محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855892407
در گفتوگو با ايسنا مطرح شد؛ آموزش ديني نسل جوان و ضرورت همكاري رسانهها
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: در گفتوگو با ايسنا مطرح شد؛ آموزش ديني نسل جوان و ضرورت همكاري رسانهها
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: دين و معارف اسلامي
با توجه به گسترش شبكههاي ماهوارهاي و پيشرفت تكنولوژي ساخت فيلمها و بازيهاي كامپيوتري لازم است تا براي بهبود سطح برنامهها و ارائه تعاليم ديني و آموزش علوم ديني به نسل جوان به صورت جدي برنامهريزي كرده و نقاط ضعف آن را ريشهيابي كنيم.
خبرنگار دين و معارف اسلامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در گفتوگوهايي كه با دستاندركاران برنامه سازي و صاحبنظران مذهبي انجام داد كه كارشناسان « نداشتن اطلاعات به روز برخي حوزويان و عدم آگاهي برخي مبلغين از نياز نسل جوان» يكي از دلايل كمرنگ شدن مباحث معرفتي و ديني در ميان برخي اقشار مطرح كردند و عدهاي هم «كمكاري سازمانهاي مربوطه و نبود قوانين حمايتي از حقوق مولفين و سازندگان برنامههاي رايانهاي» را علت بيانگيزگي تهيه كنندگان براي سرمايهگذاري در بخش كودك و معارف دانستند.
يك مدرس حوزه:
قضاوت از روي ظاهر افراد دليل كنارهگيري برخي از جوانان از محافل مذهبي است
حجتالاسلام و المسلمين عليرضا اميني مدرس در گفتوگو با خبرنگار ايسنا، حوزه قضاوت از روي ظاهر افراد و اصل قراردادن برخي مباحث فرعي را دليل كناره گيري برخي از جوانان از محافل مذهبي دانست.
وي با بيان اينكه به جز مراكزي كه در بين جوانان تبليغ ميكنند، به صورت تخصصي براي طلاب دروس خاصي در زمينه برقراري ارتباطات در نظر گرفته نشده است، افزود: تنها يك جريان تبليغي است كه توسط افرادي اداره ميشود كه از روي علاقه آن را دنبال ميكنند يا موسسات تبليغي كه گروههاي هدفي را در سطوح مدارس يا بالاتر در نظر گرفته و به صورت خودجوش فعاليت ميكنند.
وي خاطرنشان كرد: در هيچ يك از سازمانها يا موسسات براي طلاب يا مبلغين به صورت علمي در مورد نحوه تبليغ مفهومسازي نميشود البته مراكز يا موسساتي در غالب مراكز فرهنگي يا گروههاي تبليغي فعاليتي ميكنند يا بعضي سازمانهاي فرهنگي به صورت مختص به امور كودك و نوجوان ميپردازند همچنين برخي از روحانيون به صورت ذاتي توانايي خوبي در برقراري ارتباط با جوانان دارند.
وي گفت: برخي از افراد تنها در يك دهه خاص موفق عمل ميكنند و بعد به دليل تغيير فرهنگ در پيشرفت علوم و تكنولوژي و منطبق نشدن آنها با ذائقه نياز روز جامعه ديگر نميتوانند جوانان را جذب كنند. براي مثال فرد يا طلبهاي كه براي دهه 70 تربيت شده ديگر در دهه 90 فعاليتهايش باز خورد چنداني نخواهد داشت. زيرا با تغيير نسلها، سلايق، تربيت و انتظارات هم دگرگون ميشود.
اين مدرس حوزه با اشاره به اين كه تغيير فرهنگي و به تبع آن تغيير نياز نسل جوان به چيزي بيشتر از افرادي با انگيزه نياز دارد تصريح كرد: اينكه افرادي خود را وقف ترويج اسلام و معارف اسلامي ميكنند خوب است ولي ما نيازمند ايجاد نگاهي ويژه در حوزهها و مراكز فرهنگي هستيم، البته اين حقيقت كه با وجود پشتوانه نرم افزاري موفق خواهيم شد را هم نميتوان ناديده گرفت زيرا به اين وسيله است كه امكان رساندن مفاهيم وارائه سياست هاي مورد نظر را از دست نخواهيم داد.
جامعه فرهنگي ما به شدت تحت تاثير فضاي حاكم برمحيط مجازي است
وي با اشاره به روند رو به رشد فعاليت ماهوارهها و بازيهاي كامپيوتري، اظهار كرد: ما امروزه با گسترش شبكههاي ماهواره و محيط هاي مجازي روبرو هستيم كه توليد فكر و محتوا كرده و در واقع زمينهاي را ايجاد ميكنند كه ما نميتوانيم بدون توجه به اين زمينهها فعاليتهاي تبليغاتي خود را به ثمر برسانيم واين يك واقعيت است كه در حال حاضر جامعه فرهنگي ما به شدت تاثيرپذير فضاي حاكم بوده و صرف نظر از اينكه اين تاثيرات بيشتر جنبه مثبت دارد يا منفي (كه در اغلب موارد منفي است) بايد به صورت جدي بررسي شوند.
اميني با اظهار تاسف از اينكه قدر امكاناتمان را نمي دانيم تاكيد كرد: ما حتي از فضاهاي سنتي مثل منابر، مداحيها و مساجد كه در اختيارداريم هم به درستي استفاده نمي كنيم .در حالي كه محتوا و مفاهيم جديدي وارد آن شود تا توانايي جذب نسل جوان را داشته باشد. بنابراين مفاهيم بايد در غالب محتواهاي جديد و با استفاده از تكنولوژي روز ارائه شوند ولي تا امروز فعاليت چشمگيري در اين زمينه صورت نگرفته است.
اين مدرس حوزه با اظهار اينكه آموزش و پرورش مغفول مانده گفت: ممكن است بحث تبليغ و ترويج معارف اسلامي و به روز كردن آموزشها در بسياري از ادارهها و سازمانها مورد توجه قرار گيرد ولي شواهد حاكي از اين است كه به آموزش و پرورش چندان كه شايسته است توجه نشده و با وجود اينكه اسلام براي معلم ارزش زيادي قائل شده ولي معلمين جايگاه مناسب و در خور شان خود را در جامعه ندارند تا جايي كه معمولا افراد شغل معلمي را به عنوان انتخاب اول خود قرار نميدهند زيرا از حقوق و امكانات مناسبي بهرهمند نخواهند شد.
برخي موضوعات صوري به صورت اصل و شاخصه ديني قلمداد ميشوند
وي در ادامه خاطرنشان كرد: اگر بخواهيم مسائل فرهنگي به درستي حل شوند بايد آنها را به صورت ريشهاي حل كرد. براي مثال در زمينه آموزش و پرورش و موضوعاتي كه به جوانان مربوط ميشود به كرات بحث و بررسي صورت گرفته ولي كمتر به صورت ريشهاي و عمقي بررسي شدهاند در حالي كه تعداد زياد دانشآموزان سرمايه گذار بيشتري را در اين زمينه ميطلبد.
اين مدرس حوزه در ادامه با اظهار تاسف از اينكه در رابطه با شاخصههاي دينداري كار جدي صورت نگرفته است، افزود: گاهي اوقات ظاهر افراد و برخي موضوعات صوري به صورت اصل و شاخصه ديني قلمداد ميشوند و در برخوردمان با مخاطبين عواملي را دخالت ميدهيم كه دين ما آنها را دخيل نكردهاست. براي مثال ممكن است نوع پوشش و ظاهر برخي جوانان خلاف عرف يا آداب باشد ولي نميتوان آن را برخلاف دين دانست.
وي ادامه داد: گسترش سيطره اين رفتارها باعث شده تا بسياري از مخاطبين كه تشنه فعاليتهاي فرهنگي و معارف بودند را از دست بدهيم. وگرنه چرا بايد كانونهاي مساجد از وجود چنين افرادي خالي باشد در حالي كه اول انقلاب همين افراد بودند كه در مساجد حاضر مي شدند. چطور در آن زمان دامن مساجد آن قدر گسترده بود كه همه طيفها با سلائق مختلف را پذيرا شد و انقلاب هم باحضور همه اقشاربه ثمر نشست .ولي امروز شاهد هستيم كه برخي تنگ نظريها به صورت مشكلاتي در عرصههاي فرهنگي نمودار شدهاست.
مدير مسئول روزنامه اعتدال :
اولين گام در بهبود زيرساختهاي برنامهسازي براي كودك و نوجوان، تربيت مدرس است
همچنين حجت الاسلام و المسلمين رضا صابري مدير مسئول روزنامه اعتدال نيز با بيان اينكه در گذشته تغذيه فكري نسلهاي مختلف به عهده حسينيهها و مساجد بود، افزود: امروزه با توجه به تهاجم فرهنگي و از طرف ديگر پيشرفت فناوريها، ديگر امكانات گذشته پاسخگوي نياز جوانان نخواهد بود البته منابر و سخنراني در مساجد لازم هستند ولي به تنهايي كافي نخواهد بود.
وي دخالت غيرمتخصصين در امور حساس را يكي از معضلات اجتماع دانست و ادامه داد: اگر ميخواهيم شاكله ذهني كودكان و نوجوانان را شكل دهيم بايد از ورود افرادي كه در زمينه كودك تجربه و تخصصي ندارند جلوگيري كرده و مربيان و مولفان شايستهاي تربيت كنيم كه از ذوق و دانش لازم برخوردار باشند. اين در حالي است كه برنامهها و بازيهاي آموزشي ارائه شده در ايران از كيفيت و محتواي خوبي برخوردار نيستند.
مبلغين بايد شيوه هاي برقراري ارتباط با مخاطبين را بياموزند
صابري با اظهار تاسف از اينكه در حوزه علميه تربيت مبلغ بدون آموزش دروس روانشناسي و ارتباطات صورت ميگيرد، اظهار كرد: مبلغان و افرادي كه اقدام به آموزش و ترويج مباحث عقيدتي ميكنند بايد شيوه مربوط به برقراري درست ارتباط را بياموزند؛ زيرا كلام شيوا و برخورد درست در كنار آموزش معارف و مباني اسلامي تاثير زيادي در جذب مخاطب خصوصا جوانان دارد، البته اخيرا حوزه به جذب طلاب براي آموزش تخصصي به كودكان اقدام كرده است ولي تا امروز خروجي مناسبي نداشته و اميدوار هستيم به زودي توجه بيشتري به اين مباحث شود.
نسل جوان ما تنها مصرف كننده محصولات خارجي هستند
وي افزود: در حالي كه در شرايط فعلي از طريق كتب و محصولات با كيفيت ميتوانيم كودكان و جوانان را هر چه بيشتر جذب فرهنگ و معارف خود كنيم، شاهد اين هستيم كه نسل جوان ما تنها مصرف كننده محصولاتي هستند كه با فرهنگ و معارفمان همخواني نداشته و يا حتي با آنها در تضاد هستند.
وي تعداد مبلغان فعال در عرصه كودك را صفر خواند و عنوان كرد: به جز تعداد اندكي از مبلغان ميتوان ادعا كرد كه ما مبلغ فعالي در اين عرصه نداريم و بايد از صفر و با رويكردي به فردا قدم در اين راه بگذاريم. زماني كه بدون در نظر گرفتن آينده و تنها براي رفع مسائل امروزي برنامههاي زود بازده تهيه كنيم، تنها سرگرمي ساختهايم.
ابوطالب:
متوليان آموزشي و ديني در ديدگاههاي خود تجديد نظركنند
سعيد ابوطالب مستند ساز در گفتوگو با خبرنگار دين و معارف اسلامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: دانشآموز و نسل جوان ما بايد همان قدر از علوم ديني و درسي لذت ببرد كه از بازي رايانهاي و انيميشن لذت ميبرد و همان اندازه كه از مباحث مذهبي و علمي ميآموزداز اينترنت و فيلمهاي مرتبط با موضوعات ديني هم بياموزند.
ابوطالب با بيان اينكه دستاندركاران رسانه و آموزش بايد به اين باور برسند كه در عصر گسترش انواع رسانهها هستيم، افزود: افزايش رسانههايي مانند تلويزيون، اينترنت، موبايل و حتي پيامك و بازيهاي رايانهاي ايجاب ميكند كه ما به طور مداوم و در مدت كوتاهي در روشهايمان تجديدنظر كنيم.
وي اظهار كرد: روشهاي آموزشي و رسانهاي ما سنتي هستند و با اين وجود علاقهاي به بررسي متدهاي جديد نداريم. اين درحالي است كه در جهان مفاهيم آموزشي تغيير كرده و در كل تعريف ارتباطات و آموزش نيز دگرگون شده است.
هر روز تعامل رسانهها و سيستم آموزشي ما با نسل جوان كمتر ميشود
ابوطالب با ابراز تاسف از اينكه در سيستم آموزش و رسانههاي دولتي نتوانستيم به روز شويم، گفت: ما در اين زمينه آسيبهاي جدي ديديم كه مهمترين بخش آن اين است كه ديگر نسل جوان مخاطب اصلي ما نبوده و هر روز اين تعامل با جوانان كمتر ميشود و چون زبان جوانان را ياد نگرفته و تلاش شاياني براي به روز شدن نميكنيم بنابراين بهبودي در اين امر حاصل نميشود و اين مساله زماني پررنگتر ميشود كه صدا و سيما و بيشتر سيستم آموزشي ما هم دولتي هستند.
اگر نتوانيم خود را به سطح فكري جوانان نزديك كنيم آموزش ما بدون نتيجه ميماند
اين مستند ساز تاكيد كرد: سرگرمي همان آموزش است،يعني طبق تعاريف جديد فاصله بين دروس و آموزش مختص استراحت و تفريح نيست بلكه دانشآموز و نسل جوان بايد همان قدر از علوم ديني و درسي لذت ببرد كه از بازي رايانهاي و انيميشن لذت ميبرد و همان اندازه كه از مباحث مذهبي و علمي ميآموزند بايد از اينترنت و فيلمهاي مرتبط با موضوعات ديني هم بياموزد.
آموزش و پرورش، سازمان تبليغات و ارشاد بايد در ديدگاههاي خود تجديدنظر كنند
ابوطالب با اظهار اينكه بايد نگاهي تازه و رويكردي جديد وارد آموزش و پرورش و سازمان تبليغات و وزارت ارشاد و غيره شود، گفت: متوليان امور بايد در ديدگاههاي خود تجديدنظر كنند در غير اين صورت اگر ميلياردها تومان هم هزينه كنيم تا پياممان چه آموزشي و چه مذهبي به مخاطب برسد، هيچگاه به نتيجهي مطلوبي نخواهيم رسيد.
وي در انتها با تاكيد كرد: بايد به ابزار جديد انتقال پيام توجه كرده و سعي كنيم با ساخت و توليد بازيهاي رايانهاي و انيميشنهاي باكيفيت مطلوب، دين و فرهنگ خود را ترويج دهيم و كودكان و نوجوانان را جذب كنيم. براي مثال سازمانهاي فرهنگي ما با ساخت بازي تلفن همراه ميتوانند اهميت نماز و بسياري از فرايض ديني را به نسل جوان نشان دهند.
جمال شورجه:
واكسينه كردن نسل جوان در مقابل هجمههاي ديني حركت بنيادين ميطلبد
جمال شورجه كارگردن سينما در گفتوگو با خبرنگار دين و معارف اسلامي ايسنا، با بيان اينكه «دشمنان قلب و اعتقاد جوانان را هدف قرار دادهاند» افزود: ما بايد با تكنولوژي و شيوههاي جديد جوانان را با مفاهيم و معارف آشنا كنيم.
وي خاطرنشان كرد: براي اينكه نسل جوان را در مقابل هجمههاي ديني و فرهنگي واكسينه كنيم، لازم است تا مسوولان فرهنگي حركتي بنيادين در اين سير انجام داده و از طريق سينما و تئاتر براي ارائه فرهنگ ديني و اعتقادي پيشتاز باشند.
ما بايد نسبت به جوانهاي سراسر جهان، احساس مسووليت داشته باشيم
اين كارگردن سينما افزود: با گذشت بيش از هزار و چهارصد سال و در دست داشتن تكنولوژيها و فناوريهاي نوين هنوز دستاوردهاي شاياني در جهت گسترش فرهنگ و باورهاي اعتقاديمان نكرديم؛ لذا با توجه به كمبودها برنامهريزي جدي نياز است تا فرهنگ ديني و اسلامي خود را گسترش دهيم واين در حالي است كه ما بايد نسبت به جوانهاي سراسر جهان، احساس مسووليت داشته باشيم.
غرب مي خواهد اسلام را منزوي كند
وي خاطرنشان كرد: بسياري از برنامهها و فيلمهاي غربي، اسلام را هدف گرفتهاند تا با اين حربهها بتوانند اسلام را منزوي كرده و مانع از گسترش و صدور پيامهاي ارزشمند آن در سطح جهان شوند؛ بنابراين مسوولين نظام خصوصا مسولان فرهنگي موكل هستند ضمن مقابله با هجمههاي دشمنان، دستاوردهاي اسلام را به ساير كشورها معرفي كنند.
وي اظهار كرد: تمام اين امور به گردن مسوولين بوده و آنها موظف هستند تا به نحو احسن به اين امور بپردازند؛ زيرا فردا از همه ما سوال خواهد شد كه در مقابل نسل جوان چه كرديد و چرا به خوبي از ابزار و وسايلي كه در دست داشتيد براي ارتقاء سطح ديني مردم بهره نبرديد.
شورجه با اظهار اينكه «ما به عنوان مسوولين فرهنگي و هنري كمي غافل شدهايم» گفت: روزي هم از ما سوال و جواب ميشود و نبايد فراموش كنيم؛ زيرا آن روز دير نيست كه مخاطب بازخواستها و سوالات قرار گيريم و آن زمان چارهاي جز پاسخگويي نداريم.
دشمنان با استفاده از تكنو لوژي روز به ذهن جوانان ما نفوذ كردهاند
وي ادامه داد: دشمنان به شيوههاي مختلف مثل ماهواره، اينترنت و بازيهاي رايانهاي به فكر و ذهن جوانان ما نفوذ كردهاند و ديگر مجالي نيست تا با بهانه اين كه «عضو قوانين مالكيت معنوي نيستيم» و يا «آثار بدون مجوز كپي ميشوند»، عرصه را خالي كرده و دلسردي را عاملي قرار داده و با تكيه به آن خود را ملزم به انجام وظيفه ندانيم.
وي خاطرنشان كرد: نگرش انتفاعي به بحث فرهنگ ما را گوشهگير ميكند؛ لذا بهترين كار اين است كه با ديد وسيع و فرا منطقهاي نگاه و نتايج عملكرد خود را در سراسر جهان دنبال كنيم.
شورجه « نداشتن سياستگذاري درست» را عاملي بر بيبرنامگي فرهنگي دانست و گفت: سياستگذاري نامناسب باعث شده تا فيلمسازان هر كدام به دنبال افكار، عقايد و منافع خود فيلم بسازند؛ لذا مديريتهاي فرهنگي و سينمايي بايد يك نقشه راه براي خود ترسيم كنند تا در دراز مدت به نتيجه مطلوب دست يابيم؛ در غير اين صورت همين تشتت آراء و اختلاف موضوعي باقي خواهند ماند و دستاوردهاي مناسبي حاصل نخواهد شد.
شهرام لاسمي:
مفاهيم مذهبي توسط هنرمنداني كه كودكان دوستشان دارند بيان شود
شهرام لاسمي بازيگر نقش قلقلي و برنامههاي تلويزيوني كودك و نوجوان در گفتوگو با ايسنا گفت: مبلغان ميتوانند با مجريان كودك همكاري كرده و اصول مباحث ديني را به مجريهاي برنامه كودك آموزش دهند تا آنها با زبان كودكان مفاهيم را برايشان بازگو كنند.
با بيان اينكه ميتوانيم مباحث مذهبي را از طريق هنرمنداني كه كودكان دوستشان داشته و با آنها ارتباط برقرار ميكنند، منتقل كنيم، افزود: كودكان مطالب و مفاهيمي را كه ميبينند بهتر درك كرده و پيام آن را زودتر دريافت ميكنند ولي اينكه از آنها بخواهيم كتب ديني و قرآن را خوانده يا به سخنرانيهاي مذهبي گوش دهند تاثير چنداني بر آنها نخواهد گذاشت.
اين بازيگر حوزه نمايشهاي تلويزيوني كودك و نوجوان خاطرنشان كرد: بهترين روش ارائه مطالب مذهبي به نسل جوان استفاده از انيميشن (پويانمايي) بوده و با استفاده از اين تكنيكها است كه ميتوان با ماهواره مقابله كرد.
مسئولين بايد فضاي لازم براي افزايش كيفيت برنامهسازي كودك را فراهم كنند
وي با اشاره به اينكه در اغلب كشورها بحث كودك و نوجوان از اهميت بالايي برخوردار است، عنوان كرد: براي برنامه سازي كودك، بسياري از كشورها هزينه بسياري صرف كرده و بودجه كلاني براي آن در نظر ميگيرند, در حالي كه در ايران بودجه كمي براي اين امر خصوصا برنامه سازي كودك تعيين شده است.
لاسمي كه به «قلقلي» شهرت دارد، با اظهار تاسف از اينكه بودجه مناسبي براي برنامه كودك در نظر گرفته نميشود، ادامه داد: اين بودجه كم به حدي است كه براي ساخت برنامههاي كودك مثلا دقيقهاي 18 هزار تومان هزينه ميتوان كرد در حالي كه براي هر دقيقه از يك سريال مذهبي ميليوني صرف ميشود كه اين قبيل برخوردها باعث بيانگيزه شدن دست اندركاران برنامههاي كودك و نوجوان ميشود.
اين بازيگر مجموعههاي كودك و نوجوان گفت: اگر يك مبلغ ديني براي كودكان سخنراني كند قطعا از حوصله آنها خارج است ولي اگر يكي از شخصيتهاي مورد علاقه آنها مانند مجريهاي برنامه كودك با زبان خودشان مباحث را مطرح كند، خواهيم ديد كه با استقبال و هيجان بسياري از طرف كودكان مواجه خواهيم شد و مطمئنا تاثير بهتري بر روي آنها خواهد گذاشت، ضمن آنكه براي يك مبلغ ديني هم خيلي وقت گيراست تا بتواند چنين تجربهاي كسب كرده و با كودكان به طور تخصصي ارتباط برقرار كند.
راستگو:
برخي ناهنجاريهاي جامعه از كم كاري خودمان است
مبلغان براي ارتباط بهتر با نوجوانان با فناوريهاي روز آشنا شوند
حجت الاسلام و المسلمين محمدحسن راستگو، رئيس مركز تربيت مربي كودكان و نوجوانان دفتر تبليغات اسلامي گفت: آشنايي مبلغان و معلمها به فناوريهاي روز به آنها در برقراري ارتباط بهتر با كودكان و نوجوانان كمك شاياني ميكند و مبلغان و مربيان بايد با رسانهها و نرمافزارهاي جديد و كاربري آنها آشنا باشند، افزود: ما ميتوانيم بسياري از مفاهيم اخلاقي و ديني را با استفاده از رسانهها به كودكان انتقال دهيم كه اين امر مستلزم صرف وقت و هزينه بسياري خواهد بود تا توان برابري با بازيهاي با كيفيت خارجي را داشته باشد.
مبلغان و معلمها براي اثر گذاري بر نسل جوان بايد با فناوري روز آشنا باشند
وي با بيان اينكه خانوادهها ميتوانند با استفاده از قصه، مثل، نقاشي و تئاتر كودكان را به آموزهاي ديني علاقهمند سازند، افزود: همچنين خانوادهها در كنار بازيهاي كامپيوتري از ساير ابزارهاي كمك آموزشي هم استفاده كنند.
راستگو با بيان اينكه با افزايش روز افزون رسانههاي ديجيتال، برقراري ارتباط بهتر با نوجوانان و كودكان از طريق فراگيري ابزارهاي روز ميسر ميشود، گفت: اين امر مشروط بر اين است كه افراد با حوصله مسائل ديني و ادبيات كودكان را دنبال كرده و تخصصهاي لازم را فرا گيرند.
رئيس مركز تربيت مربي كودكان و نوجوانان دفتر تبليغات اسلامي با بيان اينكه هر روز رسانهها و نرمافزارهاي جديدي پا به عرصه ميگذارند، عنوان كرد: در چنين عصري ديگر لزومي ندارد آموزشها محدود به كتابهاي كاغذي شود بلكه ميتوان با استفاده از نرمافزارهاي چند رسانهاي و تصاوير جذاب پيام را به مخاطب منتقل كنيم.
راستگو اظهار كرد: ما با ساخت ابزارهاي نظامي، فناوريهاي نانو و يا سلولهاي بنيادي و انرژي هستهاي نشان داديم كه توانايي ورود به عرصههاي پيچيده را داريم ولي نبود قوانيني مثل حق كپي رايت مانع رشد و نمود سازندگان نرمافزارها ميشود.
عدم رعايت حق كپي منجر به دلسردي متخصصان شده است
وي عدم قانونمدي رسانههاي ديجيتال را يكي ديگر از معضلات دانست و ادامه داد: سازندگان رسانههاي ديجيتال و مسئولين ارشاد قانوني را براي استاندارد رسانهها مشخص نكردهاند و نوع ارتباط آنها با كاربران و يا حدي براي جستجوي آنها قائل نيستند. اين امر باعث ميشود هر فردي قادر باشد حتي با تخصص اندك وارد بازار شده و ضمن پايين آوردن ارزش كار، اطمينان خانوادهها براي استفاده كودكانشان از اين بازيها و نرمافزارها را كم كند و نتيجه هم اين ميشود كه ما نميتوانيم با رسانههاي خارجي رقابت خوبي داشته باشيم.
برخي ناهنجاريهاي جامعه ناشي از كم كاري خودمان است
اين كارشناس مذهبي در ادامه با بيان اينكه با گذشت بيش از 30 سال از انقلاب اسلامي انتظار ميرود با استفاده از امكانات صداوسيما، مطبوعات و مساجد، سطح فرهنگي و مذهبي جامعه بالاتر از اين حد باشد، افزود: متاسفانه با وجود داشتن سازمانها و نهادهاي مذهبي و آموزشي بسيار و صرف هزينههاي زياد شاهد هستيم كه گشت انتظامي به خانمها و آقايان تذكر اخلاقي ميدهد يا قوه قضائيه درگير اختلاصهاي چند هزار ميلياردي است.
راستگو تصريح كرد: متاسفانه مسائل سياسي گاهي بيش از حد ما را مشغول ميكند و معضلات و مسائلي كه امروزه در جامعه رخ ميدهد، نتيجه كم كاري خودمان بوده است لذا جا دارد تا بيشتر به مباحث اساسي انقلاب پرداخته شود، كه همان فرهنگي بر گرفته از كلام خدا و عترت است تا به اين وسيله كمي مسائل جناحي و سياسيكاريها به حاشيه رانده ميشود.
بابا مرادي:
برخي مبلغين تسلطي بر رسانههاي روز ندارند
بازيهاي رايانهاي و انيميشنها، كودكان را ذبح فكري و عقيدتي ميكند
حسين بابامرادي پژوهشگر فرهنگ و رسانه با بيان اينكه نوجوانان و جوانان ما در معرض تيغ تيز تهاجمات رسانهاي گوناگون قرار دارند، گفت: اگر در ابتدا با فرهنگ ناب خودمان دلهاي دست نخوردهي نوجوانان را از بذر ايمان پر نكنيم، قطعا در سيلاب تهاجم رسانهها از جمله بازيهاي رايانهاي، انيميشنها، فيلم و سريالها و ... غرق خواهند شد.
برخي از رسانهها از بدو تولدشان براي اهداف نادرست ساخته شدهاند
وي در خصوص تاريخچه پيدايش منابر گفت: رسانهها در طول قرون و عصرهاي مختلف، صور متنوعي به خود گرفتند. در گذشته بدليل محدوديتهاي زماني و مكاني و طول مسافتها و دور بودن اقوام، ملل و فرهنگها از يكديگر « شعر، منبر و ... » رسانههاي انحصاري بودند و با بيان اينكه برخي از رسانهها از بدو تولدشان براي اهداف نادرست ساخته شدهاند، اما عموم رسانهها ميتوانند ظرف پيامهاي متنوعي باشند كه ما بايد مظروفي را در آن قرار دهيم.
جوانان ما در معرض تيغ تيز تهاجمات رسانه هاي خارجي هستند
بابامرادي با هشدار در باره اينكه جوانان و نوجوانان ما در معرض تهاجم رسانههاي غربي هستند، اظهار كرد: بدليل از ميان رفتن بسياري از حصارهاي زماني و مكاني، فرهنگها و اطلاعات با سرعت بسياري منتقل ميشوند و لذا نوجوانان و جوانان در معرض تيغ تيز تهاجمات رسانهاي گوناگون قرار دارند كه اگر ما در ابتدا با فرهنگ ناب خودمان دلهاي دست نخوردهي ايشان را از بذر ايمان پر نكنيم، قطعا در سيلاب تهاجم رسانهها از جمله بازيهاي رايانهاي، انيميشنها، فيلم و سريالها و ... غرق خواهند شد.
اين پژوهشگر فرهنگ و رسانه در ادامه افزود: رسانهها ظرف و به عبارتي فرم هستند و نيازمند محتوا و مظروف. غرب بدليل فاقد بودن سوژهها و موضوعات حقيقي و بدليل آلوده بودن به فرهنگي شيطاني به ناچار مظروف خود را يا مسائل فانتزي و خيالي و غير واقعي قرار ميدهند يا عليه فرهنگهاي ناب به خصوص اسلام و تشيع اقدام ميكنند تا فرهنگ شيطاني خود را به خورد نوجوانان و جوانان ما دهد.
موضوعات فراواني در قرآن كريم براي توليد و ساخت انواع فيلمها وجود دارد
مرادي گفت:لازم است انسان را در سايهي وحي شناسايي كنيم. پس بايد برمحتواي انسان شناسي قرآن تسلط داشته و پس از آن رسانه و اقتضائات روز را شناخته و از آنها به نحو احسن بهره ببريم.
اگر ما نتوانيم انسان-اعم از كودك، نوجوان و جوان- را در سايهي وحي به درستي بشناسيم، در تربيت آنها قطعا راه به بيراهه خواهيم برد. البته اگر رسانه و اقتضائات هنري و روشهاي القائات مستقيم و غير مستقيم را بدرستي نشناسيم در استفادهي درست از اين وسايل ارتباط جمعي هم ناكارآمد خواهيم بود.
بسياري از مروجين و مبلغين و هيچ آگاهي از رسانههاي روز ندارند
اين پژوهشگر فرهنگ و رسانه اظهار كرد: بزرگترين مشكل ما در اين عصر و در اين جامعه، عدم تسلط و شناخت صحيح متوليان امر تربيت از « انسان شناسي قرآني»، «عدم آگاهي از رسانهها» و « عدم بهرهگيري از روشهاي نوين » و همچنين جستجو نكردن مطالب از منابع اصيل است.
مرداي افزود: بسياري از مروجين و مبلغين و معلمين هيچ نوع آگاهي از رسانههاي روز از جمله بازيهاي رايانهاي و انيميشنها و ... ندارند درحالي كه در عصر كنوني مهمترين منبع اطلاعاتي و تربيتي فرزندان ما اين بازيها و فيلمها شدهاند و ساعات فراواني از آنها گرفته و با لطايف الحيل آنها را سرگرم كرده و در پشت پرده ذبح فكري و عقيدتي ميكنند.
وي عنصر اول و اصل اوليه در امر تربيت را براي مبلغان پذيرش آنها توسط مخاطب دانست و عنوان كرد: بايد مخاطب مبلغان را به عنوان مربي بپذيرد و گر نه هيچ پيامي را از آنها دريافت نكرده و تأثير نميگيرد ضمن آنكه بسياري از نوجوان از مربيان نا آگاه در زمينهي رسانه فراري هستند و آنها را انسانهايي دور از تمدن ميبينند.
مرادي گفت: همچنين عدم آگاهي در اين زمينه، موجب ميشود كه راهكارهاي دشمن در تهاجم فرهنگي را نشناخته و از طرفي درد را هم پيدا نكنيم درحالي كه در چنين شرايطي به دنبال درمان خواهيم گشت كه امكان ندارد به نتايج مثبتي دست يابيم.
گفتوگو از خبرنگار ايسنا: آزاده تهراني
انتهاي پيام
سه|ا|شنبه|ا|16|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]
-
گوناگون
پربازدیدترینها