تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ای على! عقل چيزى است كه با آن بهشت و خشنودى خداوند رحمان به دست مى‏آيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826621412




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نماينده هسته‌يي پيشين كره جنوبي در مذاكرات شش‌جانبه: به از سرگيري مذاكرات شش‌جانبه خوشبين نيستم


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: نماينده هسته‌يي پيشين كره جنوبي در مذاكرات شش‌جانبه: به از سرگيري مذاكرات شش‌جانبه خوشبين نيستم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي هسته‌يي

نماينده هسته‌يي پيشين كره جنوبي در مذاكرات شش‌جانبه گفت كه خوشبيني‌اش نسبت به دورنماي از سرگيري مذاكرات شش‌جانبه كمتر از قبل شده است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، وي سونگ لاك كه از فوريه سال 2009 تا اكتبر سال 2011 نماينده آمريكا در مذاكرات شش‌جانبه بود و اكنون سفير كره جنوبي در مسكو است روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در سئول گفت كه شانس بهبود روابط با كره شمالي از زمان مرگ كيم چونگ ايل، رهبر اين كشور كاهش يافته است.

به گزارش روزنامه كريا تايمز، گلين ديويس، نماينده ويژه آمريكا در زمينه امور كره شمالي كه اولين دور مذاكرات پس از مرگ جونگ ايل را روز پنج‌شنبه با مقامات پيونگ يانگ در پكن انجام داد در جمع خبرنگاران گفت كه "پيشرفت كمي" در اين مذاكرات صورت گرفت، ولي احتمال اينكه به توافقي فوري با دولت جديد كره شمالي دست يابند بسيار كم است.

سونگ لاك در پاسخ به سوالي درباره دورنماي از سرگيري مذاكرات شش‌جانبه پيرامون خلع سلاح هسته‌يي كره شمالي گفت: براي پيش‌بيني و قضاوت خيلي زود است، ولي من خوش‌بين نيستم.

اين مقام كره جنوبي سال ميلادي گذشته با ري يونگ هو، همتايش از كره شمالي دو دور مذاكرات دو جانبه داشت و مقدمه‌چيني‌هايي انجام داد كه انتظار مي‌رفت زمينه را براي بازگرداندن كره شمالي يه ميز مذاكرات آماده كند.

مدت كوتاهي پس از مرگ كيم جونگ ايل، كره شمالي و آمريكا ظاهرا آماده بودند دستيابي به دستاوردي را در زمينه مذاكرات شش‌جانبه اعلام كنند، اما اين اتفاق هنوز نيفتاده است.

سونگ لاك در جمع خبرنگاران در سئول گفت: فكر مي‌كنم از قبل سخت‌تر است، زيرا روابط بين دو كره پس از مرگ كيم جونگ ايل به بن‌بست رسيده است.

كره شمالي درباره نتايج مذاكرات دوجانبه‌اش با واشنگتن در پكن اظهارنظري نكرده است، اما پيونگ يانگ اخيرا لفاظي‌هايش را درباره رزمايش مشترك كره جنوبي وآمريكا افزايش داد.

مذاكرات پكن فرصت نادري را فراهم كرد تا كشورها نبض دولت جديد كره شمالي را بگيرند و ديويس گفت كه با وجود تغيير دولت پيونگ يانگ، متوجه تغييري در روش مذاكرات كره شمالي نشده است.

وي گفت: بنابراين شرايطي كه نشان دهنده بي‌ثباتي در كره شمالي باشد مشاهده نشده است.

نماينده ويژه آمريكا در زمينه امور كره شمالي نيز اخيرا گفت كه احتمال از سرگيري مذاكرات شش‌جانبه پيرامون خلع سلاح هسته‌يي پيونگ يانگ در آينده نزديك بسيار كم است.

ديويس گفت كه هنوز راه زيادي را در پيش دارد تا بتوانند مذاكرات شش جانبه را از سر بگيرند.

وي در پاسخ به سوالي درباره دورنماي ازسرگيري مذاكرات شش جانبه گفت: ما از چنين چيزي فاصله زيادي داريم.

ديويس اشاره‌اي به جزئيات اينكه چه پيشرفتي در گفت‌وگوهاي روز پنج‌شنبه و جمعه با كيم كيه گوان، نماينده هسته‌يي ارشد كره‌شمالي به دست آمد، نكرد.

نشست پكن سومين نشست دوجانبه هسته‌يي بين كره‌شمالي و آمريكا از ماه ژوئيه بود و ابتدا قرار بود در ماه دسامبر برگزار شود، اما به خاطر مرگ ناگهاني كيم جونگ ايل، رهبر كره‌شمالي و انتقال قدرت به كيم جونگ اون، پسر سوم وي به تاخير افتاد.

برنامه‌هاي كيم جونگ اون هنوز نامشخص است و ديويس در پكن گفت كه واشنگتن و پيونگ‌يانگ درباره نشست‌هاي بعدي به توافقي دست نيافته‌اند.

چين نزديك‌ترين متحد كره‌شمالي و ميزبان مذاكرات شش‌جانبه كه آمريكا،‌ كره‌جنوبي، ژاپن و روسيه نيز در آن شركت دارند بارها خواستار از سرگيري مذاكرات شش‌جانبه شده است.

كره شمالي در سال 2009 از مذاكرات شش‌جانبه عقب‌نشيني كرد.

پيونگ يانگ تحت توافق‌نامه‌اي در ماه سپتامبر سال 2005 موافقت كرد كه در ازاي دريافت كمك تسليحات هسته‌يي‌اش را كنار بگذارد. اما اين كشور از آن زمان تاكنون دو آ‌زمايش هسته‌يي انجام داده است و از وجود يك برنامه‌ غني‌سازي اورانيوم كه علاوه بر برنامه پلوتونيومش يك روش ديگر را براي ساخت بمب هسته‌يي در اختيار اين كشور قرار مي‌دهد پرده برداشته است.

آمريكا پيش از مرگ كيم جونگ ايل براي ارائه كمك‌هاي غذايي بسيار گسترده به كره شمالي اعلام آمادگي كرد، اقدامي كه توافق براي تعليق غني‌سازي اورانيوم در اين كشور مي‌توانست چند روز پس از آن اعلام شود.

كره شمالي در سال 2010 از يك نيروگاه غني‌سازي اورانيوم ظاهرا فعال پرده برداشت كه علاوه بر نيروگاه توليد پلوتونيومش، يك راه‌ دوم را براي ساخت بمب هسته‌يي در اختيار اين كشور قرار مي‌دهد.

آمريكا و ساير كشورهاي دخيل در مذاكرات شش جانبه اعلام كرده‌اند، پيش از آغاز مجدد اين مذاكرات كره شمالي بايد اين پايگاه توليد اورانيوم را تعطيل كند.

تحت فرمانروايي كيم جونگ ايل، كره‌شمالي دو بار به آزمايش تسليحات هسته‌يي دست زد و موشك‌هاي مختلفش را نيز آزمايش كرد، اما كارشناسان مي‌گويند كه كره‌شمالي هنوز توانايي لازم براي ساخت يك بمب هسته‌يي كوچك كه روي موشك جا شود را ندارد.

كره‌شمالي از مدت‌ها پيش خواستار ازسرگيري مذاكرات هسته‌يي شده بود، اما واشنگتن و سئول تمايلي به بازگشت عجولانه به ميز مذاكرات نداشتند، زيرا به گفته آن‌ها پيونگ يانگ عادت دارد كه در مذاكرات شركت كند و بعد از وظايفش شانه خالي كند.

اين دو كشور از پيونگ يانگ خواسته‌اند كه برنامه غني‌سازي اورانيومش را به حالت تعليق درآورد و بازرسان آژانس بين‌المللي انرژي اتمي را براي نظارت بر تعليق اين برنامه‌ها به داخل كشور راه دهد.

اكثر تحليل‌گران مي‌گويند كه كره‌شمالي هرگز برنامه هسته‌يي تسليحاتي‌اش را كنار نخواهد گذاشت، چرا كه اين برنامه هسته‌يي تسليحاتي بازدارنده نهايي اين كشور و نيز ابزار چانه‌زني‌اش در مذاكرات است.

مذاكرات شش‌جانبه با حضور آمريكا، روسيه، چين، ژاپن، كره جنوبي و كره شمالي با هدف خلع سلاح هسته‌يي كره شمالي از آوريل سال 2009 زماني كه پيونگ يانگ به دنبال اعمال تحريم‌هاي شوراي امنيت سازمان ملل عليه اين كشور به خاطر آزمايش موشكي‌اش از اين مذاكرات كنار كشيد به حالت تعليق درآمده است.

تنش‌ها در يك سال گذشته نسبت به قبل كاهش يافته است. كره‌شمالي در سال 2010 در دو حمله جداگانه كه موجب غرق شدن يك ناو جنگي كره‌جنوبي و نيز حمله توپخانه‌اش به يكي از جزاير اين كشور شد موجب كشته شدن 50 تن از شهروندان كره‌جنوبي شد و اين اقدام به افزايش تنش‌ها بين دو كشور منجر شد.

كره شمالي علاوه بر آن در آن زمان بازرسان آژانس بين‌المللي انرژي اتمي را از تاسيسات هسته‌يي‌اش اخراج كرد.

پيونگ يانگ پيش از مرگ رهبر اين كشور خواستار احياي بدون پيش شرط مذاكرات شش جانبه كه كمك‌هاي اقتصادي و سياسي را در ازاي خلع سلاح هسته‌يي اين كشور ارائه مي‌كند، شده بود.

سئول و واشنگتن از پيونگ يانگ خواسته‌اند كه پيش از آغاز مذاكرات چند گام مقدماتي را بردارد تا صداقت خود را نسبت به از سرگيري مذاكرات نشان دهد.

انتهاي پيام

دوشنبه|ا|8|ا|اسفند|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 189]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن