تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):خدای تعالی ایمان را برای پاکیزگی از شرک قرار داد ، و نماز را برای دوری از تکبر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826587773




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ملت معمار خانه ملت


واضح آرشیو وب فارسی:جهان نیوز: "ملت معمار خانه ملت"
با پيروزي انقلاب اسلامي در سال 1357، تحولات شگرف و مهمي در اوضاع سياسي، اجتماعي و فرهنگي ايران شكل گرفت و نظام ارزشي جامعه ايران متحول شد.

مشاركت مردم در عرصه هاي مختلف سياسي اجتماعي براي تعيين سرنوشت خود، ازتحولات مهم پس از پيروزي انقلاب اسلامي بود كه روند آن همچنان پرصلابت و استوار پيش مي رود. انتخابات به عنوان يكي از نمادهاي پرشور مشاركت سياسي در ايران، مسير درخشاني را تاكنون طي كرده است. نگاهي به تاريخچه مشاركت انتخابات مجلس شوراي اسلامي از نخستين دوره تاكنون حاكي از اراده ملت براي ساختن حال و آينده كشور است.

اين مسير از 24 اسفند 1358، يكسال پس از پيروزي انقلاب اسلامي كه مردم با گزينش نخستين نمايندگان خود در مجلس شوراي اسلامي پاي بست خانه خود را با استواري بنا نهادند، تا امروز- 12 اسفند 90 - همچنان پرقوت و با صلابت ادامه دارد.*

** دوره اول

انتخابات نخستين دوره مجلس شوراي اسلامي در بيست و چهارم اسفندماه 1358، با حضور جريان ها و گروه هاي سياسي وقت برگزار شد. در اين دوره جمعيت واجدين شرايط جهت شركت در انتخابات، 20 ميليون و 857 هزار و 391 نفر اعلام شده بود كه از اين تعداد 10 ميليون و 875 هزار و 969 نفر برابر با 14/52‎ درصد در كل كشور به پاي صندوق هاي راي رفتند. در نخستين مرحله انتخابات 97 نفر از سراسر كشور موفق به كسب اكثريت مطلق آرا شدند و به مجلس راه يافتند و 137 نفر ديگر در مرحله دوم انتخابات راهي خانه ملت شدند. نخستين جلسه مجلس در هفتم خرداد 1359 برگزار و به همين مناسبت اين روز، روز قانون و آغاز هفته مجلس نام گذاري شد. با توجه به شرايط انقلابي جامعه ايران، اين دوره، به تغيير قوانين قديمي و تصويب قوانين جديد اهتمام داشت. البته تحميل جنگ عليه ايران در سال 1359، و مسائل پيرامون آن در سال‌هاي پاياني دوره مجلس اول، اين نهاد را بيشتر از موضوعات ديگر به خود مشغول كرد.

** دوره دوم

انتخابات دومين دوره مجلس در بيست و ششم فروردين 1363 برگزار شد. در اين دور از مجموع 24ميليون و 143هزار و 498 نفر كه واجد شرايط راي دادن بودند؛ 15ميليون و 607 هزار و 306 نفر برابر با 64/64 درصد در انتخابات مشاركت و در مرحله دوم اين انتخابات نيز شش ميليون و 679هزار و 324 نفر شركت كردند و 274 نماينده راهي مجلس شدند. فعاليت مجلس در اين دوره به شدت متاثر از شرايط جنگ در كشور بود، همچنين بعضي از موضوع هاي سياست خارجي نظير تداوم دشمني آمريكا با ايران نيز از موضوعات مهم اين دوره مجلس بود.

** دوره سوم

نوزدهم فروردين ماه 1367 روز برگزاري انتخابات سومين دوره مجلس شوراي اسلامي بود. در اين انتخابات 27 ميليون و 986 هزار و 736 نفر؛ واجد شرايط راي دادن بودند كه از اين تعداد ١٦ ميليون و ٧١٤ هزار و ٢٨١ نفر برابر با 72/59 درصد به پاي صندوق هاي راي رفتند و در نهايت 278 نماينده راهي مجلس شوراي اسلامي شدند. دوره پاياني مجلس سوم علاوه بر اتمام جنگ، شاهد رحلت جانسوز حضرت امام خميني(ره) نيز بود. مباحث سازندگي ويرانه‌هاي جنگ از جمله مسايل مهم در دستور كار اين مجلس بود.

** دوره چهارم

انتخابات مجلس چهارم در 21 فروردين 1371 برگزار شد. جمعيت واجد شرايط جهت شركت در انتخابات در اين دوره ٣٢ ميليون و ٤٦٥ هزار و ٥٥٨ نفر بود كه از اين تعداد در مرحله اول 18 ميليون و 767 هزار و 42 نفر در سراسر كشور در انتخابات شركت كردند. ميزان مشاركت مردم در اين انتخابات 81/57 درصد بود. مرحله دوم اين انتخابات نيز 18 ارديبهشت همان سال برگزار شد و 275 نماينده بر كرسي هاي مجلس تكيه زدند. تداوم سازندگي همچنان در رأس دستور كارهاي مجلس اين دوره بود.

** دوره پنجم

پنجمين دوره انتخابات مجلس در هجدهم اسفندماه 1374 با حضور 24 ميليون و 682 هزار و 386 نفر يعني حضور 1/71 درصد مردم در انتخابات بود،. تعداد واجدين شرايط شركت در انتخابات در اين دوره ٣٤ ميليون و ٧١٦ هزار نفر اعلام شد و 277 نماينده وارد مجلس شوراي اسلامي شدند. مقابله با برخي از مسايل خارجي نظير افزايش فشارهاي آمريكا و اروپا به ويژه پس از اعمال تحريم‌هاي آمريكا عليه ايران از مهم‌ترين موضوع هاي مورد بررسي مجلس پنجم بود. ** دوره ششم

انتخابات ششمين دوره مجلس شوراي اسلامي در سي ام بهمن 1378 با حضور 26 ميليون و 82 هزار و 157 نفر يعني 67 درصد واجدان شرايط راي دادن برگزار شد. در اين انتخابات واجدين شرايط براي شركت در انتخابات 38 ميليون و 726 هزار و 431 نفر بود، منتخبين مردم 291 نفر بودند كه به خانه ملت رفتند. اين دوره توسعه سياسي در عرصه داخلي و تنش‌زدايي در عرصه سياست خارجي در دستور كار مجلس شوراي اسلامي بود.

** دوره هفتم

انتخابات هفتمين دوره مجلس شوراي اسلامي در اول اسفند 1382 با حضور 23 ميليون و 734 هزار و 677 نفر و با حدود مشاركت بيش از 50 درصدي برگزار شد. مجلس در اين دوره با 294 نفر كار خويش را آغاز كرد. مقابله با مشكلات اقتصادي و اجتماعي، تصويب پروتكل الحاقي، تلاش براي پيوستن به سازمان تجارت جهاني... از مهمترين موضوعات و دل مشغولي هاي اين مجلس بود.

** دوره هشتم

انتخابات هشتمين دوره مجلس شوراي اسلامي، در 24 اسفند سال 1386 در سراسر ايران برگزار شد. در دوره هشتم ، 22 ميليون و 350 هزار و 254 نفر يعني 51 درصد حايزين شرايط در انتخابات مشاركت داشتند و 288 نفر به مجلس راه يافتند. موضوعات مهم در اين دوره مربوط به انرژي هسته اي، تحريم ها ، بررسي مسايل مربوط به تحول اقتصادي و ادغام وزارتخانه ها بود. ** دوره نهم --------------------------- 12 اسفند 90 روز سرنوشت ساز ديگري در تقويم انقلاب اسلامي است . مردم ايران دراين روز در آزموني ديگر براي انتخاب نمايندگان اصلح آراي سبز خود را به صندوق ها مي ريزند تا اين پيام در تاريخ جاودان بماند؛ ملت معمار خانه ملت است.

* منبع آمار: پايگاه اطلاع رساني وزارت كشور

جمعه|ا|12|ا|اسفند|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جهان نیوز]
[مشاهده در: www.jahannews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 228]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن