واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تايوان از تجديد نظر آمريكا در فروش جنگنده استقبال كرد
تايوان از تجديد نظر آمريكا در فروش جنگنده استقبال كرد
در حالي كه تنشها ميان تايوان و چين بالا گرفته است، دولت تايوان اعلام كرد از تصميم آمريكا براي فروش جنگنده هاي پيشرفته اف 16 به اين كشور استقبال مي كند.
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه، " ديويد لو" سخنگوي وزارت دفاع تايوان امروز اعلام كرد كه اين كشور از هر گونه طرح و يا پيشنهادي كه منجر به ارتقاء و تقويت قابليتهاي دفاعي تايوان شود، استقبال مي كند.
كاخ سفيد روز جمعه به دولت تايوان وعده داد كه به علت افزايش تهديدها عليه اين جزيره، درباره فروش جنگنده هاي اف 16 به اين كشور تجديد نظر جدي خواهد كرد.
دولت تايوان به شدت به دنبال خريد 66 جنگنده اف 16 از دولت اوباماست.
اين اقدام در صورت تحقق، خشم دولت چين را در پي خواهد داشت چرا كه اين كشور هنوز مدعي است كه تايوان بخشي از خاك چين محسوب مي شود و هرگونه فروش تجهيزات نظامي به اين جزيره دخالت در امور داخلي چين خواهد بود.
ماه سپتامبر سال گذشته ميلادي، آمريكا به درخواست تايوان براي فروش 146 جنگنده اف 16 پيشرفته پاسخ منفي داد، اما با اين حال موافقت كرد كه ناوگان اف 16 موجود در تايوان را ارتقا بخشد. در آن زمان تحليلگران اعلام كردند كه پاسخ منفي آمريكا به علت فشارهاي سياسي چين بوده است.
روز جمعه، "رابرت نابورس" مدير دفتر امور قانونگذاري آمريكا، در نامهاي به "جان كورنين"، سناتور جمهوريخواه نوشت : احتمال تغيير سياست آمريكا مبني بر فروش جنگنده به تايوان افزايش يافته است.
نابورس در نامه خود به اين سناتور نوشت : دولت تصميم دارد در خصوص كمبود هواپيماهاي جنگنده در تايوان، اقدامي انجام دهد.
جزيره تايوان كه حدود 23 ميليون نفر جمعيت دارد، در سال 1949 ميلادي از چين جدا شد و اين درحالي است كه پكن اين جزيره را همچنان بخش جدايي ناپذير چين مي داند.
دولت چين بارها مخالفت خود را با مداخله آمريكا در امور تايوان اعلام كرده است و قرارداد فروش تسليحات به تايوان از سوي آمريكا به ارزش 6.4 ميليارد دلار در ژانويه سال 2010 ميلادي موجب خشم چين و توقف مذاكرات نظامي و امنيتي بين پكن و واشنگتن شد.
دولت چين معتقد است كه آمريكا با فروش تسليحات به تايوان توافقنامه سال 1982 ميان دو كشور را نقض كرده است. طبق اين توافقنامه قرار بود آمريكا صدور جنگ افزار به تايوان را گام به گام كاهش دهد. آخرين باري كه آمريكا به تايوان اسلحه صادر كرد به سال 2008 ميلادي و دوره رياستجمهوري "جرج دبليو بوش" بازميگردد. در آن زمان هم اقدام واشنگتن با اعتراض چين روبرو شد و اين كشور مناسبات نظامي خود را با آمريكا به طور موقت متوقف كرد.
چين در راستاي سياست خود مبني بر چين واحد، تايوان را يكي از ايالتهاي سركش خود ميداند و تهديد كرده است كه اين جزيره را در صورت لزوم با اقدام نظامي دوباره به خاك چين خواهد افزود.
در حال حاضر تايوان تنها از سوي تعداد اندكي از كشورها به رسميت شناخته ميشود، اما آمريكا و اتحاديه اروپا آن را به رسميت شناختهاند. ايالات متحده همچنين در سال 1979 قانوني را به تصويب رساند كه بر اساس آن از تايوان در امور دفاعي پشتيباني ميكند.
© 2003 Mehr News Agency .
يکشنبه|ا|10|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]