واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: سه سهميه ليگ حرفه اي براي ايران
مدير کميته روابط بين الملل فدراسيون فوتبال از اختصاص سه سهميه تيم هاي باشگاهي ايران براي حضور در نخستين دوره ليگ حرفه اي آسيا خبر داد. به نقل از مهر، محمدمنصور عظيم زاده عصر روز سه شنبه در نشستي خبري ضمن اعلام اين خبر افزود: در کنفدراسيون فوتبال آسيا کميته ويژه اي با نام ليگ حرفه اي آسيا وجود دارد که بحث راه اندازي اين مسابقات را در سطح اين قاره پيگيري مي کند. اين کميته در اولين ارزيابي خود از ليگ هاي کشورهاي آسيايي در دسامبر سال 2007 - آذرماه سال 1386 به کشورمان آمد و امکانات چند باشگاه ليگ برتري و شرايط برگزاري مسابقات در کشورمان را مورد ارزيابي قرار داد. وي ادامه داد: بر اساس معيارهاي نظارت و ارزشيابي حداکثر امتياز ممکن براي اخذ سهميه حضور در مسابقات ليگ حرفه اي آسيا 500 امتياز است که در 10 محور اين ارزشيابي انجام مي شود. اين محورهاي شامل ساختار مسابقات ليگ برتر، تماشاگران، ماهيت قانوني، بازاريابي، شاکله اقتصادي مسابقات و تيم ها، رسانه، ورزشگاه ها، باشگاه ها و... مي شوند و هر کدام از اين 10 سرفصل به شاخصه هاي مجزا تقسيم مي شود که مشتمل بر 96 شاخص مي شود. مدير کميته روابط بين الملل فدراسيون فوتبال در ادامه خاطر نشان کرد: در ارزيابي ابتدايي بازرسان کنفدراسيون فوتبال آسيا از کشورمان، 296 امتياز به مسابقات ليگ برتر ايران اختصاص داده شد. دراين ارزشيابي کشورهاي امارات و ازبکستان 232 امتياز، سوريه 238 امتياز، قطر 255 امتياز، استراليا 312 امتياز، عربستان 318 امتياز، چين 361 امتياز، کره جنوبي 381 امتياز و ژاپن 464 امتياز را نصيب خود کردند.
وي با اشاره به نشست اخير بازرسان کميته ويژه ليگ حرفه اي آسيا با مسئولان فدراسيون فوتبال و سازمان ليگ برتر کشورمان در تاريخ 25 فروردين ماه گفت: در نشست با "توکاکي سوزوکي" ژاپني که نايب رئيس کميته ويژه ليگ حرفه اي آسياست، ازريابي مجددي از وضعيت ليگ برتر ايران به عمل آمد و نواقصي که در بازديد ابتدايي کارگروه اين کميته وجود داشت تا حدود زيادي برطرف شد. يکي از اين موارد ارزيابي دقيق تعداد تماشاگران در مسابقات بود که بر اين اساس مورد تاييد نماينده کنفدراسيون فوتبال آسيا قرار گرفت.عظيم زاده خاطرنشان کرد: نکته دومي که از سوي کنفدراسيون فوتبال آسيا براي تعيين شاخصه هاي حضور در ليگ حرفه اي آسيا مطرح شده ، تعداد مديران تمام وقتي است که در سازمان ليگ فعال هستند. در ارزشيابي ابتدايي اين تعداد کمتر از حد استاندارد (5 نفر يا بيشتر) بود که در دومين ارزيابي از سوي سازمان ليگ و فدراسيون فوتبال با ارائه مدرک و سند به بازرسان AFC ثابت شد که اين تعداد در حال حاضر شامل پنج عضو فعال و تمام وقت است. وي با اذعان به اين نکته که " 96 شاخصه مورد نظر کنفدراسيون فوتبال آسيا هر کدام وزن امتيازي خاص خود را دارند"، افزود: از ملاک اول (تماشاگران) که مورد تاييد کنفدراسيون فوتبال آسيا قرار گرفت، ليگ برتر ايران 10 امتياز نصيب خود خواهد کرد و از گزينه دوم (تعداد مديران تمام وقت سازمان ليگ) 1/2 امتياز نصيب ما خواهد شد. مدير کميته روابط بين الملل فدراسيون فوتبال ادامه داد: يکي از موارد مد نظر کميته ويژه ليگ حرفه اي کنفدراسيون فوتبال آسيا تعداد بازيکنان حرفه اي و قراردادشان با باشگاه ها بود که در ارزشيابي ابتدايي هيچ امتيازي به ليگ برتر ايران تعلق نگرفته بود. بر اين اساس مستنداتي در تاريخ 25 فروردين به بازرسان اين کميته ارائه شد که حداقل هاي مورد نظر کنفدراسيون فوتبال آسيا در آن لحاظ شده بود. در نامه اي که دوم ماه مي از سوي آقاي سوزوکي به فدراسيون فوتبال ايران فرستاده شد اين اصلاحات مورد تاييد واقع شده بود که اگر امتيازات اين بخش را نيز دريافت کنيم حدود 3/3 امتياز به مجموع امتيازات قبلي ليگ برتر ايران افزوده خواهد شد. وي اظهار داشت: ملاک ديگري که مدنظر کميته ليگ حرفه اي کنفدراسيون فوتبال آسياست، مدرک مربيگري مربيان است که بايد A کنفدراسيون فوتبال آسيا باشد. اين مورد نيز از سوي فدراسيون ايران لحاظ شده، گزارش آن به ناظران AFC ارائه و مورد تاييد آنها قرار گرفته است. در اين بخش نيز امتياز3/3 به ليگ برتر ايران تعلق گرفته است. عظيم زاده تاکيد کرد: با تاييديه کتبي که نماينده کنفدراسيون فوتبال آسيا به فدراسيون فوتبال ايران داده است، بدون بحث بازرايابي برآورد امتيازي ما 7/314 امتياز است.
وي از حوزه مالي سازمان ليگ و باشگاه ها به عنوان مهمترين شاخص مورد نظر کنفدراسيون فوتبال آسيا درکسب سهميه حضور درليگ حرفه اي اين قاره ياد کرد و گفت: در اين بخش شاخص هاي مهمي نظيردرآمد حاصل از فروش بليت، اسپانسرها، کارهاي تبليغاتي و حق پخش تلويزيوني هم براي باشگاه ها و هم براي سازمان ليگ امتياز ويژه اي است. ما در اين حوزه ابتدا از 100 امتياز ممکن تنها پنج امتياز به دست آورديم. مدير کميته روابط بين الملل فدراسيون فوتبال ادامه داد: برآورد ما اين است که با توجه به مدارک ارائه شده از تراز نامه ليگ و باشگاه ها که حجم درآمده ها و هزينه ها در آن توضيح داده شده است از اين بخش بين 20 تا 25 امتياز به دست آورديم. وي تاکيد کرد: برآورد ما از امتياز ارزيابي دوم و نهايي بازرسان کنفدراسيون فوتبال آسيا امتيازي بين 330 تا 340 است که براساس آن سه سهميه به ايران تعلق خواهد گرفت. وي ادامه داد: کليه مستندات و مدارک ياد شده في مابين فدراسيون فوتبال ايران و کنفدراسيون فوتبال آسيا توسط آقاي عزيز محمدي رئيس سازمان ليگ ايران روز گذشته (سه شنبه) به صفايي فراهاني ارائه شده است تا با توجه به حضور وي در کميته اجرايي AFC مدارک ياد شده به اين کميته منعکس شود. عظيم زاده مهمترين ضعف ليگ برتر ايران در کسب امتياز حضور در مسابقات ليگ حرفه اي آسيا را در حوزه مالي عنوان کرد و گفت: به نظر مي رسد که اگر گردش مالي باشگاه ها و ليگ برتر، حق پخش تلويزيوني، حوزه تبليغات باشگاه ها و ليگ برتر تقويت شود به راحتي با توجه به شاخصه هاي کنفدراسيون فوتبال آسيا امتياز ايران براي حضور در ليگ حرفه اي اين قاره به بيش از 400 امتياز افزايش يابد. مدير کميته روابط بين الملل فدراسيون فوتبال با ابراز اميدواري از اينکه نواقص ياد شده در آينده اي نزديک برطرف شود و ليگ برتر ايران با سهميه اي کامل در ليگ حرفه اي قاره آسيا حضور يابد، افزود: در صورت رفع نواقص در سال جاري براي دوره آتي تقاضاي ارزيابي مجدد را به AFC ارائه خواهيم کرد که در صورت قبول اين درخواست دربازبيني مجدد، شاخص ها اين امکان وجود دارد که چهار سهميه در ليگ حرفه اي آسيا داشته باشيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 469]