محصولات باعث ركود نسبي بازار مركبات شده وهمين امرنگرانيهايي درميان باغداران ايجاد كرده، اما با اجرايي شدن طرح تنظيم بازار اميدواريم اين مشكلات حل شود.
محمد محمدپور، رئيس سازمان صنعت،معدن و تجارت مازندران نيز گردش مالي حاصل از فروش مركبات اين استان را 2 هزار ميليارد تومان اعلام كرد و افزود: اين مبلغ معادل 50 درصد درآمد حاصل از فروش برنج مازندران است.
اگر مبلغ اعلام شده از سوي مقام ارشد صنعت وتجارت اين استان را بر جمعيت 3 ميليون نفري مازندران تقسيم كنيم، براي هر مازندراني 600 هزار تومان درآمد و عايدي به همراه خواهد داشت كه اين مبلغ 5 هزار و 500 تومان بيش از مبلغي است كه هرماه به عنوان يارانه به حساب هر ايراني واريز ميشود.
ë توليد 18 تن در هكتار
بر اساس بررسيهاي انجام گرفته از سوي كارشناسان، ميزان توليد مركبات درهرهكتار از اراضي باغي 18 تن است كه بر اساس برنامه توسعه بايستي به 35 تن در هكتار برسد.
حال اين پرسش براي باغداران مطرح است كه وقتي با همين مقدار توليد در تأمين بازار فروش محصولات با مشكل روبهرو هستيم، با افزايش توليدات و رساندن به سطح برنامههاي پيشبيني شده چه اتفاقي در انتظار آنان خواهد بود. آيا مركبات مازندران به سرنوشت باغهاي هلودرچند سال گذشته مبتلا ميشود كه باغداران براي فرار از هزينه پرداخت دستمزد كارگران ميوه چين مجبور شدند قيد خالي كردن بار از شانههاي درختان را زده و ميوهها در زير درختان ريخته و جمع آوري نشود؟
محمدپور بر اين باور است كه با ارائه يك برنامه حساب شده، ميتوان اين استان را به سطح خوبي از درآمد در اين زمينه رساند. وي كشورهاي آسياي مركزي و حاشيه خليج فارس را بازارخوبي براي صادرات مركبات توليدي مازندران دانست و گفت: برنامههاي ما براي توليد مركبات درجه يك است تا براي عرضه به اين بازارها مشكلي نداشته باشيم.
بر اساس برنامهريزيهاي انجام گرفته از سوي متوليان صنعت و تجارت مازندران سوق دادن باغداران به كاشت ارقامي از نهالها كه اين امكان را فراهم ميسازد تا از اوايل شهريور تا ارديبهشت سال بعد برداشت مركبات زمان مي برد نيز از برنامه هاي ديگري براي جلوگيري از زيان باغداران است.
لزوم ارائه آمار واقعي اشتغال و بيكاري چهارمحال و بختياري
شهركرد - خبرنگار ايران دستگاه ها و نهادهاي دولتي چهارمحال و بختياري آمارهاي واقعي و منطبق با واقعيت موجود اين استان ارائه دهند.
قاسم سليماني،استاندار چهارمحال وبختياري در جلسه كارگروه اشتغال چهارمحال و بختياري با اشاره به اين كه بايستي نرخ واقعي بيكاري در اين استان محاسبه شود، افزود: فعاليت برخي كارگاههاي صنعتي اين استان صددرصد تعطيل شده و برخي نيز نيمه تعطيل بوده كه اين مسأله بيكاري را افزايش داده است.
سليماني ازدست اندركاران بخش اشتغال و بانكهاي عامل اين استان خواست، آمار و اعداد واقعي را هدف قرار دهند تا بتوانند براساس واقعيتها به برنامههاي پيشبيني شده دست پيدا كنند.در اين استان بايد علاوه بر نظارت بر طرحهاي خوداشتغالي، نهادهاي حمايتي اين استان تقويت شود تا تسهيلات اشتغال در محلهاي ديگر هزينه نشود.
استاندار چهارمحال و بختياري تصريح كرد: براساس مصوبات كارگروه اشتغال اين استان تا پايان امسال بانكها 60 درصد اعتبارات برنامههاي اشتغال را تأمين اعتبار و تسهيلات مورد نياز را بايستي پرداخت كنند.
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]