تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 10 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من ادب آموخته خدا هستم و على، ادب آموخته من است . پروردگارم مرا به سخاوت و نيكى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1824984706




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پوست و سالمندي


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: پوست و سالمندي
سلامت > آموزش - همشهري آنلاين:
پوست شما با افزايش سن‌تان دچار شماري از تغييرات مي‌شود. چگونگي پيرشدن پوست شما به چندين عامل بستگي دارد، از جمله: سبك زندگي، رژيم غذايي، وراثت و ساير عادات شخصي (مانند سيگار كشيدن).

قرارگيري در معرض نور آفتاب علت اصلي آسيب پوست. آسيب پوست ناشي از نور خورشيد به علت اشعه ماوراي بنفش موجود در آن است كه بافت الاستيك (كشسان) در پوست را تخريب مي‌كند و باعث كشيدگي، چين و چروك يا آويزان شدن پوست مي‌شود، پوست را لكه‌دار مي‌كند، و گاهي ضايعات مستعد سرطاني شدن يا سرطان در آن ايجاد مي‌كند.

ساير عوامل دخيل در پيري پوست فقدان بافت چربي ميان پوست و عضلات (بافت پشتيبان زيرپوستي)، استرس، كشيدگي، حركات روزمره صورت (براي مثال لبخند زندن يا اخم كردن) است.

تغييراتي كه به طور رايج در پوست رخ مي‌دهد، شامل اين موارد است:

* خشكي يا خشن‌شدن پوست

* توده‌هاي خوش‌خيم پوستي مانند كراتوز سبوره و آنژيوم‌هاي (توده‌هاي عروقي).

* شل شدن پوست صورت، به خصوص در اطراف چشم، گونه‌ها و خط فك.

* نازك يا شفاف شدن پوست.

* كبود شدن سريع پوست به علت كاهش انعطاف‌پذيري آن.

شش عارضه پوستي شايع در پيري

چين و چروك: چين و چروك شايع‌ترين عارضه قابل‌مشاهده پوستي در سالمندان است. چين و چروك ناشي از قرارگيري طولاني‌مدت به نور خورشيد است و هنگامي ايجاد مي‌شود كه پوست انعطاف‌پذيري خود را از دست مي‌دهد. سيگاري‌ها نسبت به غيرسيگاري‌ها چين و چروك پوستي بيشتري دارند.

خطوط پوستي ناشي از حركات صورت: اين خطوط (كه به آنها خطوط خنده يا خطوط نگراني هم مي‌گويند) هنگامي كه پوست به تدريج از دهه 40 و 50 زندگي به بعد كشساني خود را از دست مي‌دهد، بيشتر نمودار مي‌شوند. اين خطوط ممكن است به طور افقي روي پيشاني، به طور عمودي در بالاي بيني، يا به طور منحني روي شقيقه‌ها، بخش بالايي گونه‌ها و اطراف دهان و چشم‌ها ظاهر شوند.

خشكي و خارش پوست: خشكي پوست و پوسته‌ريزي يك مشكل در سالمندان است. از دست دادن غدد چربي (كه پوست را نرم نگه مي‌دارند) علت اصلي خشكي پوست است. ندرتا خشكي و خارش پوست ممكن است نشانه از يك بيماري زمينه‌اي ماند ديابت، بيماري كليوي يا بيماري كبدي باشد.

سرطان پوست: قرار گيري در معرض اشعه ماوراي بنفش نور خورشيد شايع ترين علت ضايعات پيش‌سرطاني و سرطان پوست (چه از نوع "كارسينوم سلول فلسي" و چه از نوع "كارسينوم سلول پايه") در سنين بالا است.

لكه‌هاي پيري: "لكه‌هاي پيري،" لكه‌هاي قهوه‌اي رنگي هستند كه در بخش‌هاي در معرض نور خورشيد بدن (صورت، دست‌ها و ساعدها) در دوران سالمندي ظاهر مي‌شوند.

زخم بستر:

زخم بستر (يا زخم فشاري) زخم‌هاي پوستي هستند كه هنگامي كه فرد مجبور مي‌شود براي مدت‌هاي طولاني در رختخواب دراز بكشيد يا روي صندلي بنشيند، ايجاد مي‌شوند. زخم‌هاي بستر در سالمنداني كه دچار اشكال حركت هستند، نسبتا شايع هستند.

افراد مبتلا به ديابت به علت مشكلات گردش خون و كاهش حس در پوست بيشتر در معرض زخم بستر هستند. جابه‌جا كردن يا تغيير وضعيت دادن مكرر سالمند به پيشگيري از زخم بستر كمك مي‌كند.

چطور درمان كنيم؟

چين و چروك: چين و چروك را نمي‌توان "علاج كرد"، اما مي‌توان با استفاده از كرم ترتينوئين (رنووا) اين چين‌ها را به خصوص اگر ناشي از اثر آفتاب باشند، تا حدي هموارتر كرد تا كمتر به چشم بخورند.

خشكي پوست: بهترين درمان براي خشكي پوست استعمال مواد نرم‌كننده از راه استفاده از منظم از لوسيون‌هاي مرطوب‌كنننده معمول است. اين لوسيون‌ها به پوست كمك مي‌كنند تا رطوبت را در خوب نگهدارد. دستگاه‌هاي مرطوب‌كننده هوا نيز به جلوگيري از خشكي پوست كمك مي‌كنند. حمام كردن مكرر خشكي پوست را تشديد مي‌كند.

سرطان پوست: تغييرات ظاهري خال يا ظاهر شدن يك توده پوستي جديد بايد بوسيله متخصص پوست مورد قرار گيرد تا در صورت لزوم نمونه‌برداري براي رد كردن احتمال سرطان انجام گيرد.

چطور پيشگيري كنيم؟

هيچ اقدامي نمي‌تواند اثر آسيب‌زنده نور آفتاب را به طور كامل برطرف كند، اما پوست تا حدودي مي‌تواند خودش را ترميم كند. در زير به برخي از نكات براي سالم نگهداشتن پوست اشاره مي‌كنيم:

* در بيرون از خانه از كرم ضدآفتاب استفاده كنيد. فاكتور محافظت از خورشيد يا SPF كرم بايد 30 يا بيشتر باشد تا بيشترين محافظت را ايجاد كند.

* هنگامي در بيرون از خانه هستيد، كلاه به سر بگذاريد يا از پيراهن‌ يا بلوز آستين بلند استفاده كنيد و عينك ضدآفتاب به چشم بزنيد تا مانع رسيدن اشعه ماوراي بنفش به پوست شويد.

* به طور منظم پوست خودتان را از لحاظ ايجاد تغييرات در خال‌ها يا توده‌هاي پوستي معاينه كنيد.

WebMD

چهارشنبه|ا|24|ا|اسفند|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن