تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آنچه دوست ندارى درباره‏ ات گفته شود، درباره ديگران مگوى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834995265




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آمار نادرست از رشد اسلام در تانزانیا


واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: آمار نادرست از رشد اسلام در تانزانیا؛ سیاست‌ محافل مسیحی
نقشه کشور تانزانیا
 کشور تانزانیاجمعیت: 40,213,162پایتخت: دار السلاماستقلال: 1964 از انگلستان اسلام در تانزانیا پیروان بسیاری دارد و 55 تا 60 درصد از جمعیت تانزانیا را مسلمانان تشكیل می‌دهند، اما محافل مسیحی، دولت و دائرة‌المعارف جهانی در تلاش هستند كه تعداد مسلمانان را كم‌تر از این میزان نشان دهند لذا جمعیت مسلمان را بین 30 تا 35 درصد اعلام می‌كنند. اسلام در تانزانیا پیروان بسیاری دارد و 55 تا 60 درصد از جمعیت تانزانیا را مسلمانان تشكیل می‌دهند، اما محافل مسیحی و دولت در تلاشند تا تعداد مسلمانان را كم‌تر از این میزان نشان دهند لذا جمعیت مسلمان را بین 30 تا 35 درصد اعلام می‌كنند.  با نگاه كلی به این كشور، به‌ویژه مناطق ساحلی و جنوبی، كثرت مسلمانان و پراكندگی آن‌ها در سطح جامعه به‌خوبی نمایان است اما متأسفانه مسلمانان با این‌كه اكثریت جمعیت این كشور را تشكیل می‌دهند با مشكلات فراوانی مواجه هستند كه ناشی از رقابت آشكار اسلام و مسیحیت و سیاست‌های مغرضانه مسیحیت در جلوگیری از رشد اسلام است. مسلمانان تانزانیا اغلب از اهل تسنن و پیرو مذهب شافعی‌ هستند، اما اقلیت‌های دیگری چون شاذلیه، اباضیه، احمدیه، شیعیان شش امامی(بهره)، آقاخان و شیعیان خوجه اثناعشری نیز در این كشور زندگی ‌می‌كنند.
مسجدی در تانزانیا
تاریخچه:مسلمانان پس از رحلت پیامبر(ص) و در زمان خلفا سفرهایی به این ممالك داشتند كه اغلب این سفرها تجاری بود، در زمان خلافت عبدالملك بن مروان در سال‌های 97-70 هجری اولین سفر و یا مهاجرت‌های سازمان یافته به آفریقا آغاز شد كه این امر به‌دلیل سرپیچی برخی از رؤسای قبیله عمانی از بیعت با خلیفه اموی و ترس از مجازات بود. چند دهه بعد یاران «زیدین علی(ع)» بعد از قیام او و شهادتش در منطقه موگادیشو ساكن و بعدها جزء اقوام بومی شدند و در قرن چهارم هجری عده‌ای دیگر از اعراب قبایل حارث بحرین برای رهایی از ظلم حاكمان الاحساء سرزمین خود را ترك كردند. مهاجرت ایرانیان شیرازی بزرگ‌ترین مهاجرت سازمان‌یافته مسلمانان به تانزانیا و شرق آفریقا است که با استقرار در  سواحل و جزایر این منطقه از جنوب سومالی تا شمال كومور (نزدیك ماداگاسكار) موجب رشد سریع اسلام در منطقه شدند.مهاجرت ایرانیان شیرازی را می‌توان بزرگ‌ترین مهاجرت سازمان‌یافته مسلمانان به تانزانیا و شرق آفریقا دانست؛ این افراد با استقرار در رشته باریكی از سواحل و جزایر این منطقه از جنوب سومالی تا شمال كومور(نزدیك ماداگاسكار) موجب رشد سریع اسلام در منطقه شدند به گونه‌ای كه ده‌ها‌ مسجد در شهرهای ساحلی و جزایر زنگبار و تاگانكیا، كنیا و سایر كشورهای ساحل هند احداث شده و نوار ساحلی این منطقه قلمرو مسلمانان شد. ایرانیان و اعراب مسلمان كنترل تجارت و توافق‌های ساحلی در جنوب شرق آسیا از هند تا شرق آفریقا را به ‌دست گرفتند و در اثر این فعالیت‌های بازرگانی، این منطقه از مكنت و ثروت خوبی برخوردار شد؛ این جریان حدود 500 سال ادامه یافت و آن‌ها در این مدت علاوه بر تجارت، دین اسلام را در میان بومیان مناطق كنیا، تانزانیا و اوگاندا تبلیغ كرده و گسترش دادند.  ورود پرتغالی‌ها در قرن 15 به منطقه شرق آفریقا همراه با كشتار مسلمانان و تخریب مساجد و مدارس اسلامی موجود تا حدودی فعالیت مسلمانان را كاهش داد اما نتوانست از رشد اسلام جلوگیری كند بلكه بالعكس ظلم و ستم فراوان بر مسلمانان باعث شد كه اتحاد و انسجام در میان مسلمانان بیشتر شده و بعد از اخراج پرتغالی‌ها از شرق آسیا در سال 1698 میلادی دوران جدیدی فراروی اسلام در این سرزمین گشوده شد.
زن مسلمان تانزانیایی
سلاطین عمانی از زمان «سلطان سعید» به ‌تدریج درصدد نشر اسلام در شرق آفریقا بر آمدند و مساجد و مراكز اسلامی زیادی در این كشورها بنا شده و مبلغین زیادی به این مناطق رهسپار شدند.  پس از ورود انگلیس استعمارگر به این كشور و اعزام هیأت‌های تبلیغی مسیحی، فعالیت‌های تبلیغی مسلمانان كاهش یافت و این وضعیت تا بعد از جنگ جهانی دوم ادامه پیدا كرد اما بعد از این جنگ بزرگ، جنبش‌های آزادی‌‌خواهانه در آفریقا ظهور كرد و مسلمانان و مسیحیان این مناطق باهم متحد شده و توانستند در سال 1961 میلادی مستقل شوند.  با این‌‌كه مسلمانان تانزانیا در راه استقلال این كشور از هیچ كمكی با مسیحیان دریغ نكردند ولی متأسفانه پس از تشكیل جمهوری متحد در سال 1974 میلادی تلاش پنهانی برای كنار گذاشتن مسلمانان از مراكز كلیدی كشور آغاز شد و هنوز هم برخی مشكلات برای مسلمانان این كشور باقی است. خبرگزاری قرآنی ایران(ایكنا)





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 285]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن