واضح آرشیو وب فارسی:موج: افزايش همكاري هاي پژوهشگاه شيمي ايران با وزارت بهداشتخبرگزاري موج -
۲۰ اسفند ۱۳۹۰ (۱۵:۱ب.ظ)
افزايش همكاري هاي پژوهشگاه شيمي ايران با وزارت بهداشت
خبرگزاري موج - دكتر منصور انبيا رئيس پژوهشگاه شيمي و مهندسي شيمي ايران در ديدار با دكتر قانعي معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي بر گسترش تعاملات و همكاريهاي دو طرف در زمينههاي علمي و فناوري تاكيد كرد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي وزارت علوم، در اين نشست كه با حضور اعضاي هيات علمي پژوهشگاه شيمي برگزار شد، دكتر انبيا با ارائه گزارش عملكردي از فعاليتهاي اين پژوهشگاه اظهار داشت: ما در اين پژوهشگاه با همفكري اعضاي هيات علمي، راهكار و ماموريت جديدي ترسيم كردهايم كه شامل مواردي از قبيل: افزايش سطح علمي پژوهشگاه از طريق جذب اعضاي هيات علمي جديد و پذيرش دانشجويان دكتري پژوهش محور و برقراري ارتباط سازنده با بخشهاي صنعتي كشور در جهت خودكفايي و كاهش واردات ميشود.
وي افزود: در اين راستا پژوهشگاه شيمي تفاهم نامههايي نيز با بخشهاي مختلف صنعتي كشورامضاء نموده كه ميتوان به امضاء قرارداد مگا پروژه با وزارت صنايع و ارائه يك پروپوزال مگا پروژه براي ساخت انسولين در كشور به وزارت بهداشت اشاره كرد.
دكتر انبياء دربخش ديگري از سخنان خود به ظرفيتهاي مناسب پژوهشگاه شيمي و مهندسي شيمي ايران اشاره كردو گفت: اين پژوهشگاه هم از لحاظ تجهيزات و هم از لحاظ نيروي انساني كار آمد داراي ظرفيتهاي بسيار بالايي بوده و از اين رو ميتواند همكاري بسيار خوبي با وزارت بهداشت داشته باشد.
در ادامه اين نشست دكتر قانعي معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت با بيان اينكه مسئولان وزارت بهداشت از توانمنديهاي پژوهشگاه شيمي مطلع هستند، فعاليتهاي وزارت بهداشت در حوزههاي علمي و پژوهشي را براساس رويكرد و مطالبات نظام و براساس رهنمودهاي سازنده مقام معظم رهبري در جهت خودكفايي در واردات دارو عنوان كرد و گفت: امروز بيش از ۴۰% از هزينههاي وزارت بهداشت بابت واردات ۵% مواد اوليه دارويي صرف ميشود كه مبلغ قابل ملاحظهاي است.
وي همچنين علت اصلي حضور خود در پژوهشگاه شيمي را انتظار از اين پژوهشگاه در جهت حل اين معضل عنوان كردو با اشاره به برگزاري جلسات متعدد با وزارت صنايع، معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و گمرك اظهار داشت: ليست نيازهاي وارداتي كشور آماده شده و انتظار ميرود پژوهشگاهها و دانشگاههاي كشور با بررسي اين ليست و با توجه به ظرفيتهاي خود در جهت بر طرف كردن اين نيازها تلاش نمايند.
دكترقانعي با اشاره به دو فرمان بسيار مهم جهاد علمي و جهاد اقتصادي، اين دورا مكمل يكديگردانست و گفت: امروز در دنيا دانش حرف اول را در ديپلماسيها ميزند و ما براي امنيت ملي كشورمان نيازمند دست يابي به علوم و فنون نوين هستيم و براي رسيدن به اين مهم بايد با تلاش دوچندان و استفاده از تمامي ظرفيتهاي موجود تلاش كنيم.
وي در ادامه افزود: ما امروز براي خودكفايي در توليدات دارويي نياز به توليد ۱۸۰۰۰ ماده اوليه توليدي داريم كه بايد در اين خصوص تدابير لازم را بكار ببنديم و با بالا بردن ظرفيتها و قابليتها بتوانيم به اين مهم دست پيدا كنيم.
معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت عنوان كرد: در وزارت بهداشت عزم جدي در اين خصوص وجود دارد و بسترهايي نيز از قبيل ايجاد صندوقهاي علمي و فناوري با تخصيص اعتبار مناسب در دانشگاههايي كه در حال جذب طرحها و نظرات پژوهشي هستند، تشكيل شده است.
دكترقانعي گفت: ما از پژوهشگاه شيمي و مهندسي شيمي ايران انتظار داريم به مديريت و ساماندهي ظرفيتها و تقسيم بندي و ارائه اين پروژهها به بخشهاي صنعتي و پژوهشگران كشور تلاش نمايد.
دكتر قانعي افزود: ما همانطور كه بايد به فكر خودكفايي باشيم بايد در وهله اول سلامت جامعه را نيز در نظر بگيريم و سپس به دنبال صادرات محصولات و دانش فني خود باشيم.
وي همچنين در بخش پاياني سخنان خود، از پژوهشگران پژوهشگاه شيمي در خواست نمود تا مديريت توليد كليه مواد اوليه توليد دارويي كشور را بر عهده گيرند و به عنوان يك نماينده از سوي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري با وزارت بهداشت همكاري نمايند و در همين راستا خواستار تهيه يك فهرست از سوي پژوهشگران اين پژوهشگاه براي انجام همكاريهاي آتي در تمامي سطوح علمي و پژوهشي شد.
شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]