واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: قاب رخدادهاي مهم استان كرمانشاه در سال 90
كرمانشاه - به سرعت برق و باد 365 روز ديگر از عمرمان گذشت و اينك در آستانه سالي ديگر هستيم همچون ساليان دور و دورتر با هزاران اميد، بيم و آرزو تا مگر در اين نوين سال، متفاوت تر و بهتر از پارسال باشيم.
به گزارش خبرنگار ايرنا، اين 365 روز در حالي بر پيشينه هزاران ساله استان كرمانشاه افزوده شد كه در آن رخدادهاي مهمي چون سفر عاليترين مقامات كشور رقم خورد.
گرچه پرداختن به همه اخبار، حوادث، اتفاقات و رويدادهاي سياسي، اجتماعي، فرهنگي، علمي و.. استان در اين نوشتار غيرممكن است اما سعي خواهيم كرد كه به مهمترين آنها در حد توان بپردازيم.
* سفر مقام معظم رهبري به استان كرمانشاه؛
مهمترين رويداد سال 90 براي استان كرمانشاه را بايد در سفر مقام معظم رهبري و پايان يافتن انتظار 23 ساله كرمانشاهيان در 20 مهر ماه سالجاري براي ديدار يار دانست بطوريكه به يكباره و با اين سفر، كرمانشاه در كانون توجه نه تنها ايرانيان بلكه جهان قرار گرفت.
سالهاست كه غبار محروميت و توسعه نيافتگي استان كرمانشاه به دليل درگير بودن مستقيم در هشت سال جنگ تحميلي نمايان بود و هرگز مديران عالي و اجرايي كشور نتوانستند دين خود را بخوبي به مردماني كه هشت سال سپر بلاي ايرانيان شده بودند، ادا نمايند اما با سفر رهبر معظم انقلاب، فضا عوض شد و اميدواريهاي بسياري در نزد مردم استان پديد آمده است تا يكبار براي هميشه جهشي چشمگير در حوزه هاي زيرساختي و توسعه اي استان را شاهد باشند.
اختصاص بيش از هشت هزار و 500 ميليارد تومان اعتبار در اين سفر به استان كرمانشاه و تعيين تكليف پروژه هاي عمده اي كه سالها بود به دليل اهمال مسوولين و نبود رديف اعتباري در ركود و ايستايي بسر مي بردند در نوع خود، دستاوردهاي مهمي براي استان تلقي مي شود كه به بركت اين سفر پرخير و بركت محقق شد.
* استقبال حماسي و پروژه هاي گره گشا؛
تاريخ ايران هرگز روز بيستم مهر ماه و استقبال چشمگير مردم كه 23 سال منتظر ديدار با رهبرشان بودند را فراموش نخواهد كرد به عبارت ديگر؛ اگر در تقويم ملي ما روز 20مهر تاكنون بي نام و نشان بود ولي امروز مي توان گفت اين روز يادآور پيوند مردم با ولايت است.
بازتاب حضور رهبري در كرمانشاه حتي فراتر از مرزها را در نورديد و كم نبودند رسانه هاي بيگانه اي كه با پخش تصاويري از حضور مردم كرمانشاه، ناگزير از اين بودند كه بر مردمي بودن نظام اسلامي و رهبرش صحه بگذارند.
اما اين سفر علاوه بر جنبه هاي معنوي، داراي بركات و دستاوردهاي زيادي نيز بود كه در قالب مصوباتي پرشمار براي توسعه و آباداني استان كرمانشاه، خود را نمايان كرد.
شايد گل سرسبد مصوبات سفر رهبري را بتوان اجرايي شدن پروژه راه آهن غرب كشور آن هم با اخذ مراتب ترك تشريفات تنها در چند روز عنوان كرد.
اينك و به بركت سفر رهبر معظم انقلاب، خط ريلي كرمانشاه به خسروي كه بخش منتهااليه راه آهن غرب كشور مي باشد به طول 172 كيلومتر وارد فاز اجرايي شده است و انتظار مي رود تا پايان سال 92 نيز به بهره برداري برسد كه قطعا در توسعه و شكوفايي اقتصاد استان و اتصال استان به خط ريلي كشور بسيار حياتي و موثر خواهد بود.
دو پروژه عمده ناشي از مصوبات سفرهاي سه گانه دولت كه به دلايلي بر زمين مانده بود نيز در اين سفر تعيين تكليف شدند بطوريكه خبر مي رسد با تسهيلاتي كه در سفر رهبري به اين پروژه ها تخصيص يافته است، بزودي عمليات اجرايي پالايشگاه آناهيتاي كرمانشاه آغاز مي شود و كارخانه خودروسازي صحنه نيز براي توليد خودروي سمند بزودي وارد فاز اجرا خواهد شد.
در مجموع 148 مصوبه با سرمايه گذاري بالغ بر هشت هزار و 600 ميليارد تومان در حوزه هاي مختلفي مانند كشاورزي، صنعت، آب، گازرساني و.. در اين سفر مبارك به تصويب رسيد كه در صورت به بار نشستن، شاهد تحول و جهشي بزرگ در وضعيت استان خواهيم بود.
دو بار سفر رييس جمهوري به استان كرمانشاه در سال 90؛
رييس جمهور در سالجاري دوبار به استان كرمانشاه سفر كرد كه اولين بار در قالب دور سوم سفرهاي استاني در فروردين ماه به انجام رسيد.
هيئت دولت در اين دور از سفر به استان كه با محوريت مسايل فرهنگي انجام شد، در مجموع 254 مصوبه با اعتباري بالغ بر دو هزار و 150 ميليارد ريال اختصاص داد كه بنا به گفته معاون اول رييس جمهوري، اين اعتبارات منهاي اعتبارات معمول ساليانه استان مي باشد.
هشتاد و هشتمين سفر استاني دولت كه از روز 15 فرودين ماه آغاز شده بود در تاريخ نوزدهم همين ماه با برگزاري نشست هيئت دولت و اعلام مصوبات مهم اين نشست در نشست رسانه اي معاون اول رييس جمهوري به پايان رسيد.
سفر دوم دكتر احمدي نژاد در هفدهم مردادماه امسال و به منظور افتتاح طرحهاي مهم صنعتي استان از جمله كارخانه هاي سيمان سامان، پاك مايه، كاشي كاژه و تاير كورد به كرمانشاه انجام شد.
در اين سفر البته از اعضاي هيئت دولت تنها وزراي صنعتي كابينه حضور داشتند كه كرمانشاه گام مهمي براي رسيدن به قله هاي توسعه برداشت و چهار كارخانه مهم كه حاصل زحمت تلاشگران بخش خصوصي و حمايتهاي دولت خدمتگزار بود، در اين استان به بهره برداري رسيد.
براي به نتيجه رسيدن كارخانه هاي سيمان سامان، كاشي كاژه، تاير كورد و پاك مايه اسلام آباد در مجموع بالغ بر هفت هزار و 500 ميليارد ريال سرمايه گذاري انجام شده كه اين كارهاي بزرگ منجر به ايجاد شغل براي يك هزار و 700 نفر از بيكاران استان شد.
همچنين كلنگ احداث سد "شرفشاه" در جنوب استان هم در اين روز به زمين زده شد كه با اين حساب شمار سدهاي در دست ساخت استان به عدد 12 رسيده است و اين انتظار وجود دارد كه كشاورزي استان كه اينك عنوان قطبيت غرب كشور را نيز دارد، بيش از هر زماني به چشم انداز توسعه 20 ساله يعني توليد غذاي 10 درصد ايرانيان برسد.
آبگيري سد زاگرس در گيلانغرب هم از ديگر خبرهاي خوب اين روز بود كه با حضور رييس جمهور آغاز شد و از بركات آن مي توان به آبي نمودن اراضي دشت پايين دستي اين سد، تامين آب شرب، مجالي براي پرورش ماهي و.. اشاره كرد.
* آغاز عمليات اجرايي پروژه منوريل شهر كرمانشاه؛
بالاخره پس از انتظار چندين ساله و كش و قوسهاي فراوان بر سر ماهيت منوريل و توجيه يا عدم توجيه داشتن اين پروژه، در سال 90 عمليات احداث اين خط آهن هوايي در حد فاصل ميدان سپاه تا پل ولايت آغاز شد.
طول مسير پروژه قطارشهري كرمانشاه 13 كيلومتر است و شامل 12 ايستگاه و دو توقفگاه و پاركينگ خواهد بود.
اين مسير دو خطه بوده و از ميدان فردوسي در جنوب شهر تا ميدان معلم در انتهاي شمالي بلوار طاقبستان امتداد دارد.
ناوگان اين پروژه داراي 56 واگن در قالب 14 قطار است، ظرفيت جابجايي مسافر منوريل كرمانشاه 16 هزار و 180 نفر در هر ساعت و در هر مسير است.
مبلغ قرارداد حدود 215 ميليون يورو معادل سه هزار و 270 ميليارد ريال است و زمان اجراي آن 42 ماه تعيين شده است.
* بالاخره شهرداري كرمانشاه هم سكاندارش را شناخت!
شهر كرمانشاه كه حدود شش ماه بدون شهردار و با سرپرستي اداره مي شد و هر روز اخبار ضد و نقيضي در خصوص گزينه هاي شهرداري منشتر مي شد بالاخره با حكم وزير كشور، شهردارش را شناخت و بدين سان بود كه پيمان قرباني بر اين مسند تكيه زد.
در اين مدت، شهر كرمانشاه آسيبهاي زيادي از باب نبود يك مدير قاطع شهري ديد و دو فراكسيون اقليت و اكثريت در شوراي 9 نفره شهر كرمانشاه هم خيلي بر روي گزينه اي واحد اجماع نداشتند و گزينه اي هم كه به وزارت كشور معرفي كرده بودند (آرش رضايي) از سوي اين وزارتخانه رد صلاحيت شد و همين مسايل سبب شد تا نوعي حالت نيمه تعطيل شهر را فراگيرد و بسياري از پروژه ها و حتي امور خدماتي نيز با ركود و وقفه مواجه شود.
با اين حال بايد خدا را شكر كنيم كه فرآيند انتخاب شهردار كرمانشاه به سال 91 كشيده نشد!
* متلاشي شدن باند تبهكار سارقين بانك سپه كرمانشاه؛
در ميان اخبار مهمي كه در سال 90 در استان داشتيم شايد تلخترين خبر مربوط به حمله باند شرور سارقين به بانك سپه شعبه خيابان سعدي كرمانشاه بود كه بر اثر تيراندازي وحشيانه اين اشرار، چند نفر از افراد بيگناه جان خود را از دست دادند.
با اين حال ديري نپاييد و در كمتر از 37 روز، با تلاش پرسنل اطلاعاتي و انتظامي استان، مخفيگاه اين سارقين در كرمانشاه شناسايي و در عملياتي ضربتي ضمن به هلاكت رسيدن سركرده اين باند (صلاح الدين جعفري)، همه مسببين اين حادثه در كرمانشاه و در عملياتي همزمان در شهرهاي تهران و سنندج دستگير شدند.
شايد آنچه تلخي اين اقدام ناجوانمردانه سارقين را در كام كرمانشاهيان كمي به شريني تبديل كرد، اجراي عدالت در مورد سه تن از اين جانيان و بدار آويخته شدن آنها در ميدان آزادي و ملا عام بود هرچند ديگر براي آن كودك خردسالي كه پدرش به شهادت رسيده، هيچ چيز جاي بابا را نخواهد گرفت.
* عزل و نصب مديران استان؛
در اين سال بسياري از دستگاههاي استان هم با تحول در مديريت خود مواجه بودند.
سازمان جهاد كشاورزي استان كرمانشاه پس از اينكه بيش از دو دهه توسط رمضان رويين تن مديريت مي شد، بالاخره دچار تحول در مديريت شد و علي اشرف منصوري جاي مدير قبلي را گرفت.
همچنين سكان اداره كل دامپزشكي استان كرمانشاه نير از دكتر اميرابراهيم مقصودي فر گرفته شد و به دكتر نادر پرور سپرده شد.
رييس دانشگاه علوم پزشكي هم در اين سال تغيير كرد و دكتر صمد نوري زاد جاي خود را به دكتر محمدرضا نيكبخت داد.
اداره گمركات استان كرمانشاه هم پس از سالها به علي سعدالدين سپرده شد و مصطفايي با اين سمت خداحافظي كرد.
مديركلي فرهنگ و ارشاد اسلامي استان هم از احمد رجبي به حجت الاسلام والمسلمين محمد آفتابي رسيد.
همچنين فرمانداران شهرستانهاي جوانرود، ثلاث باباجاني و دالاهو نيز در اين سال دچار تغييرات شدند و حيدر مطاعي نيز بعنوان معاونت عمراني استاندار كرمانشاه معرفي شد.
به هر صورت حوادث و خبرهاي ريز و درشت ديگري هم در اين سال در استان اتفاق افتاد كه پرداختن به آنها از حوصله اين نوشتار خارج مي باشد.
571/567/ 1645
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80044774
يکشنبه|ا|28|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]