واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: محمدحسين لطيفي و نردبام آسمان
محمدحسين لطيفي دربارهي سريال «نردبام آسمان»: استفاده از جلوههاي تصويري شب مرا پر از ستاره ميكند تجارب فيلمها و سريالهاي تاريخي به طور كامل ثبت نميشود محمد حسين لطيفي اين روزها سخت مشغول ساخت سريال «نردبام آسمان» است و ساخت تمامي پروژههايي كه به نام او در رسانهها مطرح ميشود را تكذيب ميكند. او قرار است براي عظمتبخشي به صحنههاي تاريخي اين مجموعه، در برخي بخشها از جلوههاي تصويري استفاده كند. تمهيدي كه لطيفي از اواسط ساخت سريال به آن متقاعد شدهاست و با استفاده از آن ميتواند «شب پر ستارهاي» را براي سريالش رقم بزند. اين كارگردان سينما و تلويزيون در گفتگو با خبرنگار ايسنا، با اعتقاد شديد بر اين كه استفاده از جلوههاي تصويري، هزينه دكورها را به مراتب كاهش داده و بازدهي را چندين برابر افزايش ميدهد، در اين باره اظهار كرد: لازم است بيننده در هر صحنه به يك باور برسد؛ باور نياز به عظمت دارد و عظمت هزينهي بسيار گزافي را براي ما به همراه دارد كه امكان صرف آن وجود ندارد؛ اما اگر بتوانيم از جلوههاي تصويري استفاده كنيم، كم كم ميتوانيم در كارهاي تاريخيمان به يك عظمت برسيم. قطعا حرفهييهاي سينما كاملا ميدانند با نوري كه ما ميدهيم، آسمان شب با ستاره ثبت نخواهد شد. اين در حالي است كه قصه «نردبام آسمان» درباره يك منجم است و شب من بايد پراز ستاره باشدوي به اين پرسش ايسنا كه آيا به استفاده از جلوههاي تصويري در سريالهاي تاريخي اعتقاد و باور دارد؟ پاسخ مثبت داد و گفت: من شديدا به جلوههاي تصويري اعتقاد دارم و از حالا هم شروع كردهام.
لطيفي، اجرايي كردن اين جلوههاي تصويري در سريال «نردبام آسمان» را صد در صد خواند و افزود: هديش شاملو(طراح جلوههاي تصويري سريال نردبام آسمان) هر لحظه كه نياز دارم در كنار من است؛ قطعا حرفهييهاي سينما كاملا ميدانند با نوري كه ما ميدهيم، آسمان شب با ستاره ثبت نخواهد شد. اين در حالي است كه قصه «نردبام آسمان» درباره يك منجم است و شب من بايد پراز ستاره باشد؛ اين كمترين اتفاقي است كه بايد بيفتد چه برسد به اينكه عظمت دروازههاي شهر سمرقند، كتابخانه اين شهر و غيره نيز بايد ثبت شود. ما همواره فكر ميكنيم كه بايد براي خلق صحنههاي عجيب و غريب كه امكان بازسازي آنها نيست، بايد از جلوههاي تصويري استفاده شود او در پاسخ به اين پرسش كه آيا براي عظمت دادن به تعداد هنروران در اين سريال نيز از جلوههاي تصويري استفاده شدهاست؟ پاسخ مثبت داد و گفت: در بخشي از صحنههايي كه با حضور هنروران تصوير برداري شدهاند نيز از جلوه هاي تصويري استفاده كرديم؛ در اين صحنهها تعداد سياهي لشگرها را تا چهار- پنج برابر زياد كرديم. وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا براي نخستين بار است كه در كشور استفاده از جلوههاي تصويري در سريالي تاريخي رخ ميدهد؟ يادآور شد: آقاي شهريار بحراني هم جلوههاي ويژه سنگيني را در فيلمشان استفاده كردند كه البته با ما متفاوت است؛ در كار ايشان از انيمشين و همچنين جلوههاي تصويري براي خلق جن و پري و پرواز قاليچه و غيره استفاده شدهاست.
لطيفي خاطرنشان كرد: ما همواره فكر ميكنيم كه بايد براي خلق صحنههاي عجيب و غريب كه امكان بازسازي آنها نيست، بايد از جلوههاي تصويري استفاده شود و براي كارهاي معمولي كمتر به استفاده از اين تكنيكها بها دادهايم. اي درحالي است كه در «نردبام آسمان» ما سعي كرديم به اين روش نزديك شويم تا در كارهاي بدي از ابتدا با كشيدن استوري بوردهاي مشخص، به جايي برسيم كه هزينهمان را پايين بياوريم و بازدهيمان را چند برابر كنيم. اين كارگردان سينما و تلويزيون در پاسخ به اين پرسش كه آيا براي استفاده از جلوههاي تصويري نمونهاي خارجي را مد نظر داشتهاست؟ گفت: اصلا اينگونه نبودهاست؛ اما در تمام كارهاي تاريخي خارجي اين مرحله به طور كامل استفاده ميشود؛ اصلا براي آنان مسجل است كه از تلفيق ماكت، دكور و جلوههاي تصويري خصوصا در كارهاي تاريخي استفاده كنند؛ اين مساله بايد براي ما هم جا بيفتد و در حال حاضر ما در حال برداشتن قدمهاي اول هستيم. آقاي شهريار بحراني هم جلوههاي ويژه سنگيني را در فيلمشان استفاده كردند كه البته با ما متفاوت است؛ در كار ايشان از انيمشين و همچنين جلوههاي تصويري براي خلق جن و پري و پرواز قاليچه و غيره استفاده شدهاست. **** محمد حسين لطيفي در بخش ديگر اين گفتوگو در پاسخ به پرسشي درباره لزوم ثبت و مستند كردن تجاربي كه در سريالهاي تاريخي از جمله «نردبام آسمان» اتفاق مي افتد، گفت: من شديدا معتقدم افرادي كه به عرصه فيلمسازي آشنا هستند، با تماشاي فيلم يا سريال هم مي توانند به تجارب شكل گرفته در خلال ساخت دست يابند. وي در عين حال تاكيد كرد: اين قضيه در خصوص دانشجيوان صدق نميكند؛ ما براي انتقال تجارب به دانشجويان، نياز به يك پشت صحنه كامل همراه با نگهداري اوراق مرتبط با مسيرمان داريم. اين اتفاق حدالمقدور ميافتد؛ اما آن آنگونه كه بايد انجام شود، شايد رخ نمي دهد؛ يعني جزء به جزء و لحظه به لحظه نياز است كه اين تجارب ثبت شود. اين كارگردان با اعتقاد بر اينكه ثبت تجارب فيلمها و سريالهاي تاريخي به طور كامل در كشور انجام نميشود، در عين حال از تلاش محسن علي اكبري(تهيهكننده) براي سپردن وظيفه ساخت پشت صحنه به يكي از كارگردانان خوب كشور خبر داد. لطيفي در پايان گفت: پس از رسيدن به يك استاندارد، ميتوان اين استاندارد را جمع آوري، طبقه بندي و سپس آن را تدريس كرد؛ اين اتفاق بايد بيفتد تا براي ساخت كارهاي بعدي دچار دوبارهكاري نشويم. تنظيم براي تبيان : مسعودرضا عجمي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 433]