تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):رمضان ماهى است كه ابتدايش رحمت است و ميانه‏اش مغفرت و پايانش آزادى از آتش جهنم. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830833689




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهي به تاريخچه بيمه در جهان و ايران ـ(1)


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: نگاهي به تاريخچه بيمه در جهان و ايران ـ(1)
بيمه پيماني است كه بر پايه‌ آن شركت بيمه (بيمه‌گر) تعهد مي‌كند در برابر مقدار پولي كه فرد يا شركت ديگري (بيمه‌گذار) به او پرداخت مي‌كند، زيان وارد شده به بيمه‌گذار را در پي رويدادي ناخواسته جبران كند.‏

پولي را كه بيمه‌گذار به بيمه‌گر مي‌پردازد، حق بيمه و آنچه را كه بيمه مي‌شود، موضوع بيمه مي‌نامند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ ميزان حق بيمه بر پايه‌ حساب احتمالات تعيين مي‌شود و موضوع بيمه و شرايط آن هم در سند نوشتاري به نام بيمه‌نامه مي‌آيد. پيشينه‌ بيمه به دوران باستان باز مي‌گردد و خاستگاه بيمه‌ بهداشت را بايد در تمدن اسلامي جستجو كرد.

ميزان حق بيمه بر پايه‌ حساب احتمالات تعيين مي‌شود. براي نمونه، فرض كنيد صاحبان 100 هزار خانه به يك شركت بيمه قرار داد بيمه‌ آتش‌سوزي ببندند و از آن خانه‌ها فقط هزار خانه آتش بگيرد و آسيب ببيند.

شركت به ميزان آسيب وارد شده به آن هزار خانه، به صاحبان آن‌ها پول مي‌پردازد. اما به صاحبان 99 هزار خانه‌ ديگر كه آتش نگرفته‌اند، پولي نمي‌دهد، اين پول هم از حق بيمه‌اي به دست مي‌آيد كه صاحبان خانه‌ها در سال به آن شركت پرداخته‌اند و آرامش را به خانه‌ خود آورده‌اند.شركت‌هاي بيمه سرمايه‌اي را كه از بيمه‌گذاران دريافت مي‌كنند، در كارهاي بازرگاني و خدماتي وارد مي‌كنند تا از پس هزينه‌هاي ناشي از زيان‌هاي بزرگ، مانند سقوط هواپيما، غرق شدن كشتي، سيل، زمين‌لرزه و آتش‌سوزي‌هاي گسترده برآيند.

البته، بيش‌تر آن‌ها قراردادهايي را به شركت‌هاي بيمه‌اي بزرگتر و گاهي شركت‌هاي بين‌المللي مي‌بندند و به آنان حق بيمه پرداخت مي‌كنند. بنابراين، آن‌ها با بيمه كردن مردم برايشان آرامش مي‌آورند و خود با بيمه كردن بخشي از سرمايه‌ خود در شركت‌هاي ديگر به آرامش دست مي‌يابند.‌ قوم‌ها و تمدن‌هاي كهن كوشيده‌اند به شيوه‌اي زيان‌هاي رسيده به خود را كاهش دهند. از زمان‌هاي دور مردم جواهر و چيزهاي ارزشمند خود را براي روزهاي گرفتاري نگهداري مي‌كردند و هنوز هم چنين شيوه‌اي وجود دارد. گاهي چيزهاي با ارزش را به پرستشگاه‌ها مي‌سپردند و در برابر نگهداري از آن‌ها هم هزينه‌اي پرداخت مي‌كردند.

چنين شيوه‌اي در بين سومري‌ها و بابلي‌ها وجود داشته است. اما پس‌انداز كردن همواره شيوه مناسبي نبود، چرا كه گاهي يورشگران به چپاول پرستشگاه‌ها دست مي‌زدند. هم‌چنين، تاراج بازرگانان و غرق شدن كشتي‌ها در دريا همواره وجود داشت.

بازرگانان چيني براي پشتيباني از يكديگر از خطر نابودي كشتي‌هاي باري در طوفان‌ها يا دزدي‌هاي دريايي يا هر رويداد ناگوار ديگري كه در دريا رخ دهد، بارهايشان را بين چند كشتي پخش مي‌كردند و چنين مي‌انديشيدند كه اگر يك كشتي در يك روز غرق شود يا آسيب ببيند، همه كشتي‌هايي كه در چند روز به دريا مي‌روند، همگي آسيب نخواهند ديد. آن‌ها با اين كار از زيان ناشي از غرق شدن كشتي‌ها يا دزديده شدن كالاهايشان مي‌كاستند.

اما به نظر مي‌رسد بابلي‌ها، كه در بانكداري پيشتاز بودند، شيوه‌ بهتري براي بيمه كردن بازرگانان پيدا كرده بودند. بر پايه‌ سندهايي نوشتاري كه از آنان بر جاي مانده است، اگر بازرگان بابلي براي خريد كالا يا هزينه‌هاي كشتي از بانكداران بابلي وام مي‌گرفت و كالاهايش را مي‌دزديدنديا رويداد ناخواسته‌ ديگري پيش مي‌آمد، بازرگان چيزي پرداخت نمي‌كرد. چرا كه بهره بالا، كه گاه بيش از 25 درصد بود، در واقع حق‌بيمه‌اي بود كه بازرگانان بابلي مي‌پرداختند. قانون اين شيوه از بيمه در استوانه‌ قانون حمورابي آمده است.فينيقي‌ها، كه كشتي‌هايشان در درياي مديترانه به جابه‌جايي كالا مي‌پرداختند، بيمه‌ كردن را از مردمان بابلي ياد گرفتند. آن‌ها براي بيمه كردن كشتي‌هاي خود بيمه داشتند و برخي پژوهشگران نوشته‌هاي آن‌ها را كهن‌ترين سندهاي بيمه‌ دريايي مي‌دانند.

بيمه‌ دريايي را يوناني‌ها و رومي‌ها از فينيقي‌هاي آموختند. سپس بازرگانان ايتاليايي در سده‌هاي ميانه (قرون وسطي) به اين گونه از بيمه روي آوردند و بندرهاي ونيز، لمباردي و جنوآ در ايتاليا از مركزهاي اصلي بيمه‌ دريايي در اروپا شد.

ادامه دارد





جمعه|ا|19|ا|اسفند|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 315]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن