واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: با تأييد لايحه حمايت از خانوادهآزادي تعدادي از زندانيان مهريه
عضو هيات رئيسه مجلس شوراي اسلامي گفت: در صورت تأييد لايحه حمايت از خانواده از سوي شوراي نگهبان تعدادي از محكومان مهريه از زندان آزاد ميشوند و ضمانت اجرايي مهريه هاي نامتعارف نيز كاهش مييابد.
آفتاب: محمد دهقان افزود: در ادامه بررسي لايحه حمايت از خانواده، ديروز پيشنهادي به تصويب رسيد كه بر اساس آن هرگاه مهريه در زمان وقوع عقد تا 110 سكه باشد، وصول آن مشمول قانون نحوه اجراي محكوميتهاي مالي است و هرگاه مهريه بيش از اين مقدار باشد تمكن مالي زوج، ملاك پرداخت است. براين اساس پرداخت 110 سكه مهريه براي زوج تكليف است و در صورت عدم پرداخت، فرد براساس ماده 2 اجراي محكوميتهاي مالي زنداني مي شود.
وي افزود: در حال حاضر تعدادي از محكومان مهريه به دليل ناتواني در پرداخت مهريه در زندان به سر مي برند. اين افراد بر اساس ماده 2 قانون نحوه اجراي محكوميتهاي مالي زنداني شده اند كه در صورت تائيد اين لايحه از سوي شوراي نگهبان محكوماني كه 110 سكه از مهريه را پرداخت كرده باشند آزاد مي شوند.
نماينده چناران و طرقبه ادامه داد: اين پيشنهاد به دليل اينكه جزء قوانين تخفيف دار بوده و زندان دارد شامل افرادي كه در زندان هستند يا حكم محكوميت آنها صادر شده است نيز مي شود فقط افرادي كه حكم آنها اجرا شده شامل اين قانون نمي شوند.
وي تاكيد كرد: در اين زمينه محدوديتي براي مهريه گذاران نداريم. زوج ها مي توانند بر سر هر ميزاني كه توافق دارند مهريه تعيين كنند اما تا 110 سكه ضمانت اعمال ماده دو محكوميت هاي مالي وجود دارد و بيش از 110 سكه اگر زوج توان مالي نداشته باشد تحت تعقيب قضائي قرار نگرفته و زنداني نمي شود. البته اين فرد همچنان مديون است و اگر اموالي داشته باشد قابل پيگيري و توقيف است.
دهقان خاطر نشان كرد: تعيين مهريه هاي سنگين ، وسوسه برانگيز است و نگاه مادي برخي زنان به مهريه كانون بسياري از زندگي ها را متلاشي كرده است. حال آنكه تائيد اين پيشنهاد باعث مي شود مهريه هاي بالا ضمانت اجرائي كمتري داشته باشند و گامي مثبت در جهت كاهش ميزان مهريه هاي نامتعارف برداشته شود.
وي ادامه داد: زنداني شدن مرد به دليل ناتواني در پرداخت مهريه باعث ضررهاي اجتماعي و فرهنگي بسياري در كشور مي شود. البته در اين زمينه بايد فرهنگ سازي شود. دختران جوان توجه داشته باشند مهريه زياد ضمانتي براي خوشبختي نيست.
به گزارش مهر،اين نماينده مجلس در پايان با اشاره به ماده دو محكوميت هاي مالي گفت: در اين ماده آمده است هركس محكوم به پرداخت مالي به ديگري شود چه به صورت استرداد عين يا قيمت يا مثل آن و يا ضرر و زيان ناشي از جرم يا ديه و آن راتأديه نكند دادگاه او را ملزم به تأديه كرده و چنانچه مالي از او در دسترس باشد آن را ضبط و به ميزان محكوميت از مال ضبط شده استيفاء مي كند و در غير اين صورت بنا به تقاضاي محكوم له ، ممتنع را در صورتي كه معسر نباشد تا زمان تأديه حبس خواهد كرد. محكومان مهريه بر اساس اين ماده تحت تعقيب كيفري قرار گرفته و زنداني مي شوند كه براي زندان زدائي به خصوص درباره محكومان مهريه بايد تغييراتي در آن صورت گيرد.
كد مطلب : 148436
چهارشنبه|ا|17|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]