واضح آرشیو وب فارسی:ايران: اعضاي هيأت دولت و نمايندگان در گفتوگو با و با اشاره به لزوم تعامل قوه مقننه و مجريه: بن بست تقابل با دولت
گروه سياسي مجلس نهم چند ماه ديگر در حالي آغاز به كار خواهد كرد كه اين سؤال در ذهن مردم وجود دارد كه نحوه تعامل اين مجلس با ساير قوا و بخصوص دولت چگونه خواهد بود.
در اين ميان تمام كارشناسان اذعان دارند كه حركت رو به جلوي كشور قطعاً نياز به هماهنگي و همدلي ميان قواي
سه گانه و به خصوص قوه مقننه و مجريه دارد. نكته اي كه رهبر معظم انقلاب بارها در ديدارهاي خود با نمايندگان پارلمان بر آن تأكيد نموده اند.
با نگاهي كوتاه به فعاليتها و كارنامه مجلس هشتم به راحتي به اين نتيجه ميرسيم كه وضعيت تعامل با دولت در اين دوره از مجلس، خوب و مطلوب نبوده است. در واقع قوه اي كه مي بايست با همدلي و همراهي، دولت را در طي كردن مسير پر از مشكل پيشرفت كشور ياري رسانده و به مطالبات مردم توجه نمايد در پاره اي از مواقع تبديل به مانعي شده بود كه به علت اغراض سياسي برخي افراد روند حركت و تلاش دولت را كند و چه بسا متوقف مي نمود. رأي اعتماد به وزرا، استيضاح، تحقيق و تفحص، سؤال، تذكرات كتبي و شفاهي، تصويب طرح هاي مختلف، بررسي لايحهها و... كه همگي از حقوق و ابزارهاي مجلس است در دوره هشتم و در برخي مواقع تبديل شده بود به ابزارهايي جهت تحقق مطالبات سياسي و نامشروع بعضي از نمايندگان و همين حقيقت تلخ بود كه از ورود بيش از 110 نماينده فعلي به پارلمان نهم جلوگيري كرد. چرا كه مردم به خوبي اين تحركات وكلاي خود را رصد كرده و مدنظر دارند.
مردم با انتخاب خود در 12 اسفند 90 در واقع اين پيام را به سياسيون مخابره كردند كه از تقابل و دعواي هميشگي مجلس با دولت آزرده خاطر و ناراحتند، حقيقتي كه وظايف نمايندگان مجلس نهم و مسئولين دولت هاي همكار با آن را بيش از پيش خواهد كرد.
اين نكته را البته قبل از اين عقلايي در قوه مقننه و مجريه نيز مطرح و بر آن تأكيد كرده اند كه مجلس نهم بايد در تعامل با دولت باشد نه در تقابل با آن.
پس با توجه به اين نكته بيني عقلاي دو قوه ميتوان به چشماندازي روشن و اميدواركننده در بهارستان بعدي اميدوار بود. براي بررسي بهتر و بيشتر اين نكته مهم به سراغ برخي از اعضاي هيأت دولت و نمايندگان مجلس رفتيم تا نظراتشان را بشنويم.
تدوين برنامه راهبردي تعامل بين دولت و مجلس نهم
سيد محمدرضا ميرتاجالديني، معاون پارلماني رئيسجمهور كه خود نيز زماني نماينده مردم تبريز در مجلس بوده در اين خصوص به خبرنگار مي گويد: در حال تدوين يك برنامه راهبردي هستيم كه رويكرد اصلي آن همكاري بين دولت و نمايندگان مجلس نهم است.
وي اضافه مي كند: رويكرد اصلي در برنامه راهبردي در حال تدوين اين است كه تعامل بين دولت و مجلس نهم را تقويت كنيم و اطلاعات كارشناسي و موضوعات مختلف را بموقع و به روز به اطلاع مجلس و نمايندگان محترم برسانيم.
معاون پارلماني رئيسجمهور با تأكيد بر اينكه يك بدنه كارشناسي خيلي وسيعي در دولت وجود دارد كه نمايندگان محترم قبل از آنكه طرحي را تنظيم بكنند با اين بدنه تماس گرفته و اطلاعات لازم و كافي را از آن ميگيرند تصريح ميكند: ما در حال متصل كردن بدنه كارشناسي معاونت پارلماني رئيسجمهور به مجلس هستيم كه انشاءالله از اين طريق بتوانيم تعامل خوبي با نمايندگان محترم مجلس نهم برقرار كنيم.
مردم نشان دادند خواهان تعامل دولت و مجلس هستند
نماينده مردم تفت و ميبد در مجلس شوراي اسلامي نيز در اين خصوص تأكيد كرد: رأي مردم در انتخابات 12 اسفند نشان داد كه از تهاجم و تقابل ميان دولت و مجلس خشنود نيستند و تمايل به همكاري اين دو نهاد دارند. حجتالاسلام سيد جلال يحييزاده در گفتوگو با اظهار داشت: از آناليز آراي مردم ميتوان نتيجه گرفت كه آنها هدفمند رأي دادند و پيام اصلي اين رأي و تركيب منتخبان اين است كه مردم به كساني كه مسير تقابل را برگزيدهاند، اعتماد نميكنند. وي ادامه داد: گاهي ضرورت نظارت مجلس بر كارهاي دولت با تقابل اشتباه گرفته ميشود، مجلس ميتواند ضمن اعمال دقيق و عميق نظارت بهشكل سازنده، مثبت و مؤثر با دولت تعامل داشته باشد.
يحييزاده با اشاره به رأي نياوردن طراحان سؤال از رئيسجمهور در انتخابات مجلس نهم تأكيد كرد: اينها تصور ميكردند كه با طرح سؤال، صندليهايي را براي مجلس نهم تصاحب كردهاند اما نتيجه انتخابات نشان داد كه مردم محاسبات ديگري دارند و به تهاجم و تقابل دست رد ميزنند.
اين منتخب مجلس نهم همچنين تصريح كرد: مردم در اين انتخابات به درستي نشان دادند كه تفاوت نظارت را با برخوردهاي سياسي و تهاجم تشخيص دادهاند، لذا تعامل با دولت از تكاليف مجلس نهم است.
پيگيري مصوبات سفرهاي استاني، روزنه ارتباطي با نمايندگان
مهدي غضنفري، وزير صنعت، معدن و تجارت در گفتوگو با مسير ارتباطي نمايندگان با وزارت صنعت، معدن و تجارت را پيگيري و اجراي مصوبات سفرهاي استاني دولت عنوان كرد و گفت: نقطه مشترك و علاقهمندي هر دوي ما، پيگيري مصوبات سفرهاي استاني دولت بود. وزير صنعت، معدن و تجارت با تأكيد بر اين نكته كه بايد فرهنگ تعامل براي سازندگي، تفاهم و گسترش ارتباط بين نمايندگان مجلس نهم و وزارتخانهها شكل گيرد تصريح كرد: ما همواره چه در زمان تصدي وزارت بازرگاني و چه در حال حاضر موضوع تعامل با مجلس براي فهم بهتر شرايط، ضوابط و همچنين اجراي قوانين، مقررات و اجراي سريعتر پروژههاي سفرهاي استاني دولت را دنبال كرده و خواهيم كرد.
در تعامل با همه قوا، كشور را اداره خواهيم كرد
محمد عباسي، وزير ورزش و جوانان نيز كه خود روزگاري بهعنوان نماينده مردم در مجلس حضور داشته در گفتوگو با با اشاره به تأكيدات مقام معظم رهبري مبني بر اينكه در تعامل با همه قوا بايد بتوانيم كشور را اداره كنيم اظهار داشت: روحيه همكاري، تعامل و درك طرفين بين دولت و نمايندگان مجلس وجود دارد و ما هم در مجموعه وزارت ورزش و جوانان قائل به اين نكته هستيم كه فقط در نگاه مشترك ميتوانيم مسائل و مشكلاتمان را حل كنيم.
مجلس نهم تعامل سازندهتري با دولت خواهد داشت
نماينده مردم نهاوند در مجلس شوراي اسلامي نيز اظهار اميدواري كردكه با توجه به تجارب مجلس هشتم، مجلس آينده ضمن حفظ جايگاه خود، تعامل سازندهتري با دولت داشته باشد.
مهدي سنايي، عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس به خبرنگار گفت: در چارچوب اصل تفكيك قوا كه در قانون اساسي پذيرفته شده است، دو اصل نهفته، يكي استقلال قوا و عدم دخالت در امور يكديگر و دوم حركت هماهنگ آنها درجهت تأمين منافع ملي كشور؛ بنابراين در شرايط ايدهآل انتظار ميرود كه مجلس هم به نقش قانونگذاري و نظارتي خود عمل كند و در عين حال با دولت نيز تعامل سازندهاي در راستاي منافع ملي كشور داشته باشد.
ادامه در صفحه 26
يکشنبه|ا|21|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]