واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رييس سنديكاي توليدكنندگان كاغذ و مقوا مطرح كردصنايع چوب در آستانه بحران/ ۲ ميليون تن كمبود چوب داريم
خبرگزاري فارس: رييس سنديكاي توليدكنندگان كاغذ و مقوا با اشاره به كمبود ۲ ميليون تني چوب طي سال جاري، گفت: ادامه روند فعلي در تأمين مواد اوليه، صنايع چوب را در آينده نزديك با مشكل جدي روبرو خواهد كرد كه براي حل مشكل كارگروهي در وزارت صنعت تشكيل شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، ابوالفضل روغني گلپايگاني در يك نشست خبري با بيان اينكه امسال با دو ميليون تن كمبود چوب در كشور روبرو هستيم، اظهار داشت: اين ميزان در سال آينده به 3.5 ميليون تن و در چهار سال آينده به 5 ميليون تن خواهد رسيد.
وي با بيان اينكه در صورت ادامه روند فعلي تأمين مواد اوليه، صنايع چوب در آينده نزديك با مشكل جدي روبرو خواهند شد، تصريح كرد: در ايران واردات چوب به طور جدي با مشكل روبرو است و سازمان حفظ نباتات كشور مقررات بسيار سختگيرانهاي را در خصوص چوبهاي وارداتي اعمال ميكند.
روغني ادامه داد: براي حل اين مشكل كارگروهي در وزارت صنعت تشكيل شده تا مشكل تأمين مواد اوليه مورد نياز صنايع چوب برطرف شود.
* سپردهگذاري 120 درصدي براي گشايش LC
رييس سنديكاي توليدكنندگان كاغذ و مقوا با اشاره به نوسانات نرخ ارز و با تأكيد بر لزوم تدوين يك نسخه جديد براي سيستم بانكي در جهت حل مشكل اعطاي تسهيلات، گفت: براي انعقاد قرارداد با يك شركت خارجي درخواست گشايش LC را از يك بانك خصوصي داشتيم كه اين بانك از ما خواسته تا 120 درصد سپردهگذاري انجام دهيم و اين در حالي استكه اين رقم در بانكهاي خارجي 10 تا 20 درصد است.
روغني با اشاره به وجود مشكل گشايش LC براي توليدكنندگان داخلي گفت: در صورتي كه تنزيل LC ريالي عملي شود مزيت بزرگي براي بخش صنعت خواهد بود و مشكل نقدينگي صنايع تا حد زيادي برطرف خواهد شد.
وي همچنين افزايش نرخ ارز را عاملي براي تقويت توليد ملي و رونق بازار عنوان كرد و گفت: اجراي طرح هدفمندي يارانهها نيز يك فرصت مناسب براي بخش صنعت محسوب ميشود كه البته نيازمند يكسري مقدمات مانند اصلاح نظام بانكي و مالياتي است.
* افزايش 3 برابري سهم برق و گاز در قيمت توليد
رييس سنديكاي توليدكنندگان كاغذ و مقوا با اشاره به افزايش قيمت حاملهاي انرژي پس از هدفمندشدن يارانهها اظهار داشت: سهم برق در قيمت تمام شده هر كيلو كاغذ پيش از اجرايي شدن قانون هدفمندي يارانهها 28 تومان بود كه پس از اجرايي شدن قانون به 80 تومان رسيد و از سويي هزينه مصرف گاز نيز سه تا چهار برابر شده كه اين مسائل قيمت تمام شده توليد را در كشور افزايش ميدهد.
روغني با بيان اينكه كشور سالانه نيازمند دو ميليون تن كاغذ است، گفت: حداكثر ظرفيت توليد كاغذ در داخل 700 هزار تن است و به اين ترتيب تنها صنايع داخلي تعيينكننده قيمتها نيستند.
به گفته وي، خمير كاغذ به عنوان ماده اوليه توليد كاغذ با افزايش قيمت روبرو بوده و اين ماده فقط از طريق واردات تأمين ميشود.
* بازيافت در ژاپن 8 مرتبه، در ايران يك مرتبه
مديرعامل شركت صنايع چوب و كاغذ مازندران در ادامه با بيان اينكه ظرفيت توليد اين كارخانه 175 هزار تن است، گفت: سال گذشته توانستيم حدود 190 هزار توليد داشته باشيم كه بالاتر از ظرفيت كارخانه است.
وي با اشاره به افزايش 20 درصدي توليد كاغذ در كشور طي سال گذشته، تصريح كرد: سال گذشته ميزان توقف ماشينآلات توليد در چوب و كاغذ مازندران كاهش داشت كه اين مسئله نشان دهنده نگهداري و راهاندازي مناسب ماشينآلات است و علاوه بر اين به عنوان يك شركت برتر در زمينه كاهش قيمت تمام شده مورد تقدير قرار گرفتيم.
وي ادامه داد: امسال محصولات جديدي توسط اين واحد توليدي به بازار عرضه ميشود كه شامل NS، NSL، كرافت رنگي و كاغذ سفيد با گراماژ بالا است و به اين ترتيب بخشي از واردات كنترل خواهد شد.
روغني در ادامه با بيان اينكه ميزان بازيافت در كشوري مانند ژاپن 8 مرتبه است، گفت: در ايران تنها يك مرتبه بازيافت صورت ميگيرد و در واقع بخشي از ثروت ملي از بين ميرود، در اين راستا طرحي را سال گذشته در كارخانه چوب و كاغذ مازندران اجرا كرديم كه اميدواريم با رفع موانع بانكي به زودي به بهرهبرداري برسد.
انتهاي پيام/ص
دوشنبه|ا|11|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]