واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: پذيرش دانشجوي دكتري پژوهش محور در دستگاه هاي اجرايي و شركت هاي خصوصي
تهران- معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري از تحول در پذيرش دانشجويان دوره هاي دكتري پژوهش محور خبر داد و گفت: در اين زمينه آيين نامه اي تدوين مي شود كه بر اساس آن دستگاه هاي اجرايي و شركت هاي خصوصي مي توانند دانشجويان دكتراي پژوهش محور پذيرش كنند.
دكتر "محمد مهدي نژاد نوري" روز سه شنبه در جمع خبرنگاران خاطرنشان كرد : تحول در حوزه دكتري پژوهش محور يكي ديگر از بحث هايي بود كه در يازدهمين جلسه شوراي عالي علوم، تحقيقات و فناوري (عتف) مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
وي گفت : براساس مصوبات اين جلسه كه دوشنبه شب با حضور جمعي از وزرا و روساي سازمان ها و نهادها برگزار شد ، مقررشد كه دستگاه هاي اجرايي كه داراي مركز پژوهشي هستند و يا مراكز خصوصي همچون پژوهشكده ها و پژوهشگاه ها كه داراي مجوز از وزارت علوم هستند دانشجوي دكتراي پژوهش محور پذيرش كنند و دستگاه هاي اجرايي كه داراي مراكز پژوهشي نيستند دانشجويان دوره دكتراي پژوهش محور را بورسيه كنند.
مهدي نژاد نوري با اشاره به برپايي دورههاي دكتري پژوهش محورازسال گذشته گفت: هدف اصلي از راهاندازي دورههاي دكتري پژوهش محور ايجاد تحول در آموزش نيروي انساني و هدفمند كردن فعاليت هاي پژوهشي در دانشگاهها است زيرا بسياري از افرادي كه در دانشگاهها تحصيل ميكنند به دليل تمركز بيش از حد بر محفوظات براي جذب به بازار دچار مشكل هستند و اين مسئله ميتواند با برپايي دورههاي دكتري پژوهش محور كه در جهان نيز مطرح است ، رفع شود.
وي گفت : سهميه دورههاي دكتري پژوهش محور در سال جاري نسبت به سال گذشته افزايش يافته است و بر اساس مصوبات شوراي عالي عتف مقرر شد تا پروژهها به گونهاي تعريف شود كه افراد شركت كننده در اين دورهها توانمندي لازم را داشته باشند.
مهدي نژاد نوري افزود : بر اساس دستور وزير علوم مقرر شده است تا شيوههاي اختصاصي دكتري پژوهش محور براي هر يك از دستگاههاي اجرايي و شركتهاي خصوصي تدوين و ابلاغ شود تا دستگاهها بتوانند براي ارايه موضوعات و جذب دانشجو در اين دورهها مشاركت بيشتري داشته باشند و همچنين با آنها تفاهمنامهاي به صورت مجزا به امضا برسد.
وي يادآور شد كه يكي ديگر از تصميمات جلسه شوراي عالي عتف برگزاري آزمون اختصاصي براي دورههاي پژوهش محور بود كه بر اين اساس پس از در نظر گرفتن قابليتها و نيازسنجي دستگاهها در صورتي كه محدوديت ظرفيت وجود داشته باشد ،براي جذب افراد توانمندتر آزمون اختصاصي برگزار شود .
وي در مورد شركت هاي دانش بنيان گفت: مسئله ايجاد و حمايت از شركت هاي دانش بنيان هم در قانون برنامه پنجم توسعه و هم در قانون حمايت از شركت هاي دانش بنيان مطرح شده است وبه تازگي آيين نامه اي براي ساماندهي اين شركت ها تهيه و ابلاغ شده است كه براين اساس متقاضيان تقاضاي خود را به كارگزاراني كه وزارت علوم تعيين مي كند، ارجاع مي دهند.
مهدي نژاد نوري افزود: به زودي فراخوان چگونگي ثبت نام براي راه اندازي شركت هاي دانش بنيان اعلام مي شود و افرادي كه تقاضاي ثبت شركت هاي دانش بنيان دارند مي توانند براين اساس اقدام كنند .
معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم گفت: هم اكنون ما حدود 2700 هسته فناور و شركت دانش بنيان داريم كه در 31 پارك علم و فناوري و 117 مركز رشد مستقر هستند و تعداد اين شركت ها به شدت در حال افزايش است .
مهدي نژاد نوري ابراز اميدواري كرد كه با فعال شدن صندوق نوآوري و شكوفايي وصدور آيين نامه اجرايي قانون حمايت از اين شركت ها ، فعاليت شركت هاي دانش بنيان در سطح جامعه گسترش بيشتري پيدا كند ..
وي در مورد روند و ميزان پيشرفت طرحهاي كلان ملي مصوب شوراي عالي عتف خاطرنشان كرد: اغلب 38 پروژه مصوب شورا، كميتههاي راهبري خود را با حضور كارفرمايان و مجريان همكار و محوري راهاندازي كرده و ضمن تقسيم وظايف و سهمبندي مشاركت كنندگان مطالعات اوليهي خود را انجام دادهاند. در اين زمينه مي توان به پروژهي طراحي و ساخت جت مسافربري 100 تا 150 نفره اشاره كرد كه فاز مطالعاتي آن به پايان رسيده و با تقسيم كار فعاليت براي ورود مراحل بعدي شروع شده است.
وي با اشاره به نامه تشكرو قدرداني هفت نفر از روساي دانشگاه ها به رييس جمهوري به دليل حمايت از اجراي طرحهاي كلان ملي خاطرنشان كرد: روساي دانشگاههاي تهران، علم و صنعت، اميركبير، شريف، صنعتي اصفهان، خواجهنصيرالدين طوسي و شهيد بهشتي در اين نامه از حمايتهاي رييس جمهوري در راستاي توسعه فعاليت هاي علمي تحقيقاتي در دانشگاههاي كشور و طرحهاي كلان ملي تقدير كردند .
مهدي نژاد گفت : روساي اين هفت دانشگاه اعلام كردند كه ابلاغ اين پروژهها به دانشگاهها موجب فعال شدن گروه زيادي از اساتيد و دانشجويان تحصيلات تكميلي در مسير پروژههاي كلان مورد نياز كشور و ايجاد روحيه شور، نشاط و اميد مضاعف شد كه تاثيرگذاري در مسايل مهم كشور وبسترسازي در روند همكاري و انسجام بيش از پيش دانشگاهها را ميتوان از بركات مهم اين پروژهها به شمار آورد.
مهدي نژاد با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري در زمينه اقتصاد مقاومتي گفت: وزارت علوم در زمينه توسعه مفاهيم و بنيادهاي نظري، ارايه راهكارهاي عملي وموثر كوتاه مدت وبلند مدت به مسئولين مي تواند نقش مهم و موثري را در حوزه اقتصاد مقاومتي ايفا كند.
به گفته وي با توجه به توان و پتانسيل علمي و تحقيقاتي كه وزارت علوم دارد ، كارشناسان ، اساتيد و دانشجويان اين وزارتخانه مي توانند راهكارهاي عملي و موثري را در زمينه اقتصاد مقاومتي به مسئولين ارايه دهند .
علمي**2038**1581
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80255219
سه|ا|شنبه|ا|10|ا|مرداد|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]