واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: وبلاگ نویسی طلاب
دومین نشست از سلسله نشستهای تخصصی سومین دوره جشنواره بینالمللی فرهنگی تبلیغی طوبی با عنوان "شیـوههای نوین تأثیـرگذاری وبلاگها" روز پنجشنبه بیست و سوم مهرماه هشتاد و هشت در سالن شهید صدر مدرسه عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد.شرح گزارش:
وبلاگ از دو کلمه وب (Web) و لاگ (log) تشکیل شده که لاگ در لغت به معنای کنده درخت، ثبت وقایع و شرح روزانه است و وب هم در لغت به معنای بافت، تار و شبکه مرتبطی از اسناد (HTML) است، پس وبلاگ به معنای یاداشتهای روزانه اینترنتی است. «ديويد واينر» اولين وبلاگنويس دنيا میگوید: وبلاگ يک صفحه شخصي روي اينترنت است که با کمترين هزينه و بالاترين سرعت روزآمد ميشود.حجة الاسلام موشح سپس به خصوصیات منحصر به فرد وبلاگ اشاره کرد و گفت: 1- شخصی است، یعنی توسط شخص نوشته میشود نه سازمان، پس یک شخصیت ویژه دارد. 2- روي اينترنت است، جايي چاپ نميشود، ميتوان آن را با هزينه بسيار كم، مرتباً به روز كرد. 3- منتشر مي شود، نوشتههاي خام طي يك روند اتوماتيك، در قالبهاي پيشساخته ريخته ميشود و بالقوه در دسترس همه قرار ميگيرد. 4- بخشي از يك اجتماع است، مربوط به دستهاي از افراد است كه علاقه مشتركي دارند. 5- راﻳﮕﺎن و ﻏﻴﺮ ﺗﺒﻠﻴﻐﺎﺗﻲ اﺳﺖ. به این دلایل وبلاگ به سرعت در جهان در حال پیشرفت است که به آن اشاره خواهیم کرد.وی ادامه داد: بلاگر گوگل وبلاگ را اینگونه تعریف میکند: وبلاگ يک دفتر يادداشت شخصي است، يک جايگاه سخنراني روزانه، يک تريبون سياسي، محل انتشار اخبار فوري، وبلاگ شما همان چيزي است که شما ميخواهيد، شما ميتوانيد حجم زيادي از مطالب دلخواه خود را بدون محدوديت در آن قرار دهيد.حجت الاسلام موشح در ادامه به نقش وبلاگها اشاره کرد و گفت: از سال 1999 که Blogger راه اندازي شد، وبلاگها تغييراتي را در وب ايجاد کردند، روي سياستها تأثير گذاشته و باعث تغيير و تحول روزنامهنگاري شده و براي ميليونها نفر امکان ارائه نظر و ارتباط با ديگران را فراهم کردهاند. به همین دلیل رشد عجیبی دارد که آمارها نشان میدهد در دسامبر 2007 حدود 112 میلیون وبلاگ وجود دارد و در هر ثانیه یک وبلاگ جدید متولد میشود.وی ادامه داد: اما این آمار در ایران هم قابل ملاحظه است. از سال 1381 که نخستین سرویس وبلاگ فارسی راهاندازی شد تا کنون رشد خوبی داشته است. روزانه بين 500 تا 600 نفر كاربر جديد به اين سرويس اضافه ميشوند. نکته دیگر اینکه در ﻣﻨﻄﻘﻪي ﺧﺎورﻣﻴﺎﻧﻪ، اﻳﺮان ﻓﻌﺎﻟﺘﺮﻳﻦ ﻛﺸﻮر وﺑﻼگﻧﻮﻳﺲ اﺳﺖ. از وبلاگهاي ايراني در جستجوگر گوگل11834000 (يازده ميليون و هشتصدو سی و چهار هزار) صفحه ذخيره شده است.وی در ادامه با اشاره به اینکه اغلب وبلاگها متنی هستند به انواع وبلاگ اشاره کرد و گفت: وبلاگ میتواند متنی (Textblogs) یا رادیویی (Podcasting) یا تصویری (Photoblog) یا صوتی (Audioblog) یا ویدئویی (Videoblogs) باشد.وی در ادامه در معرفی بعضی بلاگسرویسهای ایرانی گفت: پارسيبلاگ تنها بلاگسرويس ايراني است كه تمامي مندرجات آن كنترل شده و موارد خلاف اخلاق و مسائل اسلامي حذف ميگردد.
حجت الاسلام موشح چند دلیل عمده را به عنوان دلایل استقبال از وبلاگ برشمرد و ادامه داد: نهضت جديدي که پس از پايان سلطهي فلسفهي اسکولاستيک در اروپا رفته رفته شکل ليبراليسم به خود گرفت مرهون دو شخصيت انگليسي «توماس هابز» و «جان لاک» است. «توماس هابز» معتقد است: «انسان گرگ انسان است». فاصلههاي زياد در فضاي مجازي و این ذهنیت که: «او آنقدر از من دور است كه نميتواند آسيب برساند» و اینکه وبلاگ يك وِبسايت رايگان است باعث شد تا وبلاگ جاي بيان تمام انديشههاي دروني افراد و افکار آنها شده است.وی با اشاره به مورد پیگرد قرار گرفتن وبلاگها (در صورت مغایرت داشتن با قوانین هر کشور) در تمام دنیا، مواردی را مثال زد، مثل دستگيري يك ماه پيش که يك استفادهكننده از توييتر (اِليوت ماديسون) در نيويورك آمريكا كه از طريق توييتر براي تظاهرات در زمان اجلاس گروه 20 اطلاعرساني كرده بود، طبق مصاحبه خودش بيست پليس صبح زود به خانه ريختند و از رختخواب بدون اجازه تعويض لباس او را با خود بردند.وی با توجه به همسو بودن رسانه و وبلاگ خاطرنشان کرد: رسانه برای انتقال پيام و القاء آن به مخاطب و در نتیجه تأثير بر اجتماع به ميزان قدرت ايجاد اعتماد است و وبلاگ چون شخصي است میتواند به میزان زیادی ایجاد اعتماد کند و نتیجتاً تأثیرش هم بیشتر است، پس وبلاگ رسانه قدرتمندي است.وی با اشاره به اینکه آینده رسانههای گروهی وبلاگ است ، به کارکردهای تبلیغی آن اشاره کرد و گفت: تعداد مسلمانان جهان در سال 2009 بیش از 1,570,000,000 نفر بوده است که 23 درصد جمعيت جهان بوده و از این تعداد 20 درصد در خاورميانه و شمال آفريقا و 60 درصد در ساير كشورهاي آسيايي و 300 ميليون هم در كشور خود اقليت هستند! اما نکته اینجا است که مثلاً جمعيت مسلمانان آلمان از جمعيت مسلمانان لبنان بيشتر است یا چين بيشتر از سوريه مسلمان دارد یا روسيه بيش از مجموع ليبي و اردن مسلمان دارد. در این بین 10 تا 13 درصد مسلمين شيعيان هستند که حدود 68 تا 80 درصد آنها تنها در چهار کشور ايران، پاکستان، هند و عراق زندگي ميکنند.
سپس وی چهار شیوه تبلیغی را معرفی کرد: 1- تبلیغ فرد به فرد 2- تبلیغ گروه به فرد 3- تبلیغ فرد به گروه 4- تبلیغ گروه به گروه، که از این بین دو مورد آخر ناکارآمد بوده و بین دو شیوه فرد به فرد و گروه به فرد، ما شیوه گروه به فرد را موفقتر میدانیم.وی در ادامه بحث به چگونگی وبلاگنویسی اشاره کرد و مواردی که باید یک وبلاگنویس رعایت کند تا وبلاگش هم جذاب باشد و هم موجب جلب اعتماد شود را برای حاضرین شرح داد. به عنوان مثال ملاحظه فضای گفتمانی با مخاطب ، کوتاه و ناویراسته بودن مطالب، گفتن هویت واقعی، ادب و صبر، لوگوی مناسب و سادگی در وبلاگ را از مواردی برشمردند که باید در شکل دادن یک وبلاگ رعایت کرد.وی در پایان این سؤال را مطرح کرد که: ما کجای راهیم؟ و در پاسخ به این سوال با طرح جایگاه وبلاگ نویسی در حال حاضر و میان علاقمندان به این رسانه پیشنهاد داد که اول از همه باید وبلاگنویسان اسلامی سازماندهی شوند، تا در دوره کنونی بتوانند جایگاه مناسبی را در این عرصه به خود اختصاص دهند.(سومین جشنواره بین المللی طوبی)(جنگ رسانه)گزارش:علی شاه مرادیتنظیم:امید آشتیانی_حوزه علمیه تبیان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 257]