واضح آرشیو وب فارسی:پرشین وی:
برکناری بهبهانی ، از این رو فرخنده است که درس عبرتی باشد برای وزیر بعدی و وزرای بعدی راه و ترابری و ایجاد تحول کاری و الا اگر قرار باشد بهبهانی برود و بهبهانی دیگری با همین رویکرد بر سر کار آید و مجلس و دولت هم همانند گذشته ، نسبت به "حمل و نقل" بی مهری کنند ، اوضاع نه تنها بهبود نخواهد یافت که "قوز بی ثباتی مدیریتی" بر "قوز مشکلات قبلی" افزوده خواهد شد.
عصرایران - تا کنون سه وزیر راه و ترابری در مجالس بعد از انقلاب استیضاح شده اند که از این بین ، احمد خرم(وزیر دولت خاتمی) و حمید بهبهانی(وزیر دولت احمدی نژاد) با رأی عدم اعتماد نمایندگان برکنار شده اند.محور همه استیضاح ها نیز تقریباً یکسان بوده است: تلفات جاده ای ، سوانح هوایی ، به کارگیری افراد غیر متخصص و برخی حیف و میل ها.با این حال ، تا کنون ، بعد از هیچ استیضاحی ، فرجی در کار وزارت راه و ترابری حاصل نشده است و اگر اوضاع به همین منوال پیش برود بعید نیست مثلا دو یا سه سال آینده دوباره شاهد این تیترها باشیم: استیضاح وزیر راه به دلیل تلفات جاده ای ، استیضاح به خاطر سوانح هوایی و ... .بنابراین ، نمایندگان مجلس تصور نکنند که با استیضاح وزیر راه و ترابری ، وظیفه خود را به نحو کامل انجام داده اند. برکناری وزیر راه و ترابری ، اقدامی لازم و شایسته بود ولی به هیچ روی کافی نیست بلکه باید موضوع حمل و نقل و سفر در کشور (زمینی ، هوایی و دریایی) به عنوان یک دغدغه دائمی مد نظرشان باشد و فارغ از شعار و مقاله نویسی و سخنرانی ، دور هم بنشینند و «واقعاً کاری انجام دهند.» به عنوان مثال تنها در بخش تلفات جاده ای ، سالانه حدود 24 هزار نفر در تصادفات جان می سپارند و به عبارت بهتر هر روز یک حادثه مانند سقوط بوئینگ ارومیه در جاده های کشور رخ می دهد و صدایش هم بلند نمی شود.درحالي كه تصادف هاي جهان ششمين عامل مرگ و مير محسوب مي شوند ، در ايران به عنوان دومين عامل مرگ و مير اعلام شده است . هم اکنون هند با جمعیت بالای یک میلیاردی اش با 106 هزاركشته درسال بيشترين آمار قربانيان را درجهان دارد . بعد از آن چين یک میلیارد و 300 میلیونی با 81 هزار كشته در سال در رتبه دوم قرار دارد اما ايران با ثبت آمار 24 هزار كشته در سال( آن هم با جمعيت 75 ميليون نفري ) در رده سوم جهان قرار دارد و البته "به لحاظ سرانه قربانيان حوادث رانندگي" ، رتبه اول دنیا را به خود اختصاص داده است . یا در اسپانیای 44 میلیونی ، 29 میلیون دستگاه خودرو در خیابان ها و جاده ها ترددمی کنند ولی در سال 2008 تنها سه هزار نفر به دلیل تصادفات و سوانح رانندگی جان خود را ازدست دادند ، درحالی که که در ایران با تردد11 میلیون و 500 هزار دستگاه خودرو ، هرساله شاهد مرگ 24 هزار نفر از همو طنان مان براثر تصادفات هستیم که حدود 70 درصد آن در جاده ها رخ می دهد ، جاده هایی که 2000 نقطه آن ، حادثه خیز هستند.
ميزان تصادفات جاده اي درايران 25 برابر تصادفات جاده اي در ژاپن است و ... .در بخش پروازها نیز تعداد سقوط ها در کشور ، 5 الی 7 برابر متوسط جهانی است. ناوگان ریلی هم که فرسوده و فرتوت است و جالب اینجاست که در این بخش تحریم هم نیستیم تا آقایان بهانه داشته باشند.مخلص کلام آن که با برکناری حمید بهبهانی ، معجزه رخ نخواهد داد و از فردا ، جاده ها ایمن و پروازها فرح بخش نخواهند شد و سوت قطارهای سریع السیر در همه جا شنیده نخواهد شد. برکناری بهبهانی ، از این رو فرخنده است که درس عبرتی باشد برای وزیر بعدی و وزرای بعدی راه و ترابری و ایجاد تحول کاری و الا اگر قرار باشد بهبهانی برود و بهبهانی دیگری با همین رویکرد بر سر کار آید و مجلس و دولت هم همانند گذشته ، نسبت به "حمل و نقل" بی مهری کنند ، اوضاع نه تنها بهبود نخواهد یافت که "قوز بی ثباتی مدیریتی" بر "قوز مشکلات قبلی" افزوده خواهد شد.مجلسی ها ، در جریان استیضاح وزیر راه و ترابری ، سخنان تکان دهنده ای از وضعیت وزارت راه و ترابری بر زبان راندند ، از جمله چند نفر از آنها اشاره داشتند به این که افرادی با مدارک پزشکی عمومی یا معارف اسلامی را در رأس مراکز آموزش هوانوردی قرار داده اند و نظایر این خبط و خطاها.جا دارد ، پروسه نظارت مجلس بر وزارت راه به این استیضاح ختم نشود و مجلسی ها که با رأی عدم اعتمادشان ، خواسته اکثر مردم را برآورده کردند ، تمهیدی جدی برای بررسی بیشتر مشکلاتی که خودشان گفتند اندیشه کنند تا انشاء الله مشکلات بخش حمل و نقل کشور به حداقل برسد و «برای مردم هم ملموس باشد» و الا با رفتن این وزیر و آمدن آن دیگری - که معلوم نیست از قبلی سرتر باشد - دردی از دردهای مردم دوا نخواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پرشین وی]
[مشاهده در: www.persianv.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 248]