واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: غلامحسين الهام در اهواز: دولت بدون مجلس قادر به انجام هيچ كاري نيست سعي كنيد از روي قوميت و منفعت شخصي كسي را به مجلس نفرستيد
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: سياسي
غلامحسين الهام گفت: مجلس در يك كلمه پرقدرتترين نهاد كشور است و هيچ نهادي از ميزان اختيار و توانمندي مجلس در مديريت كشور به معناي اعم برخوردار نيست و به هيچكس جز خداوند متعال كه همه در مقابل آن پاسخگو هستيم، پاسخگو نيست، مجلس تقريبا يك اقتدار مطلق است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ـ منطقه خوزستان، غلامحسين الهام كه در مسجد امام موسي بن جعفر (ع) اهواز سخن ميگفت، اظهاركرد: علاوه بر اختيارات واضح و تصريح شدهاي كه براي مجلس در بخشهاي مختلف قانون اساسي لحاظ شده است، مجلس ميتواند در تمام مسائل كشور قانون گذاري كند و به واقع پايه رابطه بين دولت و مردم باشد.
وي بيان كرد: اين قانونهايي كه سريع و تند در مجلس وضع ميشود ممكن است موجب تضعيف حقوق بسياري شود لذا آرامش و امنيت خاطر مردم در ثبات واضحيت و شفاف بودن قوانين است طوري كه با تفاسير و برداشتهاي مختلف باعث تصميمهاي متعارض نشود.
الهام با بيان اين كه خوزستان و اهواز پيشاني دفاع از اسلام و ميهن اسلامي بوده و ميقات خون همه شهيداني است كه با تار و پودشان عظمت اسلام را در تاريخ جاودانه كردند، افزود: روشن شدن جايگاه مجلس، خطير بودن امر انتخابات را نشان ميدهد و معيارهاي لازم را براي اين گزينش تاريخي تا حدي روشن خواهد كرد. لذا اولين بخش قانون اساسي درباره قوا، مربوط به قوه مقننه بوده و بعد از آن به بحث رهبري، قوه مجريه و قضاييه پرداخته شده است. يعني به لحاظ تقدم اصول نيز قانون اساسي ساختار و اختيار مجلس شوراي اسلامي را به عنوان اولين قوه در نظام، بيان ميدارد و اين نشان از اهميت اين قوه در نظام جمهوري اسلامي ايران است.
وي افزود: هر آنچه را كه دولت ميتواند تصميمگيري كند در عمل مجلس هم ميتواند چنين كاري را انجام دهد. در واقع مجلس در تصويرسازي هم عرض دولت قرار دارد. دولت بدون مجلسي مناسب كه ظرفيت دولت را كارآمد و بالفعل كند مثل هواپيماي بدون فرودگاه است.
الهام با اشاره به اين كه مجلس ميتواند دولت را فعال و يا زمينگير كند تصريح كرد: كليد حركتي را كه مردم از رييسجمهور مورد انتخابشان انتظار دارند در دستان مجلس قرار دارد زيرا دولت و محتواي تصميماتش در واقع با مجلس شكل ميگيرد. لذا مجلس ميتواند حركت آفريني كند و بر اجراي درست و دقيق دولت نظارت و برنامههاي دولت را عملياتي كند. در ضمن تمام نظارتهاي مالي بر بودجههاي عمومي كشور در اختيار مجلس است كه از طريق ديوان عالي محاسبات وارد عمل ميشود.
وي گفت: تنها مجلس شوراي اسلامي است كه ميتواند در مسائل كشور به غير از مسايل قضايي ورود پيدا كند و پس از تحقيق و بررسي لازم تخلفات را شناسايي و به دستگاهاي قانوني اعلام كند در ضمن بايد به عنوان صداي ملت از بلندگوي مجلس به اطلاع عموم برساند. مجلس تنها نهادي است كه مذاكرات و گفتوگوهايش بايد به طور علني از طريق راديو مستقيما پخش و به گوش مردم برسد تا ملت ناظر واقعي تمام وقت بر اين تصميمات باشد.
نماينده جبهه پايداري انقلاب اسلامي با بيان اين كه مجلس ميتواند با طرح سوال و يا استيضاح تمام وزيران را از سمت خود بر كنار كند، تصريح كرد: قانون اساسي ما بر خلاف نظامهاي سياستي دنيا اين اختيار را به مجلس داده است تا در چنين مسايلي ورود پيدا كند اگر چه مجلس ما يك نظام رياستي است اما تمام اختيارات يك نظام پارلماني را دارد. در هيچ يك از نظامهاي رياستي، رييس جمهور در مقابل مجلس پاسخگو نيست اما در ايران بر عكس اين قضيه وجود دارد.
وي با طرح يك سوال كه اين مجموعه مقتدر (مجلس) چگونه قابل كنترل است، گفت: اخيرا رهبر انقلاب اسلامي به نمايندگان فرمودند خودتان راهكارهاي نظارت بر خودتان را فراهم كنيد كه متاسفانه هنوز اين امر ميسر نشده است. تنها چيزي كه ميتواند كنترل كننده اين قدرت باشد ايمان و تدين آن نماينده است. يك نماينده بايد خودش را در پيشگاه خداوند مسئول بداند و به هنگام وضع قانون مراعات ملت را بكند. نمايندگان ما ميتوانند قوانين الهي، عدالت محوري و حجت شرعي داشتن را در تصميمگيريهاي خود لحاظ كنند.
وي گفت: حساسيت مساله اين جاست كه فكر نكنيد اصحاب قدرت و ثروت تنها داعيهدار حكومت هستند. رهبر انقلاب بارها تاكيد كردهاند، مراقب باشيد نمايندگاني را كه بدهكار و وام دار اين دو گروه هستند به مجلس نفرستيد. چرا كه اين كار خريدن اقتدار و قانونگذاري كل كشور و ملت است. يك تصميم نماينده در قانون گذاري، ميتواند يك ملت را به فقر مبتلا و يا امتي را نجات دهد و يا اين كه عدهاي را پولدار كند. لذا اين قوانين هستند كه تمام سرنوشت ما را رقم ميزنند.
الهام با بيان اين كه بايد نمايندهاي را به مجلس بفرستيم كه با چنين احساس مسئوليتي بينديشيد، طرح دهد و يا لوايح دولت را ارزيابي كند، عنوان كرد: همين دكمه مخالف و موافقي را كه نماينده در هنگام وضع قانون فشار ميدهد حقوق بسياري را جابهجا ميكند. لذا نمايندگان مجلس در واقع كار تشريح را انجام ميدهند.
وي خطاب به نمايندگان راهيافته به خانه ملت گفت: شما نمايندگان، متولي امور بندگان خدا شدهايد لذا بايد متدين و متعهد به حقوق مردم باشيد كه اگر اين مساله تحقق پيدا كند نگراني در كار وجود ندارد. من هيچ ضابطهاي را براي انتخاب يك نماينده اصلح به غير از دينداري نميبينم و معتقدم كه ملاك يك انتخاب آگاه و هوشيار دينداري آن نماينده است. در واقع اين دينداري است كه اگر كسي كاري را نداند آن قدر متعهد است كه زير بار مسوليتش نرود. اگر حقيقتا دينداري وجود داشته باشد تخصص هم وجود خواهد داشت. لذا مردم اين قدرت و امانت را به دست شما ميسپارند و شما نيز بايد نسبت به آن متعهد باشيد.
الهام مجلس را يك كار جمعي برشمرد كه باعث كاهش فساد در جامعه ميشود و عنوان كرد: امام راحل مجلس را امري بسيار مهم خطاب كردند و فرمودند مسامحه درامر مجلس مسامحه در امر مسلمين است و از گناهان كبيره به شمار ميآيد پس سعي كنيد از روي قوميت و منفعت شخصي كسي را به مجلس نفرستيد چرا كه اين كار آسيب زدن به كل كشور است. سهم شما مردم اهواز نه تنها در مديريت كشور مهم بوده بلكه از جهاتي فرا مليتي است پس كار بسيار مهمي بر دوش افرادي است كه نمايندگي اين ملت را بر عهده دارند.
وي تمام كشور را واحدي يك پارچه قلمداد كرد كه ميتواند به سرعت مشكلات نظام را برطرف و كشور را رو به پيشرفت سوق دهد و افزود: كشور و نظام ما يك جزيره مستقل نيست و تكتك استانها و شهرهاي كشور به صورت حلقههاي زنجير به هم پيوسته هستند، لذا بايد با اين افق نگاه كرد و نماينده مورد نظر را گزينش كرد. مجلس از بالا بر همه مسائل اشراف دارد و نمايندگان انتخابي اين استان در واقع بايد مظهر خوزستاني باشند كه سهم عمدهاي از سرمايه عمده انساني را در كل كشور داشته و در مديريت كل كشور اثرگذار است.
او با بيان اين كه خوزستان در زمان جنگ كشور را در مقابل تجاوز دشمن نگه داشت و همگي ما از اين حيث مديون اين استان هستيم، افزود: در عرصهاي ديگر بايد ارتباط بين مجلس و دولت را مورد توجه قرار داد. دولت بدون مجلس قادر به هيچ كاري نيست. هر چند بار سنگيني اجرا بر دوش دولت است اما بدانيد كه همين دولت براي حركت نياز به قوت مجلس دارد. اگر بين مجلس و دولت تعارض گفتمان وجود داشته باشد قطعا موجب توقف و ركود كشور خواهد شد. اگر مجلس و دولت از دو گروه سياسي به عنوان رقيب به يكديگر نگاه كنند همديگر را خنثي كرده و ديگر آرمانهاي امام تحقق نخواهد يافت.
وي ادامه داد: نميشود كه در هر نظام و دولتي هر قوه مسيري را براي خود در نظر گرفته و طي كند بلكه بايد با يكديگر هماهنگ و زير نظر ولايت و رهبري پرچم اسلام را بلند و به حركت در آورند. امروز كشتي نظام به ناخدايي ولايت و رهبري در طوفانها حركت ميكند و اگر مجلس زير پاي دولت و همين طور برعكس دولت زير پاي مجلس را سوراخ كند كشتي طوفان زده شده و غرق ميشود.
الهام افزود: اقتدار مجلس بايد در راه درست باشد تا كشور از فسادهاي مالي، فكري و سياسي و ترس از مقابل دشمن در امان باشد. در مجلس هشتم رهبر معظم انقلاب اسلامي دو گام بلند براي جلوگيري از اختلافات بين دو قوه برداشتند. يك بار از طريق شوراي نگهبان مشكلات بين دو قوه را با تفسير قانون اساسي بر طرف كردند. بار دوم نهاد ثابتي ايجاد كردند تا ارتباط بين دو قوه را تنظيم كنند. اگر خداي نكرده مجلس چشمان خود را بر روي دولت ببندد و به دنبال منافع خاصي باشد فساد عظيمي در كشور رخ خواهد داد.
وي تنها راه ارتباط بين دولت و مجلس را تعامل سازنده طبق قانون برشمرد و افزود: اين تعامل در عصري كه ما در حال پيشرفت هستيم و توانستيم تهديدات و تحريمهاي كشورهاي بيگانه را به يك فرصت تبديل كنيم براي ما بسيار مهم است. اين موج حركت كه در اطراف ما وجود دارد براي ثبت اقتدار انقلاب اسلامي يك فرصت سازي است و خداي نكرده اگر با غفلت از اين فرصتها بگذريم تهديدات اثر ساز بوده و دشمنان بر ما سوار ميشوند.
او اختلاف و تشنج بين دو قوه را تهديدي براي دو كشور قلمداد كرد و افزود: امروز بيش از هر چيز كشور به انسجام و وحدت دروني نهادهاي نظام نياز دارد چرا كه اين انسجام و وحدت ميتواند براي مردم اميدواري ايجاد كند و مشكلات را بر طرف كند و به دنبال آن آرمانهاي بلند اسلامي را براي تحقق جامعه عدالت محور امام عصر (عج) فراهم كنند.
وي ادامه داد: اختلافات و تعارضات بين قوهها اميد كشورهاي اسلامي را از اين «ام القراء» قطع ميكند. قانون اساسي ما تا كنون 35 سال عمر كرده كه اگر متوقف شود اميدواري را از جهان اسلام ميگيرد. لذا در اين دوره نياز به نمايندگاني داريم كه شجاعت لازم در برابر دشمن و همچنين به هنگام تصميمگيري در وضع قانون را داشته باشند. پيامي كه ما از اين انتخابات ميگيريم اين است كه مردم خوزستان خود تعيين كننده سرنوشتشان هستند و با نظام هم پيمان و هم قسم شدهاند كه اين اقتدار ملي را، افزايش و تهديدات دشمنان را كم ميكند. مردم ما با اين پيام بايد بر سر صندوقهاي راي حاضر شوند و از ارزشهاي انقلاب و عدالت دفاع كنند و نبايد پرچمهاي مبارزه با عدالت، فساد و تباهي را زمين بگذارند. همچنين براي رسيدن به آرمانهاي مطلوب و تبديل شدن يك الگو براي تعاملات انساني، علمي، ارزشي و سياسي در بين كشورهاي اسلامي بايد با حضور پرشور خود به پاي صندوقهاي راي برويم.
الهام اصل ورود به دولت و مجلس را هدف ندانست بلكه اصل ارزشها، افراد، انديشهها و آرمانها و حفظ دين و اسلام را يك هدف متعالي برشمرد و عنوان كرد: به فضل خدا با يك انتخاب صحيح و درست دين خود را به امام، شهيدان و رهبرمان ادا خواهيم كرد. اگر خداي نكرده با علم آن كه نمايندهاي اصلح نباشد و به آن راي دهيم نزد خدا پاسخ گو هستيم. اميدوارم مجلس نهم مجلس ايمان محور، فدايي اسلام ناب محمدي و مطلوب رهبري، اميد ملت، برادر دولت و ناظر بر اعمال دولت باشد و اين مركز اقتدار تبديل به مركز اقتدار اسلام شود.
وي در پايان گفت: روز جمعه خوزستان با حضور حداكثري مردم بار ديگر خواهد درخشيد و اميدوارم روز شنبه شاهد ورود نمايندگاني سالم و اصلح از اين استان به خانه ملت باشيم.
انتهاي پيام
پنجشنبه|ا|11|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]