واضح آرشیو وب فارسی:مهر: حيدري:كاهش روند تغيير كاربري اراضي كشاورزي صيانت از منابع ملي است
كاهش روند تغيير كاربري اراضي كشاورزي صيانت از منابع ملي است
قزوين- خبرگزاري مهر: معاون حفظ كاربري و توسعه اراضي سازمان امور اراضي كشور گفت: كاهش روند تغيير كاربري و صيانت از زمين وظيفه ملي و نيازمند تعامل همه دستگاه هاي اجرايي است.
به گزارش خبرنگار مهر، حسين امير حيدري در گردهمايي دو روزه مديران امور اراضي منطقه يك كشور كه ظهر شنبه در سالن باغستان برگزار شد با اشاره لزوم توجه به تغييركاربري اراضي كشاورزي و منابع طبيعي افزود: با توجه به سطح محدود اراضي كشاورزي در كشور و همچنين تصويب قانون حفظ اراضي كشاورزي و باغات، وزارت جهاد كشاورزي براي جلوگيري از تغيير كاربري غير مجاز اراضي كشاورزي فعاليتهاي بسياري در سطح كشور انجام داده كه موجب شده تغيير كاربري روند تدريجي پيدا كند.
وي به لزوم توجه به فرهنگ سازي براي صيانت از اراضي ملي اشاره كرد و اظهارداشت: اين سازمان براي آگاهي دهي و ارتقاي سطح فرهنگ مردم نسبت به تهيه بروشور، تراكت، نصب تابلوها و بيلبوردها اقداماتي انجام داده و فيلمهاي تلويزيوني نيز در اين خصوص تهيه شده است.
معاون حفظ كاربري و توسعه اراضي سازمان امور اراضي كشور گفت: به طور كلي تغيير كاربري اراضي كشاورزي معطوف به مسائل مختلفي است كه از مهمترين آنها روند گسترش شهرها، پراكندگي واحدهاي صنعتي، كشاورزي و نداشتن آمايش سرزمين از مشكلات جدي است كه كاربري اراضي كشاورزي بصورت مشخص و مجزا معلوم نشده است.
اين مسئول بيان كرد: ايجاد شهرهاي جديد و روستاهايي كه بعنوان قطب كشاورزي تبديل به شهر مي شوند متاسفانه اراضي اطراف و پيراموني آن را دستخوش تغييرات و تحولات زيادي مي كند.
امير حيدري يادآورشد: آنچه كه مي تواند تغيير روند اراضي كشاورزي را آهسته كند همكاري و تعامل دستگاههاي ذيربط و همچنين دستگاه قضايي در خصوص برخورد جدي با متخلفان از اين قانون است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان قزوين هم گفت: بخش كشاورزي يكي از بخش هاي مهم اقتصادي كشور محسوب مي شود كه تامين كننده اصلي مواد غذايي جامعه است و نقش بي بديلي در توليدات ملي و شكوفايي اقتصادي كشور دارد.
محمدرضا صفري افزود: از گذشته تا كنون عواملي متعددي همچون افزايش روز افزون جمعيت، رشد شهرنشيني و استقرار واحدهاي صنعتي در شهرها باعث شده تغيير كاربري در اراضي زراعي و باغي افزايش يابد.
وي بيان كرد: تصويب قانون حفظ اراضي زراعي و باغي با هدف بهره برداري كشاورزي از اين اراضي بايد تداوم يابد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان، حفظ كاربري اراضي زراعي و باغي استان را ضروري خواند وگفت: اين سازمان در
راستاي وظايف قانوني خود با پديده تغيير كاربري غيرمجاز برخورد مي كند.
صفري در ادامه ضمن قدرداني از ساختار منطبق و ارزيابي در امور اراضي حوزه ها و استانهاي كشور گفت: با ايجاد فضا و بستر مناسب به نقطه اي برسيم كه به زمين توجه بيشتري شود و از اين ميراث حفظ و صيانت كنيم و آن را به درستي در اختيار آيندگان قرار دهيم.
نماينده ولي فقيه در سازمان جهاد كشاورزي استان قزوين نيزبا اشاره به آيات و روايات در خصوص كشاورزي و انفال، زمين
را از مصاديق مهم انفال ذكر كرد.
حجت الاسلام محمود گروسي، مسئله كشاورزي و امور زمين و همچنين تاثير آن در پايداري نظام، استقلال و خودكفايي
كشور را مهم ارزيابي كرد و افزود: كشاورزي و زمين قداست خاصي دارد كه بايد جايگاه آن را حفظ كنيم.
وي بيان كرد: با توجه به ويژگي كار در مجموعه امور اراضي، توجه كافي به زمين، آباداني آن و رعايت حقوق مردم از
اهميت زيادي برخوردار است و يكي از وظايف اصلي و مهم امور اراضي يكپارچه سازي اراضي است كه حفظ و نگهداري از
آن بر همگان واجب است.
در اين گردهمايي دو روزه مديران امور اراضي استانهاي خراسان جنوبي، خراسان شمالي، خراسان رضوي، سمنان،
گلستان، مازندران، گيلان، تهران، قم، كرج، زنجان، مركزي و قزوين حضور دارند.
© 2003 Mehr News Agency .
شنبه|ا|24|ا|تير|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]