واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: يک جفت کسوف و خسوف در راه است! مردادماه زماني مناسب براي مشاهده دو گرفت جزئيمردادماه امسال ايرانيان شاهد دو گرفتگي خواهند بود. يك كسوف و يك خسوف! هر دو گرفتگي به صورت جزئي و از تمام نقاط ايران قابل مشاهده خواهد بود. خورشيد گرفتگي جزئيروز جمعه 11 مردادماه در ساعت 13 و 34 دقيقه در تهران آغاز مي شود. در ساعت 14 و 33 دقيقه، ماه حداكثر 25 درصد قرص خورشيد را مي پوشاند. اين گرفتگي جزئي ساعت 15 و 28 دقيقه(به وقت تهران) پايان مي پذيرد. زمان و حداكثر ميزان پوشيدگي در ساير نقاط ايران با تهران متفاوت است. اين مقدار از حداكثر 43 درصد در شمال شرق تا حداقل 11 درصد در جنوب غربي كشور، متغير است. اين خورشيدگرفتگي از نوع كلي است كه در ايران و بسياري از نقاط جهان به صورت جزئي ديده ميشود. اين گرفتگي در بخش كوچكي از شمال كانادا و جزاير شمالي آن، شمال گرينلند، شمال و نواحي مركزي روسيه، غرب مغولستان و نواحي مركزي چين به صورت كلي ديده ميشود. اين گرفتگي در شمال كانادا، اروپا(جز بخشي از جنوب آن) و آسيا(جز بخش كوچكي از جنوب غرب و شرق آن) به صورت جزئي ديده ميشود.
نمايي از مسير سايه ي ماه روي زمين11 مردادماه - نوار آبي پر رنگ مسير تمام سايه و بخش آبي کم رنگ نيم سايه را نشان مي دهد. کساني که در تمام سايه باشند کسوف کامل و کساني که در نيم سايه باشند کسوف جزئي مي بينند.
حداکثر گرفت خورشيد در تهران در 11 مرداد ماه گرفتگي جزئينيمه شب شنبه 26 و بامداد يكشنبه 27 مردادماه به وقوع مي پيوندد. حداكثر پوشيدگي قرص ماه 85 درصد است(40 دقيقه بامداد يكشنبه). اين گرفتگي ساعت 2 و 15 دقيقه بامداد يكشنبه در حالي پايان مي پذيرد كه رصدگران زيادي در آسيا (جز بخشي از شرق روسيه)، اروپا، آفريقا، اقيانوسيه، جنوبگان و بخش عمده اي از آمريكاي جنوبي به تماشاي آن نشسته اند.
خورشيدگرفتگي حلقويروز دوشنبه 7 بهمن ماه و غير قابل رويت در ايران. اين گرفتگي در بخشي از اقيانوس اطلس جنوبي، اقيانوس هند، جنوب جزيره سوماترا به صورت حلقوي و در جنوب آفريقا، نيمي از جنوبگان، جنوب شرق آسيا و بخشي از استراليا به صورت جزئي ديده ميشود.
گرفت هاي سال 1388در سال 1388، سه گرفتگي جزئي به وقوع مي پيوندد كه در موعد مقرر مشخصات دقيق هر يك به اطلاع شما مي رسد. اما براي آشنايي بيشتر به بررسي كلي هر يك مي پردازيم: خورشيد گرفتگي جزئيدر چهارشنبه 31 تيرماه 88 آغاز مي شود. تنها در مناطق مركزي و شرقي ايران قابل رويت است. در تهران قرص گرفته خورشيد در حالي طلوع مي كند كه مراحل باز شدن را سپري مي كند. اين گرفتگي در ساعت 6 و 16 دقيقه بامداد پايان مي يابد. اين گرفتگي در بخشي از كشورهاي هند نپال يونان بنگلادش چين و جزاير جنوبي ژاپن به صورت كلي و در آسيا جز بخش كوچكي از جنوب آن به صورت جزئي خواهد بود. ماه گرفتگي جزئيدر پنج شنبه 10 دي ماه 88 ساعت 22 و 22 دقيقه در تهران آغاز شده و ساعت 23 و 24 دقيقه پايان مي پذيرد. در تمام نقاط ايران قابل رويت است. همچنين رصدگران در آسيا، اروپا، آفريقا و استراليا از مشاهده آن بي بهره نخواهند بود! حداكثر پوشيدگي قرص ماه در تهران 4 درصد است.(ساعت محاسبه شده براي مراحل اين ماه گرفتگي مربوط به ورود ماه به نيم سايه زمين است و گذر ماه از نيم سايه مبناي وجوب شرعي نماز آيات نيست.) خورشيد گرفتگي جزئيدر روز جمعه 25 دي ماه 88 در ساعت 9 و 21 دقيقه به وقت تهران آغاز مي شود. در ساعت 10 و 23 دقيقه، ماه حداكثر 7 درصد از قرص خورشيد را در تهران مي پوشاند. زمان و حداكثر ميزان پوشيدگي در ساير نقاط ايران با تهران متفاوت است. اين مقدار از حداكثر 26 درصد در جنوب شرق تا حداقل 4 درصد در شمال غربي كشور متغير است. اين گرفتگي در بخشي از كشورهاي جمهوري آفريقاي مركزي، زئير، اوگاندا، كنيا، جزاير مالديو، جنوب هند، بنگلادش و چين به صورت حلقوي ديده مي شود. اين گرفتگي در بيشتر آسيا، مركز و جنوب اروپا و آفريقا(جز شمال غرب و بخش كوچكي از جنوب آن) به صورت جزئي مشاهده مي شود. نويسنده:علي پزشکيمنبع:www.parssky.com
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 678]