واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: طرح غني سازي نان با آهن از سر گرفته مي شود
تهران- وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با توجه به اهميت وجود آهن در مواد غذايي،مشكل بودجه اي طرح غني سازي نان با آهن را با همكاري وزارت صنعت ،معدن و تجارت برطرف مي كند.
به گزارش خبرنگار اجتماعي ايرنا،كمبود آهن در بدن شايعترين علت كم خوني است بر اين اساس غني سازي مواد غذايي با انواع مواد مغذي مثل آهن به عنوان ارزان ترين و موثرترين راه براي كاهش شيوع كمبود ريزمغذي ها در جامعه مطرح است و در بلند مدت، مي تواند به صورت پايدار موجب بهبود وضعيت ريزمغذي ها و كاهش شيوع بيماري هاي ناشي از كمبود آهن شود.
براساس اين گزارش،از آن جايي كه با مصرف روزانه محصولات غذايي غني شده، بخشي از نياز بدن تامين مي شود وزارت بهداشت نيز طرح غني سازي نان با آهن را در دستور كار خود قرار داده است، چرا كه براساس بررسي هاي صورت گرفته عمده كمبود ريزمغذيها در سطح جهان از جمله ايران به آهن اختصاص دارد .
بهترين غذاي انتخابي در كشور ما آرد گندم است چرا كه بر اساس تحقيقات، حدود نيمي از انرژي مصرفي روزانه مردم كشور ايران از طريق نان گندم تأمين مي شود به همين دليل نان يكي از مواد غذايي است كه براي غني سازي مورد استفاده قرار گرفته است.
براي نخستين بار در شهر اصفهان، طرح آزمايشي غني سازي آرد مصرفي با آهن، با حمايت سازمان بهداشت جهاني و صندوق كودكان ملل متحد انجام شد كه نتايج آن زمينه ساز تحقيقات و بررسيهاي بعدي شد.
با تدوين برنامه ملي غني سازي آرد، آردهاي خبازي با آهن و اسيدفوليك غني شدند، هم اكنون در تمام استانهاي كشور بجز تهران نيز برنامه غني سازي آرد شروع شده و مردم ازنان غني شده استفاده مي كنند.
با مصرف نان غني شده ، حداقل 30درصد نياز بدن به آهن واسيد فوليك تامين مي شود.
"زهرا عبدالهي" مدير دفتر بهبود تغذيه و جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در اين رابطه گفت: برنامه غني سازي نان با آهن و اسيدفوليك از سال 86 آغاز شد اما مدتي در اجراي آن وقفه ايجاد شد.
عبداللهي افزود: اين برنامه دوباره آغاز و مقرر شده است تا هزينه هاي غني سازي در قيمت آرد و نان منظور شود.
وي خاطرنشان كرد هزينه غني سازي نان با آهن و اسيدفوليك بسيار كم است و تاثير چنداني در قيمت نان ندارد.
مدير دفتر بهبود تغذيه و جامعه وزارت بهداشت، تاكيد كرد اين برنامه براي نان هاي فانتزي اجرا نمي شود و فقط نان هاي خبازي شامل نان هاي تافتون، بربري و لواش غني سازي خواهند شد.
عبداللهي اظهار داشت: غني سازي نان با آهن و اسيد فوليك در اولويت كارهاي وزارتخانه هاي بهداشت و صنعت ، معدن و تجارت است و كارخانه هاي آرد اين برنامه را اجرا مي كنند.
مدير دفتر بهبود تغذيه و جامعه وزارت بهداشت در ادامه از غني سازي نان با ساير ريزمغذي ها مانند كلسيم و ويتامين D خبر داد.
عبداللهي گفت: در مرحله دوم غني سازي نان ها، اين ريزمغذي ها بايد به آرد نان افزوده شوند.
وي افزود:اين برنامه قرار است بصورت آزمايشي در آينده نزديك در يكي از استان هاي كشور اجرا شود. اجراي اين برنامه آزمايشي منجر به تدوين يك برنامه ملي خواهد شد.
عبداللهي خاطرنشان كرد غني سازي نان با ساير ريزمغذي ها به دليل كم هزينه بودن و قابليت اجرايي در بسياري از كشورها اجرا مي شود.
براساس اين گزارش، "بهروز جنت" معاون غذاي سازمان غذا و دارو نيز در باره توقف طرح غني سازي آرد با آهن و اسيد فوليك نيز گفت: به علت برخي مشكلات مالي برخي توليد كنندگان آرد اين كار را متوقف كردند اما برخي نيز داوطلبانه ادامه دادند.
وي اضافه كرد: اخيرا با هماهنگي شركت مادر تخصصي بازرگاني وزارت صنعت، معدن و تجارت، مشكلات مالي حل شده و قرار شد سازمان حمايت از توليد كننده و مصرف كننده نيز هزينه غني سازي آرد با آهن و آسيد فوليك را در قيمت نان ببيند.
جنت با بيان اينكه مشكل بودجه اي اجراي طرح غني سازي نان با آهن با همكاري وزارت بازرگاني به زودي برطرف مي شود، گفت: بسياري از كارخانه ها داوطلبانه طرح غني سازي نان با آهن را ادامه دادند اما مقرر است هزينه اين طرح در قيمت تمام شده نان، ديده شود.
جنت درباره استفاده جوش شيرين در نان نيز گفت: جوش شيرين در نان ها كاهش شديدي يافته و در نان طبخ شده در نانوايي هاي اكثر استان ها وجود ندارد اما اين مشكل هنوز در برخي از نانوايي هاي تهران وجود دارد.
اجتمام**9105**1580
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80122966
چهارشنبه|ا|20|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]