واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: رنگ و بوی غیر طبیعی ادرار، نشانگر بیماری
در قسمت اول این مطلب با عنوان "مشکلات ادراری" در رابطه با برخی مشکلات مانند قطره قطره آمدن ادرار، تكرر ادرار، سوزش ادرار و تغییر حجم ادرار صحبت کردیم. حال در این مطلب می خواهیم علل تغییر رنگ و بوی ادرار را برای تان توضیح دهیم.رنگ طبیعی ادراررنگ طبیعی ادرار زرد كم رنگ كهربایی است و منظره شفاف دارد. بیماری ها، مصـرف برخی داروها، میوه ها و رنگ های مصنوعی موجود در مواد غذایی می توانند رنگ ادرار را تغییر دهند. یك عامل تعیین كننده رنگ ادرار در افراد سالم، میزان دریافت آب و مایعات است. هر قدر مصرف مایعات بیشتر باشد، ادرار نیز رقیق تر و كم رنگ تـر می شود.ادرار تشكیل شده از: رنگدانه های ادرار، اسید اوریك، اوره، كراتی نین، گلبولهای سفید و به ندرت گلبول های قرمز مرده، آب (95 درصد ادرار را تشکیل می دهد) و املاح اضافی بدن.رنگهای غیرطبیعی ادرارادرار قرمز و صورتی و یا به رنگ چای: علت آن وجود خون در ادرار است و ممکن است به علت عفونت پروستات در مردان، عفونت مثانه، فشار خون بالا، سنگ كلیه و مثانه، هموفیلی، سرطان مثانه یا كلیه یا پروستات، صدمه و ضربه(شكستگی لگن و یا ضربه به كلیه و مثانه)، ابتلا به سل، وجود زردی یا یرقان، مصرف چغندر، شاتوت و مواد غذایی و قرصهای حاوی رنگدانه های مصنوعی، مسمومیت با جیوه و سرب، وجود هموگلوبین، میوگلوبین یا همان رنگدانه عضلات و یا گلبول های قرمز در ادرار، مصرف برخی داروها مانند ریفامپین، ایبوپروفن، داروهای گروه سالیسیلات مانند آسپیرین، هپارین (ضدانعقاد خون)، فنی توئین، فنوتیازین، داروی ملین سنا و ویتامین B باشد.در صورت قرمز و یا صورتی شدن ادرار فورا به پزشك مراجعه كنید.
ادرار نارنجی و یا زرد تیره: نشانه كم آبی بدن است و ممکن است به علت یرقان یا زردی، مصرف B كمپلكس، مواد غذایی حاوی كاروتن مانند هویج، ویتامین C، برخی داروها مانند: وارفارین، ریفامپین، ویتامین B2، سولفاسالازین، هپارین و تتراسایکلین باشد.ادرار سبز و آبی: به علت رنگ های مصنوعی موجود در مواد غذایی و داروها، رنگدانه آبی متیلن، مصرف مولتی ویتامین ها و مواد حاوی كاروتن، عفونت مجاری ادراری (ادرار سبز)، مشكلات صفرا، میزان بالای كلسیم (ادرار آبی)، مصرف برخی داروها مانند: آمی تریپتیلین، سایمتیدین، متوکاربامول و تریامترن می باشد. ادرار قهوهای تیره یا سیاه: به علت وجود مشکلاتی مانند اختلالات كبدی (مانند هپاتیت ویروسی و سیروز كبدی)، سرطان پوست نوع ملانوما یا بدخیمی رنگدانه های پوست، آغشتگی ادرار به بتادین، مصرف ریواس، مسمومیت با مس و فنول، مصرف تركیبات آهن دار، مصرف داروهای ملین و ضد فشار خون و داروهای متوکاربامول، سوربیتول، داروهای گوگردی گروه سولفونامید، مترونیدازول و داروهای نیتراتی می باشد.ادرار كدر: به علت بیماری سوزاك، التهاب و عفونت مثانه، التهاب پروستات، بیماری سل، عفونت مجاری ادرار، سنگ كلیه و مثانه، ادرار با فسفات، اگزالات، مخاط ، چربی و گلبولهای سفید و قرمز زیاد در ادرار است.ادرار با كف زیاد: نشانه پروتئین زیاد در ادرار یعنی نفروز یا دفع پروتئین در ادرار می باشد.ادرار سفید: ناشی از وجود چرك و عفونت است.
بوی طبیعی ادراربوی ادرار نیز می تواند نشانگر بیماری باشد. بوی طبیعی ادرار اندكی معطر و اسیدی است.مصرف ویتامینها به ویژه ویتامین B6 و زرد چوبه، بوی ادرار را تغییر می دهند.بوهای غیر طبیعی ادرار:بوی آمونیاك: نشانه كم آبی بدن و غلظت بالای ادرار و عفونت است. همچنین ادرار پس از مدتی كه در دمای اتاق بماند، باكتری ها، اوره ی موجود در ادرار را به آمونیاك تبدیل می كنند.بوی تعفن و بوی ماهی: عفونت باكتریایی كلیه، مثانه و مجاری ادراریبوی شیرین: دیابت (وجود گلوكز در ادرار)بوی رطوبت: بیماری كبدیبوی استون: دیابت، خستگی و گرسنگی شدیددکتر هومن خلیقیهفته نامه سلامت*مطالب مرتبط:دفع پروتئین از ادرار در کودکانعفونت ادراری در کودکانالتهاب مثانهچرا به خاطر بی اختیاری ادرار، احساس شرم می کنید؟آیا نوع غذا در ابتلا به عفونت مجاری ادرار موثر است ؟درمان عفونت ادراریتغییرات پوست در نارسایی كلیهمراقبت از کلیه ها در دیابتنكاتی مهم در مورد كلیه هاتأثیر نماز بر سلامت كلیه هابخش تغذیه و سلامت تبیان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2411]