واضح آرشیو وب فارسی:ايران: گزارش از نخستين جلسه علني مجلس بعد از تعطيلات 25 روزه حال و هواي متفاوت بهارستانيها پس از انتخابات
خواندنيهاي خانه ملت
٭ حجتالاسلام حسين سبحاني نيا، عضو هيأت رئيسه مجلس اعلام كرد كه زمان حضور رئيس جمهور در مجلس قطعي نشده اما وي تا 24 اسفند براي پاسخگويي به سؤالات نمايندگان به صحن علني ميآيد.
٭ حجتالاسلام حسن نوروزي نماينده رباط كريم كه براي نمايندگي در دوره نهم از سوي مردم انتخاب نشده است، در نطق ميان دستور خود به سرمقاله روزنامه اشاره كرد و گفت: به شكايتم از عناصري كه دل رهبر معظم انقلاب را به درد آورده بودند و داراي تخلفات عديده در كشور هستند كه در كميسيون اصل 90 پرونده آنها مفتوح و به 510 برگه رسيده است و با تلاش گسترده خود اينجانب را از حضور در اين مركز بزرگ و حساس محروم كردند، افتخار ميكنم!
٭ فضاي خاص مجلس بعد از تعطيلات و نتيجه انتخابات موجب شد تا جلسه علني ديروز بينظم باشد تا آنجا كه علي لاريجاني با دعوت از نمايندگان به شركت در رأيگيريها گفت: امروز چرا وضعيت اين چنين است؟ مثل اين كه براي رأيگيري آمپول تقويتي لازم است. بهتر است ضمن ديده بوسي رأي نيز بدهيد.
٭ 15 نماينده مجلس در زمينه انتصاب سعيد مرتضوي به عنوان مديرعامل صندوق تأمين اجتماعي به رئيس جمهور تذكر دادند.
گروه سياسي نخستين جلسه علني مجلس هشتم بعد از برگزاري انتخابات مجلس نهم، در صحن و راهروها هنوز حال و هواي انتخاباتي داشت؛ از يك سو آنهايي كه فرصت نطق يافتند از حضور مردم تقدير ميكردند و از سوي ديگر 110 نمايندهاي كه از حضور در دوره بعد باز ماندهاند خود را براي اسبابكشي از بهارستان آماده ميساختند.
به گزارش خبرنگار پارلماني ، در همين حال و هواي غير رسمي بود كه مواد مراعا مانده لايحه حمايت از خانواده روز گذشته بالاخره به صحن علني رسيد و نمايندگان مجلس در بررسي ماده 22 لايحه حمايت از خانواده، ثبت ازدواج موقت را با 3 شرط باردار شدن زوجه، توافق طرفين و شرط ضمن عقد، الزامي كردند. همچنين در ماده 23 اين لايحه، نمايندگان با پيشنهاد علي مطهري، نماينده تهران مبني بر رفع محدوديت از ازدواج مجدد مردان مخالفت كردند.
در همين حال با تصويب نمايندگان هرگاه ايرانيان مقيم خارج از كشور امور و دعاوي خانوادگي خود را در محاكم و مراجع صلاحيتدار محل اقامت خود مطرح كنند، احكام اين محاكم يا مراجع در ايران اجرا نميشود، مگر آنكه دادگاه صلاحيتدار ايراني اين احكام را بررسي و حكم تنفيذ صادر كند.
به موجب تبصره اين ماده، ثبت طلاق ايرانيان مقيم خارج از كشور در كنسولگريهاي جمهوري اسلامي ايران به درخواست كتبي زوجين يا زوج امكانپذير است.
نمايندگان مجلس ماده مربوط به «منع اشتغال هر يك از زوجين توسط ديگري» را «در صورتي كه آن شغل منافي مصالح خانوادگي باشد»، براي بررسي بيشتر به كميسيون قضايي ارجاع دادند.
در جلسه علني ديروز همچنين گزارش نهايي تحقيق و تفحص از سازمان تربيتبدني در مورد چگونگي هزينهكرد المپيك چين، عملكرد فدراسيونهاي ورزشي و مصوبات نخستين دوره سفر رياستجمهوري و هيأت دولت در مورد امور ورزش قرائت شد.
مجلسيها در نخستين جلسه علني خود بعد از انتخابات، گزارشي را با عنوان عدم اجراي بخشهايي از قانون بودجه سال 90 كل كشور در مجلس قرائت و پس از تصويب به قوه قضائيه ارسال كردند.
رئيس مجلس: رفتار مقامات انگليسي نشانه عقبافتادگي و نديدن واقعيتهاست
علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي در نخستين نطق پس از انتخابات خود در صحن علني با انتقاد از اظهارات اخير ويليام هيگ وزير امور خارجه انگليس گفت: رفتارهاي مقامات انگليسي نشانه
عقب افتادگي و نديدن واقعيت ها از سوي آنها است. وي ادامه داد: دولت اين كشور فكري به حال وزير امور خارجه خود كند؛ به نظر ميرسد وي زياد و بيحساب حرف ميزند مثل حرفي كه درخصوص انتخابات ايران بيان كرد كه همگي ناشيانه و دور از حكمت بود.
رئيس مجلس در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اين كه در هفته گذشته شاهد اقدامي بسيار زشت و غيرقابل گذشت از امريكاييهاي اشغالگر افغانستان بوديم، گفت: سوزاندن تعداد زيادي از كتاب خدا (قرآن كريم) نشانه وحشي گري آنان است.
زمزمههاي رقابتي جديد براي رياست مجلس
غلامعلي حداد عادل روز گذشته در محور توجه نمايندگان بود و افراد زيادي براي تبريك كسب رأي اول تهران به او مراجعه ميكردند، در راهروها هم گمانهزني درباره رقابت جدي ميان لاريجاني و
حداد عادل براي كسب كرسي رياست مجلس نهم شنيده ميشد.
گرچه برخي حاميان لاريجاني از
هم اكنون به دنبال افزايش وزنه او در اين رقابت احتمالي هستند اما منتقدان رياست لاريجاني بر مجلس هشتم اين رفتار را ناپخته و با هدف تأثيرگذاري بر شرايط آينده تلقي ميكنند.
علت گمانهزنيهايي كه درباره تركيب سياسي آينده بهارستان و رياست مجلس مطرح ميشود را از علي اصغر زارعي، نماينده مردم تهران جويا شديم. وي معتقد است كه بعضي از اين اظهار نظرها توسط برخي افراد كه خود را اصولگرا ميدانند، مطرح ميشود و قضاوتهاي ناپختهاي از تركيب مجلس آينده و مديريت آن محسوب ميشود.
اين عضو جبهه پايداري تصريح كرد: ما نه به دنبال اكثريت و نه غلبه و پيروزي در مجلس آينده هستيم، بلكه هدف راهبردي ما پيشبرد گفتمان امام و انقلاب است چه در مجلس باشيم و چه نباشيم.
وي تأكيد كرد: براي اين گمانهزنيها بايد منتظر بود تا آرايش سياسي مجلس و چارچوبها مشخص شود.
احتمال رقابت ميان لاريجاني و حدادعادل جدي است
حجتالاسلام غلامرضا مصباحي مقدم، عضو شوراي مركزي جامعه روحانيت مبارز و نماينده تهران اما به خبرنگار گفت: هرچند هنوز تركيب مجلس نهم كامل نشده اما احتمال رقابت ميان آقايان لاريجاني و حدادعادل بسيار زياد است و بستگي به اين دارد كه كفه كدام يك در تركيب نهايي سنگينتر شود. وي با حمايت تلويحي از لاريجاني در اين رقابت ادامه داد: بايد رعايت مصالح ملي اصل قرار گيرد و معتقديم كه مجلس بايد مقتدر باشد و ارزيابي من اين است كه مجلس هشتم مجلس مقتدري بود.
مصباحي مقدم ادامه داد: من با آقاي حداد عادل مخالف نيستم اما در حد ترجيح، آقاي لاريجاني را مطرح ميكنم، اما اكنون 216 نفر به مجلس راه يافتهاند كه ديدگاهشان چندان براي ما مشخص نيست كه به سمت جبهه پايداري يا جبهه متحد تمايل دارند و به همين دليل نميتوان در اين خصوص پيشبيني روشني داشت.
اولويتهاي مجلس چيز ديگري است
بيژن نوباوه، ديگر عضو جبهه پايداري هم از منظر ديگري به اين موضوع نگاه كرده و تأكيد كرد: طرح موضوع مجلس آينده در حالي كه نزديك به 4 ماه به پايان مجلس فعلي زمان باقي است و لايحه بودجه 91 هنوز بلاتكليف است و كاري براي آن انجام نشده، درست نيست. وي ادامه داد: اولويتهاي مجلس اكنون مسائل ديگري است و طرح اينگونه موضوعات و گمانهزنيها ميتواند به وحدت ميان نمايندگان براي پيشبرد امور آسيب بزند.
اين نماينده تهران با اعتقاد به اينكه اين گمانهزنيها بايد در فضاي منطقي صورت گيرد، ادامه داد: پيشبينيهايي كه اكنون مطرح ميشود اظهار نظرهاي شخصي است كه با اهداف خاصي بيان ميشود.
سه|ا|شنبه|ا|16|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]