واضح آرشیو وب فارسی:مهر: افزايش 25 درصدي عملكرد محصولات كشاورزي به كمك بيوتكنولوژي
اصفهان – خبرگزاري مهر: رئيس مركز بيوتكنولوژي كشاورزي استان اصفهان با اشاره به اينكه استفاده از تكنيك هاي بيوتكنولوژي عملكرد محصولات كشاورزي را تا 25 درصد افزايش داده است، گفت: ارائه طرح ماده ضدسرطان از گياهي چيني به نام تمپوتيكا در مركز بيوتكنولوژي اصفهان از جمله دستاوردهاي مهم اين مركز است كه تا ارديبهشت ماه در سطح آزمايشگاهي ارائه مي شود.
به گزارش خبرنگار مهر محمود اطرشي پيش از ظهر امروز در نشست خبري سازمان جهاد كشاورزي به مناسبت هفته پژوهش با اشاره به اينكه در جهان امروز بسياري از مردم دنيا جان خود را به دليل كمبود مواد غذايي از دست مي دهند، اظهار داشت: تا سال 2025 جمعيت جهان به حدود 16 ميليارد نفر مي رسد كه اگر تمام مردم جهان را گياهخوار فرض كنيم پتانسيل بخش كشاورزي در ايده آل ترين شرايط، غذاي 15 ميليارد نفر و اگر همه چيزخوار باشند تنها مي تواند غذاي 11 ميليون نفر را تامين كند.
وي افزود: براي جبران كمبود مواد غذايي دو راهكار پيشنهاد داده شده است كه دسترسي به كرات ديگر از جمله اين موارد است كه عملا به زودي قابل دستيابي نيست.
رئيس مركز بيوتكنولوژي كشاورزي استان اصفهان ادامه داد: روش ديگر استفاده از فناوري هاي نوين مانند بيوتكنولوژي است كه اين علم با مواردي همچون پزشكي، داروسازي، محيط زيست، نفت و كشاورزي نيز مرتبط است.
وي با اشاره به تعداد پژوهشكده هاي بيوتكنولوژي در كشور تصريح كرد: هم اكنون چهار پژوهشكده بيوتكنولوژي شمال غرب و غرب در تبريز، پژوهشكده شمال شرق و شرق در مشهد، پژوهشكده شمال در رشت و پژوهشكده مركزي در اصفهان مشغول فعاليت هستند.
اطرشي ادامه داد: پژوهشكده مركزي استان هاي فارس، اصفهان، چهارمحال، كهكيلويه و بوير احمد، مركزي را پوشش مي دهد و خوزستان، اردستان و همدان نيز جديدا به اين مجموعه ملحق شده است.
وي درباره فعاليت هاي اين مراكز نيز گفت: مديريت شمال بر روي آبزيان، مركز تبريز در زمينه صنايع غذايي و اصفهان در زمينه گياهان دارويي و متابوليت هاي ثانويه مشغول فعاليت هاي تحقيقاتي هستند كه البته در كنار وظيفه اصلي به كارهاي ديگر مي پردازند.
رئيس مركز بيوتكنولوژي كشاورزي استان اصفهان ادامه داد: كارهاي تحقيقاتي اين مركز تنها به پايان نامه ختم نمي شود بلكه تمامي از معضلات كشور سرچشمه و در نهايت وارد بخش اجرايي مي شود.
وي با اشاره به برخي دستاوردهاي اين مركز از جمله توليد قند رژيمي بيان داشت: گياهي با نام استريا را از خارج از كشور وارد كرده ايم كه اين مواد در چين، استراليا و كانادا جايگزين قند و شكر معمولي شده و 250 برابر شيرين تر از شكر است و به جاي شيرين كننده اي مانند آسپارتام استفاده مي شود.
اطرشي ادامه داد: اين محصول وارد بخش خصوصي شده و اكنون در حال استخراج آن هستيم كه البته هنوز در مرحله آزمايشگاهي است و به زودي وارد مرحله تجاري مي شود.
وي با اشاره به گياهي به نام آنغوزه كه به طلاي سبز معروف است، بيان داشت: بذر اين گياه دوره خواب طولاني دارد و شش سال يك بار بذر مي دهد كه ما موفق شديم دوره شش ساله خواب اين گياه را به چند ماه تبديل كنيم كه اين پژوهش عنوان طرح برتر وزارت كشاورزي را كسب و لوح تقدير دريافت كرده است.
رئيس مركز بيوتكنولوژي كشاورزي استان اصفهان با اشاره به ديگر دستاوردهاي مركز بيوتكنولوژي اصفهان تصريح كرد: دستيبابي به پروتكل توليد انبوه گياه توت فرنگي، فلفل دلمه اي، گياهچه هاي اوليه سيب زميني و پايه گلابي مقاوم به آتشك همگي به روش كشت بافت از جمله اين موارد بوده است.
وي با اشاره به اينكه استفاده از بيوتكنولوژثي عملكرد محصولات كشاورزي تا 25 درصد افزايش پيدا مي كند ، اضافه كرد: بذر گياه تمپوتيكا از چين وارد و داروي ضدسرطان از آن استخراج شده است كه تا ارديبهشت ماه در سطح آزمايشگاهي ارائه مي شود و طرحي نيز براي جايگزيني موارد نگهدارنده آسيب زا همانند نيترينت سديم با گياهان دارويي داريم.
اطرشي با بيان اينكه تاكنون 12 مورد ثبت اختراع توسط اين مراكز داشته ايم، بيان داشت: برخي كشورهاي جهان درخواست كردند تا سرمايه گذاري برخي تحقيقات خود را در كشور انها انجام دهيم و حتي برخي درخواست سرمايه گذاري در ايران داشتند كه موافقت نشده است.
كد خبر: 2192063
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۱۸ - ۱۵:۳۶
دوشنبه 18 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]