واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: 86، سال اشك ها و لبخندهای بسكتبال
بسکتبال در سالی که گذشت موفقیت های چشمگیری برای ورزش ایران به ارمغان آورد اما از دست دادن یک مدیر توانمند و ورزشکاری بزرگ مانند آیدین، روزهای تلخی را برای این ورزش رقم زد.در این بین خواندن صحبت های محمود مشحون رئیس فدراسیون بسکتبال ایران در خصوص تلخ و شیرین های سال 86 بسکتبال جالب خواهد بود.* سال 86 چگونه سپری شد؟- سال 86 را علیرغم موفقیت های بی نظیری كه بسكتبال ایران كسب كرد می توان سال اشك ها و لبخندها برای بسكتبال ایران نامید. در این سال جامعه بسكتبال دو عزیزش مثل آیدین نیكخواه بهرامی و مهندس بهاالدین ادب را از دست داد. غم فقدان این دو چهره كم نظیر بسكتبال ایران به حدی سنگین بود كه موفقیت های چشمگیر ما را تحت الشعاع قرار داد و باید گفت جای این دو عزیز همیشه در بسكتبال ایران خالی خواهد بود و یادشان همیشه زنده است. * اما در این بین نمی توان به راحتی از کنار موفقیت های بسکتبال در این سال عبور کرد؟- آغاز افتخارآفرینی بسكتبال ایران، قهرمانی مقتدرانه صباباتری در جام باشگاههای آسیا بود. افتخاری كه برای اولین بار و در پرتو داشتن یك سوپر لیگ پویا برای ایران اسلامی كسب شد. موفقیت های بسكتبال ایران در سال 86 با حضور مقتدرانه تیم ملی بزرگسالان در پیكارهای جام ملت های آسیا تداوم یافت. دومین افتخار بسكتبال ایران هم قهرمانی تیم ملی در جام ملت های آسیا بود که طی آن تیم ملی كشورمان در این مسابقات كه در كشور ژاپن برگزار شد با قهرمانی مقتدرانه و قرار گرفتن بر بام آسیا حیرت همه حریفان را برانگیخت.
* این قهرمانی ارزش دیگری هم داشت، راهیابی به المپیک پس از 60 سال؟- بله، راهیابی تیم ملی بسكتبال به بازیهای المپیك پكن یك نقطه عطف برای بسکتبال بود. راهیابی بسكتبال ایران به المپیك پكن در روز 14 مرداد یك پیروزی شیرین و دلچسب بود، افتخاری ارزشمند كه هنوز هم به درستی درك نشده و در آینده مشخص خواهد شد كه قرار گرفتن تیم ملی بسكتبال ایران در جمع 12 تیم برتر جهان چه پیروزی و افتخار بی نظیری است و باید به درستی قدرآن را دانست. * بسکتبال در سال گذشته در رده های پایه هم موفقیت های مطلوبی کسب کرد.- قهرمانی تیم ملی نوجوانان در مسابقات غرب آسیا و قهرمانی تیم ملی جوانان در مسابقات سالنی ماكائو دو بخش عمده این موفقیت های بود. تیم ملی جوانان در فینال بازی های سالنی موفق شد تیم پرقدرت چین را از پیش روی بردارد تا شیرینی این قهرمانی دوچندان شود. * و در مورد کسب جایزه اسکار بسکتبال هم صحبت کنید؟- همه این موفقیت ها در نهایت به كسب جایزه اسكار منتهی شد. بسكتبال ایران پس از چندسال برنامه ریزی دقیق، یكدلی و یكرنگی، همراهی همه رؤسای هیأت ها و مدیران عامل باشگاهها، ایثارگری بازیكنان و مربیان و خلاصه تلاش و پشتكار همه اعضای جامعه بسكتبال در میان چهار كشور برتر جهان موفق شد جایزه اسكار را تصاحب كند تا یك بار دیگر پرچم پرافتخار ایران عزیز را به اهتراز درآورد و برگ زرین دیگری در كارنامه افتخارات بسكتبال ایران ثبت شود. البته عملی شدن تقویم فدراسیون در سال 86 یکی از عوامل دیگر موفقیت ما بود. در كنار برنامه های برون مرزی، فدراسیون بسكتبال از برنامه های داخلی به هیچ وجه غافل نماند به طوری كه تمرینات نونهالان، نوجوانان، جوانان، مینی بسكتبال، تیم ملی ب و تیم ملی الف به صورت منظم زیرنظر مربیان با دانش پیگیری شد، سوپرلیگ با حضور 12 تیم ،لیگ دسته اول با حضور 20 تیم، لیگ دسته 2 با حضور 16 تیم و زیرگروه با حضور 32 تیم از مردادماه برگزار شده است.
* و تا چه میزان نقش سوپرلیگ ایران را در موفقیت بسکتبال موثر می دانید؟- بی شك سوپرلیگ بسكتبال ما در آسیا حرف اول را می زند، لیگی پویا و جذاب كه شور و شعف مردم را به خود جلب كرده است . رقابت هایی که امسال با قهرمانی تیم مهرام به پایان رسید و تیم های صبا باتری، كاوه تهران و ذوب آهن اصفهان به ترتیب در جایگاه دوم تا چهارم قرار گرفتند. * امروز انتظارات از بسکتبال بالا رفته است، آیا می توان در آینده پاسخگوی این انتظارات بود؟- طبیعی است كه با این همه افتخاری كه در سال 86 كسب كردیم توقع مردم از تیم ملی در مسابقات المپیك بالا برود، مردم حق دارند كه انتظار داشته باشند ملی پوشان ما در المپیك نیز بدرخشند اما قرار گرفتن بسكتبال ایران در جمع 12 تیم برتر جهان آن هم در آوردگاه المپیك، فكر می كنم بهترین مدالی است كه تیم ملی به مردم شایسته كشورمان تقدیم كرده است، بدیهی است كه با یك تیم پرتوان و پرقدرت گام به پكن خواهیم گذاشت و نه تنها زنگ تفریح قدرت های بلامنازع بسكتبال جهان نخواهیم شد بلكه سعی خواهیم كرد حضوری آبرومند داشته باشیم. * برنامه تیم ملی برای موفقیت در المپیک چیست؟- تمرینات تیم ملی بزرگسالان از ساعت 5 بعدازظهر روز 17 فروردین در سالن بسكتبال مجموعه ورزشی آزادی با حضور 30 قهرمان برگزیده و زیر نظر "رایكوترومن" آغاز می شود و با توجه به اینكه "ترومن"، سرمربی تیم ملی به صورت مداوم لیگ های مختلف را زیرنظر داشته و دارد مسلماً نفرات شایسته به تیم ملی دعوت خواهند شد. با توجه به اهمیت و سطح بازی های المپیك، 25 بازی تداركاتی برای تیم ملی بزرگسالان در نظر گرفته ایم كه از روز اول خرداد این دیدارهای برون مرزی آغاز خواهد شد. دیدارهایی كه در كشورهایی نظیر اسلونی، صربستان و چین برگزار خواهد شد. البته 9 تیم راه یافته به المپیك پكن درخواست دیدار تداركاتی با ایران را به فدراسیون كشورمان داده اند و چنانچه زمان لازم را در اختیار داشته باشیم این احتمال وجود دارد كه یك تورنمنت چهارجانبه نیز با حضور تیم های پرقدرت خارجی در تهران برگزار كنیم تا تیم ملی به بهترین شكل ممكن برای حضور در المپیك آماده شود. منبع : ایسنا
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 432]