واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با بازتاب بينظير كارگاه تخصصي كندوان در همايش روستاهاي «دستكند»همايش ملي معماري روستاي كندوان شهريورماه برگزار ميشود
خبرگزاري فارس: مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجانشرقي از بازتاب كارگاه تخصصي كندوان در همايش بينالمللي روستاهاي «دستكند» خبر داد و گفت: همايش ملي معماري روستاي تاريخي كندوان، شهريور ماه امسال برگزار ميشود.
به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز به نقل از روابط عمومي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجانشرقي، تراب محمدي افزود: با قول مساعد معاون ميراث فرهنگي كشور و استقبال ويژه متخصصان داخلي و خارجي از اطلاعات ارائه شده در رابطه با وضعيت معماري، فرهنگ و اجتماع كندوان، اين همايش تابستان سالجاري برگزار ميشود.
وي با اشاره به اجراي بسيار خوب كارگاه تخصصي كندوان در اين همايش خاطرنشان كرد: طولانيترين مبحث اين همايش روستاي كندوان بود كه با زماني سه برابر ساير مباحث، بيش از 60دقيقه به آن پرداخته شد.
محمدي تشريح كرد: مباحثي نظير اجراي اصولي فاضلاب روستاي كندوان و همچنين زميني كردن كابلهاي انتقال برق كه در ميان روستاهاي دست كند بينظير و بيسابقه بوده از سوي حاضران و متخصصان شركتكننده مورد توجه قرار گرفت.
وي با اشاره به كفسازيهاي انجام گرفته در كندوان اظهار كرد: كفسازي 6 هزار مترمربع از محوطه باستاني روستا به وسيله مصالح بومي روستا و ارائه گزارش اقدامات صورت گرفته در سه سال اخير در كندوان يكي ديگر از مسائلي بود كه تعجب و تحسين متخصصان را در پي داشت.
رئيس شوراي ثبت آثار تاريخي و فرهنگي آذربايجانشرقي در فهرست آثار ملي يادآور شد: با محاسبه شيب و توپوگرافي زمين، آبهاي سطحي جمعآوري شده و تاسيسات زهكشي، سيلبند و جوي داخل روستا انجام شده كه تقليل رطوبت آبهاي سطحي در كرانهاي كلهقندي كندوان را در پي داشته است.
محمدي با اشاره به ابراز نگراني متخصصان معماري از ورود سالانه حجم عظيمي از گردشگران به كندوان و به خطر افتادن وضعيت فرهنگي و بومي اين روستا تصريح كرد: اين نگراني با ارائه گزارشهايي در صورت تمهيدات پيشبيني شده و اقدامات انجام گرفته در رابطه با سرريز شدن جمعيت به اين روستا كه گردشگرپذيرترين روستاي «دستكند» ايران به شمار ميرود، برطرف شد.
وي تشريح كرد: كارگاههاي متعددي در چند سال اخير براي اهالي روستاي كندوان در راستاي مديريت فرهنگي و به منظور تشويق مردم به ادامه زندگي روستايي و دامداري برگزار شده است.
محمدي خاطرنشان كرد: ارائه تسهيلات براي تشويق مردم به داير كردن نانواييهاي سنتي داخل روستا همچنين تشويق به نگهداري طويلههاي تعبيه شده در كرانها از ديگر اقدامات و برنامهريزيهاي انجام گرفته براي حفظ فرهنگ و بافت زندگي روستايي اين منطقه گردشگري به شمار ميرود.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان گفت: با توجه به اقدامات و پيشينه خوبي كه كندوان در رابطه با حفاظت و مرمت كرانها انجام داده و نيازي كه روستاهاي «دستكند» به اين مورد مهم دارند، متاسفانه جاي خالي اين بحث در همايش احساس ميشد.
نخستين همايش بينالمللي معماري روستاهاي «دستكند» با حضور بيش از 200 متخصص معماري داخلي و خارجي در ماهان كرمان برگزار شد كه روستاي تاريخي كندوان يكي از سه كارگاه تخصصي اين همايش را تشكيل ميداد.
وب سايت تخصصي اطلاعرساني روستاي تاريخي و گردشگري كندوان به نشاني www.kandovan.org به معرفي دقيق جاذبهها، جغرافيا، صنايع دستي، امكانات رفاهي، اقامتي و فرهنگ اين روستا پرداخته و از امكاناتي نظير پانوراماي كلي روستا و تور مجازي برخوردار است.
انتهاي پيام/ح30
شنبه|ا|23|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]