واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: بازخواني ماجراي «كنفرانس برلين» و حواشي آن؛ كنفرانسي با حضور مرد برهنه و زن رقاصه!/گنجي: نظريات امام بايد به موزه برود
كنفرانس برلين گردهمايي سه روزهاي بود كه پس از انتخابات مجلس ششم، از نوزدهم تا بيست و يكم فروردين 1379 با حضور عزت الله سحابي، اكبر گنجي، علي افشاري ...
گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو»؛ كنفرانس «ايران پس از انتخابات» كه بعدها به كنفرانس برلين معروف شد، گردهمايي سه روزه اي بود كه پس از برگزاري انتخابات مجلس ششم، 12 سال پيش، از نوزدهم تا بيست و يكم فروردين 1379 توسط حزب سبز آلمان در برلين برپا شد.
اما گروهي 17 نفره از سياسيون داخلي كه عمدتا از عناصر ملي مذهبي و اصلاح طلب شناخته شده بودند چون عزت الله سحابي، اكبر گنجي، جميله كديور، حسن يوسفي اشكوري، علي افشاري، مهرانگيز كار، عليرضا علوي تبار و حميدرضا جلايي پور نيز از ايران راهي اين كنفرانس شدند تا براي اولين بار مواجهه اصلاح طلبان با گروه هاي ضدانقلاب خارج از كشور صورت پذيرد.
به گفته بهمن نيرومند، از برگزاركنندگان اصلي كنفرانس برلين، ارزيابي او و برگزاركنندگان اين نشست اين بود كه براي موفقيت اصلاحات در ايران، ديوار ضخيم بي اعتمادي بين نيروهايي كه در دهه شصت تبديل به نيروهاي خودي و غيرخودي شده بودند، برداشته شود و در گفتوگوهايي كه انجام گرفت بين نيروهاي چپ و سكولار با اصلاح طلبان، رابطه جديدي برقرار شد.
در ابتداي اين جلسه دست اندركاران كنفرانس از حاضران خواستند كه براي كشتهشدگان ضد انقلاب كه در ايران اعدام شدهاند يك دقيقه بايستند و اداي احترام نمايند.
اشكوري: احكام اسلام از جمله حجاب تابع زمان است!
حسن يوسفي اشكوري كه در ميان اصلاح طلبان بعنوان يك روحاني نوانديش از او ياد مي شد در سخنراني خود در اين كنفرانس جادوانه بودن احكام اسلامي را تكذيب كرد و حجاب اجباري و حتي نفس واجب بودن پوشش را زير سوال برد و گفت: من معتقدم كه مسئله حجاب يك مقوله تغييرپذير است؛ پوشش يك عرف است و يك فرهنگ مربوط به زمان و مكان خاص و حكم قطعي در اين زمينه وجود ندارد.
مرتضي غرقي خبرنگار اسبق واحد مركزي خبر در آلمان به عنوان تنها نماينده جمهوري اسلامي ايران كه فيلم اين كنفرانس را تهيه و به تهران فرستاد، در روايت جالبي از سخنراني وي مي گويد: آقاي يوسفي اشكوري پشت تريبون در حال سخنراني بود كه يك خانم از بالاي سالن راه افتاد رفت بالاي سن در كنار سخنران ايستاد و لباسهاي خود را يكي يكي درآورد و بعد از آن يك مانوري بر روي سن داد و دوباره به انتهاي سالن برگشت و يوسفي اشكوري همچنان داشت سخنراني ميكرد و مردم هم آن خانم را تشويق ميكردند.
سحابي: مردم در انقلاب 57 نمي دانستند چه مي خواهند!
عزتالله سحابي، كه براي حضار بعنوان مخالف شديد حاكميت روحانيت و ولايت فقيه معرفي شد، پس از حضور پشت تريبون طي سخناني گفت: مشهود است مردم در انقلاب سال 57 ميدانستند چه نميخواهند ولي نميدانستند چه ميخواهند اما آنها در انتخابات مجلس ششم نشان دادند كه چه ميخواهند و رأي «نه» و منفي به جريانات حاكم بر كشور دادند. اين انتخابات توانست پس از 20 سال جناح انحصارطلب و خشونتگراي حاكميت را به گوشه انزوا بكشاند.
محمود دولتآبادي يكي ديگر از سخنرانان نشست برلين بود كه به محض اينكه خواست صحبتش را آغاز كند، حاضران در سالن شروع به شعار دادن عليه جمهوري اسلامي و حتي شخص خاتمي كردند.
كنفرانسي با حضور مرد برهنه و زن رقاصه!/ گنجي: نظرات امام بايد به موزه برود
پس از او، هنگامي كه اكبر گنجي در حال سخنراني بود، بار ديگرشعارها آغاز شد و او نيز نتوانست سخنان خود را به پايان ببرد. همزمان يك نفر كه گويا از چريكهاي فدايي خلق بود، بلند شده و لباسهاي خود را درآورد و در حالت كاملا برهنه به ميان جمعيت رفت و زخم بزرگي كه بر روي بدنش بود را نشان داد و مدعي شد جمهوري اسلامي او را شكنجه كرده است.
در همين حال در سوي ديگر سالن و در ميان گروهي از اعضاي حزب كارگران كمونيست، زن رقاصهاي شروع به رقصيدن كرد و همه اينها در حالي بود كه سخنران هم براي خودش سخنراني ميكرد.
در ادامه جميله كديور، همسر عطاالله مهاجراني با بچهاي در بغل و با چادر پا روي سن گذاشت. جمعيت با ديدن او شروع به فحاشي كردند و سعي كردند به او حمله كنند با دخالت پليس از آن جلوگيري شد اما اوضاع آنقدر آشفته شد كه پليس هم كنترل اوضاع را از دست داد و حوالي ظهر بود كه كنفرانس به هم خورد و قرار شد ادامه آن فردا برگزار شود.
همچنين اكبر گنجي در همان دوره، مصاحبه اي با روزنامه آلماني اشپيگل داشت كه با تيتر «امام خميني به موزه سپرده خواهد شد» منتشرشد؛ وي در اين مصاحبه گفت: ما سعي مي كنيم نظرات امام خميني را به نحوي تفسير كنيم كه در تضاد با دموكراسي قرار نگيرد، اما در نهايت هيچ كس نمي تواند مانع آن شود كه وي درموزه قرار گيرد، اين يك تحول تاريخي است.
وي افزود: ما در سالهاي اول انقلاب فهميديم راه انقلاب به دموكراسي ختم نميشود...در يك جامعه مدرن جدايي دين و سياست يك امر بديهي است،اگر جامعه مدرن شود اين جدايي الزامي است.
پخش تلويزيوني و واكنش ها
تقريبا تنها رسانه اي كه موضوع كنفرانس برلين را هنگام برگزاري آن مورد توجه قرار داد روزنامه كيهان بود اما حدود يك هفته پس از اتمام اين كنفرانس، گزيده اي از تصاوير مربوط به آن از شبكه اول سيما پخش شد كه واكنش بسياري از شخصيت ها و رسانه ها را در پي داشت.
آيت الله نوري همداني اين كنفرانس را دهن كجي به اسلام و انقلاب دانستند؛ علامه محمد تقي مصباح يزدي نيز طي اظهاراتي اعلام كردند: شركت كنندگان در اين كنفرانس آبروي جمهوري اسلامي را برده اند، همچنين آيتالله امامي كاشاني نفس پذيرفتن و شركت در اين گونه مراسم را حرام دانسته و اين حركت را«بيحرمتي به ارزشهاي انقلابي و اسائه ادب به ملت بزرگ ايران» قلمداد كردند. آيت الله جوادي آملي اين كنفرانس «رقت بار و ذلت بار» را «فاقد استدلال» خواندند.
همچنين مقام معظم رهبري درباره اهداف پنهان كنفرانس برلين فرمودند: برگزار كنندگان و جناحهاي مخالف نظام در خارج، درصدد بودند كنفرانس را به جلسه محاكمه انقلاب و نظام اسلامي تبديل كنند و با تبليغ ناكارآمدي نظام اسلامي از زبان دعوت شدگان داخلي، از زبان ضدانقلاب هم اينگونه تبليغ كنند كه اصلاحات اساسي تنها با حذف اسلام، ولايت فقيه، شوراي نگهبان و حدود اسلامي يا كلاً نوشتن قانون اساسي جديد امكانپذير است كه خداوند اين نقشه را بر هم زد.
اما در نهايت، تظاهرات گسترده مردمي عليه اين كنفرانس، پاسخ محكم جامعه مسلمان ايران به نشست برلين بود.
منتظري: انگيزه كار صدا و سيما سياسي است/ خاتمي: محتواي كنفرانس معقول بود!
در سوي ديگر اما آيت الله حسينعلي منتظري در پاسخ به استفتايي درباره پخش فيلم كنفراس برلين از صدا و سيما نوشت: نمايش عمومي اين قبيل صحنه ها در تلويزيون از مصاديق بارز اشاعه فحشا مي باشد و شرعاً حرام است و واضح است كه انگيزه سياسي در كار است.
خاتمي، رئيس جمهور وقت پس از انعكاس محتواي كنفرانس در ابتدا سكوت اختيار كرد، اما چند روز پس از پخش بخش هايي از فيلم كنفرانس از شبكه اول سيما، در جمع كاركنان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، نه تنها كنفرانس برلين را محكوم نكرد، بلكه محتواي آن را «قابل تامل»، «خوب» و «معقول» خواند و در ادامه تقريبا همان سخنان آيت الله منتظري را درباره پخش فيلم كنفرانس از سيما تكرار كرد و گفت: «چه چيزي موجب شده است كه مسئله به اين صورت و براي تحريك احساسات مردم مطرح شود...بنده كه الحمدلله موفق به ديدن كل و جزء جريان كنفرانس برلين نشدم، ولي شنيدم بعضي شركت كننده ها حرف هاي خوب و معقول زده اند.»
يکشنبه|ا|20|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 597]