واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: مهندس هوا و فضا كيست
مهندسين هوا و فضا مختصص در استفاده از فناوري هاي جديد به ويژه هوانوردي و سيستم دفاعي و فضايي هستن
به گزارش خبرنگار بازار باشگاه خبرنگاران مهندسين هوا- فضايي كه با هواپيما سروكار دارند را مهندسين هوانوردي و آنهائي را كه اختصاصي با فضاپيما كار مي كنند مهندسين فضانوردي گويند. مهندسين هوا- فضا مسئوليت طراحي و ساخت ماشينهاي غير عادي ،از هواپيماهاي با وزن بيش از ۲۵۰ تن گرفته تا فضا پيماهائي كه قادر به طي مسافتهاي طولاني با سرعتي بالاتر از ۳۰۰۰۰ كيلومتر در ساعت هستند مي باشند. آنها هواپيماها و فضاپيماها و موشكها را طراحي كرده و توسعه داده ومورد آزمايش قرار ميدهند و بر مراحل ساخت آنها نظارت ميكنند.
مهندسين هوا- فضا فناوريهاي جديدي را براي استفاده در هوانوردي ، سيستمهاي دفاعي و اكتشافات فضائي بوجود آورده و اغلب در زمينه هايي مانند طراحي ساختار ، هدايت،ناوبري و مراقبت ، تجهيز و ارتباطات و يا شيوه هاي توليد متخصص ميشوند. آنها اغلب از طراحي رايانه اي ،دستگاههاي خودكار ( روبوتيكز)،ليزر و تجهيزات نوري الكترونيكي پيشرفته در كارشان بهره ميگيرند.آنها ممكن است درزمينه يكي از توليدات خاص هوا- فضا مانند حمل و نقل تجاري)هواپيماهاي باري و مسافربري ) ، جتهاي جنگنده نظامي ، هليكوپترها ، فضا پيماها و يا موشكها وراكتها تخصص بگيرند.مهندسين هوا- فضا ممكن است در آيروديناميك )دانش مربوط به حركت اجسام در گازها و هوا )،ترموديناميك(فعاليت مكانيكي و رابطه آن با حرارت )،مكانيك سماوي ، نيروي محركه، آكوستيك ( علم اصوات ) و يا سيستم هاي هدايت و مراقبت مهارت داشته باشند.مهندسين هوا- فضا عموما در صنعت هوا- فضا به كار گرفته ميشوند ، اگر چه مهارت آنها به صورت روزافزوني در رشته هاي ديگر نيز كاربرد پيدا ميكند.
فرصتهاي شغلي
بيشترين فرصتهاي كاري براي مهندسين هوا- فضا در صنايع توليد هواپيما ، قطعات هواپيما ، موشكهاي هدايت شونده و فضا پيما مي باشد. بعضي از آنها به استخدام وزارت دفاع در مي آيند وديگر فرصتهاي شغلي در زمينه هاي خدمات مهندسي و ساخت و ساز ، سرويسهاي تحقيقاتي و آزمايشي و شركتهاي تجهيزات ناوبري ميباشند.
چشم انداز آينده
با افزايش نياز به صنايع دفاعي ، نياز به متخصصين اين رشته نيز افزايش مي يابد. از طرف ديگر ، با رشد ترافيك هوائي و افزايش تعداد مسافران و نيز براي جايگزيني ناوگانهاي هوائي موجود با هواپيماهائي با سرعت بالاتر و مصرف سوخت كمتر ، نياز به مهندسين هوا- فضا افزايش خواهد يافت . با گرايش شركتهاي سازنده هواپيما براي استفاده از فناوري موجود در زمينه هاي جديد، فرصتهاي شغلي جديدي براي اين مهندسين بوجود خواهد آمد. بعضي فرصتهاي استخدامي نيز در صنايعي كه واضحا با هوا- فضا ارتباطي ندارند ، مانند صنايع اتومبيل سازي ايجاد خواهد شد.
هواپويش
هواپويِش يا آيروديناميك به مطالعه و بررسي جريان هوا، محاسبه نيروها و گشتاورهاي ناشي از آن بر روي جسم پرنده ميپردازد. مهندس هوافضا با فراگيري اين دانش به تحليل جريانهاي پيچيده در اطراف پيكرهاي پرنده پرداخته و با به دست آوردن نيروهاي هواسرشي امكان بررسي پايداري و طراحي سازه را فراهم ميكند .
پيشرانه ها
درس پيشرانهها به مطالعه و بررسي سامانههاي جلوبرنده اعم از موتورهاي پيستوني، چرخپرهاي (توربيني)، موشكها و نحوه توليد نيروي رانش در آنها ميپردازد.
مكانيك پرواز
مكانيك پرواز به مطالعه و بررسي رفتار و حركات هواگرد با بهره گيري از دادههاي هواپويشي، هندسي و وزني ميپردازد و در واقع علم مكانيك پرواز از عملكرد تشكيل ميشود و عملكرد به بررسي برد، مسافت نشست و برخاست، مداومت پروازي در سرعتهاي گوناگون و پايداري و كنترل وسايل پرنده ميپردازد .
سازههاي هوافضايي
سازههاي هوافضايي به مطالعه و بررسي سازههاي هواپيما و ديگر هوا/فضاگردها ميپردازد و هدف آن طراحي سازههايي است كه علاوه بر استواري كافي در برابر بارهاي آيروديناميكي و ديگر بارهاي استاتيكي وارد بر وسايل پرنده، كمترين وزن ممكن را نيز داشته باشند./ف
پنجشنبه|ا|18|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]