واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نشست "الهيات هولوكاست و بررسي وضعيت اسلامي در سوئد" در قم برگزار شد
قم - به همت دانشگاه اديان و مذاهب نشست علمي "الهيات هولوكاست و بررسي وضعيت اسلامي در سوئد" روز دوشنبه با حضور پژوهشگر رشته اسلام شناسي دانشگاه لوند سوئد در قم برگزار شد.
معاون فرهنگي دانشجويي دانشگاه اديان، هدف از برگزاري اين نشست را آشنايي دانشجويان و محققان اين دانشگاه با مقوله هولوكاست و ارتقاي سطح آگاهيهاي آنان عنوان كرد.
"محمد رضا آقايا" درحاشيه نشست در گفت وگو با ايرنا افزود: نشست هاي علمي و تخصصي با عنوان" اسلام و بوديسم"، اسلام و مسيحيت"، "اسلام و آيين هاي نوظهور" و... "الهيات هولوكاست" از جمله نشست هاي علمي و تخصصي براي ارتقاي سطح علمي دانشجويان دانشگاه بوده است.
پژوهشگر رشته اسلام شناسي دانشگاه لوند سوئد نيز در اين نشست به بررسي وضعيت مسلمانان و جايگاه آنان در كشور سوئد پرداخت.
"سيد محمد شمس" افزود: كشور سوئد از جمله كشورهاي اسكانديناوي و اروپايي است كه مردم آن مي توانند به هر دين و مذهبي گرايش داشته باشند.
وي با اشاره به تعداد مسلمانان كشور سوئد خاطرنشان كرد: در كشور سوئد حدود چهارصدهزار مسلمان از كشورهاي ايران، تركيه، افغانستان، بوسني زندگي ميكنند.
شمس بيان داشت: مسيحيان افراطي و ملي گرايان اين كشور همانند ساير نقاط ديگر اروپا با اسلام به مخالفت پرداخته و در سالهاي گذشته چندين بار مساجد مسلمانان پاكستاني را به آتش كشيده و مورد بي احترامي قرار داده اند.
وي اسلام شناسي در سوئد را به دو بخش قبل و بعد از انقلاب اسلامي تقسيم كرد و اظهارداشت: قبل از انقلاب اسلامي در سوئد تعداد كمي در موضوع اسلام شناسي كار كردند و بيشتر مباحث اسلام شناسي در كشور سوئد به بعد از سال 1984 و پيروزي انقلاب اسلامي ايران مربوط ميشود.
وي افزود: از سال 1984 پروفسور "يان يرپه"، عضو آكادمي علوم انساني سوئد شد و سپس در سمت مشاور عالي وزارت امور خارجه كشور سوئد در عرصه مسائل بينالمللي اسلام به فعاليت پرداخت.
شمس گفت: پروفسور يرپه بخش اسلامشناسي دانشگاه لوند سوئد را تأسيس كرد و تا سال 2006 ميلادي و زمان بازنشستگي خود مسووليت اين بخش را بر عهده داشت.
وي ادامه داد: پس از بازنشستگي پروفسور، بخش اسلامشناسي دانشگاه لوند رو به افول نهاد تا جاييكه اكنون در پايين ترين سطح خود از نظر علمي قرار دارد و به هيچ وجه با زمان تصدي پروفسور يرپه قابل مقايسه نيست.
وي انگلستان، آلمان و فرانسه را از جمله كشورهايي معرفي كرد كه در زمينه اسلام شناسي فعاليت بيشتري را نسبت به ساير كشورهاي اروپايي دارند.
شمس افزود: اين كشورها نسبت به كشورهايي همچون سوئد و دانمارك بيشترين سهم را در خصوص مطالعات آكادميك و علمي در خصوص اسلام شناسي دارند، بطوريكه انگلستان به دليل سالها استعمار كشورهاي اسلامي در زمينه اسلام و حتي "يهوديت" و "عهد عتيق" و "عهد جديد" كار پژوهشي و تحقيقاتي انجام داده است.
7405 / 380/
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80008985
دوشنبه|ا|8|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]