واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون امور مطبوعاتي وزير ارشاد: انتخابات فرصتي تاريخي براي رسانههاست
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: رسانه
معاون امور مطبوعاتي و اطلاعرساني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي انتخابات را فرصتي تاريخي براي رسانهها دانست.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، محمدجعفر محمدزاده ضمن تأكيد بر نقش ارزنده رسانهها در انتخابات مجلس گفت: رسانهها همواره يك پاي ثابت انتخابات بودهاند و هم حضور خوبي در انتخابات داشتهاند. ورود آنها به اين عرصه ويژگيهاي خاص خود را به همراه داشته و البته با چالشها و آسيبهايي نيز مواجه بوده است. اما در نگاه كلي صرف نظر از فضاي مناسبي كه بر رسانه ملي حكمفرماست.
او ادامه داد: طي روزهاي اخير در مطبوعات، خبرگزاريها و پايگاههاي اطلاعرساني نيز فعاليتهاي خوبي شروع شده است كه انشاءالله تا در مسير شورآفريني هرچه بيشتر در سطح جامعه و جلب مشاركت عامه مردم در تعيين سرنوشت سياسي و اجتماعي خويش ادامه خواهد داشت.
وي در ادامه رسالت رسانه را آگاهيبخشي و ارتقاء سطح آگاهي و دانش عمومي توصيف كرد و افزود: رسانهها پنجرههايي رو به دانايي هستند و اطلاعرساني رسانهها هم بايد در جهت آگاهيبخشي و ارتقاء دانش عمومي باشد.
محمدزاده گفت: من در نامه اخير خود خطاب به اهالي رسانه انتخابات را فرصتي براي رسانهها عنوان كردم. به اين معني كه نه تنها انتخابات ميتواند از بستر رسانه استفاده كند بلكه خود رسانه هم ميتواند از بستر انتخابات به عنوان يك فرصت استفاده كند. زيرا يكي از نيازهاي رسانه اعتماد مخاطبان است. رسانه براي اينكه اعتماد مخاطب را به دست آورد بايد از بگومگوهاي بيحاصل سياسي و اتهامزنيهايي كه بعضاً در سطح جامعه ديده ميشود پرهيز كند و به ارزيابي برنامه هاي نامزدها روي بياورد.
او خاطر نشان كرد: رسانه بايد از ذكر اخبار بدون منبع كه به صورت «گفته ميشودها و شنيده ميشودها» و اخباري كه بر پايه شايعات بياساس استوار است خودداري كند. رسانهها بايد شرايط انتخابات به عنوان يك فرصت تاريخي استفاده كرده و رقابتهاي سياسي موجود را به تضارب آرا و انديشهها تبديل كنند. به جاي اينكه اختلافات شخصي را مقابل هم قرار دهد، برنامهها را مقابل هم قرار داده و مبارزات انتخاباتي را به كرسيهاي آزادانديشي تبديل كنند.
محمدزاده يكي از آسيبهاي جدي رسانهها در فضاي انتخابات را شخصي شدن اختلافات دانست و تصريح كرد: امروز فضا براي انتشار برنامهها بسيار بيشتر از فضا براي انتشار دعواهاي سياسي است. گاهي اختلافات در سطح مسائل فردي و گروهي تنزل پيدا ميكند و به اختلافات شخصي بدل ميشود. اما رسانه اين قابليت را دارد كه با كاركردي جديد بگومگوهاي شخصي را كاهش دهد و به اختلاف در برنامهها و تضارب آراء را برجسته سازد.
وي در ادامه به سخنان اخير مقام معظم رهبري در نماز جمعه اشاره كرد و افزود: مقام معظم رهبري فرمودند هر قدر حضور مردم در پاي صندوقهاي رأي بيشتر باشد، اعتبار و ارزش ملت بالاتر ميرود، رسانهها هم جزئي از اين ملت هستند و بايد به اين نكته توجه كنند و براي عظمت و اعتلاي اين ملت و اهداف آن تلاش كنند.
وي گفت: اعتقاد دارم اگر امروزه بحراني در فضاي فضاي رسانهيي كشور ايجاد ميشود، به خود رسانه مربوط نيست، بلكه به سياسيون برميگردد كه متأسفانه گاهي اوقات اخلاق سياسي و انتخاباتي را رعايت نميكنند و حرفهاي نامناسبي ميزنند كه در رسانههاي كشور منعكس ميشود. البته همكاران مطبوعاتي بايد دقت كنند كه هر حرفي در رسانه انعكاس نيابد.
محمدزاده گفت: رسانه ماهيتا متعلق به حوزه فرهنگ است و نبايد به ابزار قدرت و سياست تبديل شود. رسانه بايد محيطي براي استفاده اقشار مختلف جامعه باشد و نبايد ابزار سياسيون واقع شود.
معاون مطبوعاتي در ادامه بر ضرورت توجه به مقوله روزنامهنگاري اسلامي تاكيد و اظهار كرد: متأسفانه يكي از آسيبهايي كه در حوزه روزنامهنگاري كشور وجود دارد و ما از آن غفلت كردهايم، اين است كه مباني روزنامهنگاري ما عمدتا ترجمه و وارداتي است. اغلب متوني كه در بحث روزنامهنگاري در دانشگاههاي كشور تدريس ميشود، متون ترجمه شدهايست كه وارد شدهاند. اين در حالي است كه ما منابع غني اعتقادي مانند قرآن كريم در اختيار داريم و با تتبع جدي در آنها ميتوانيم اصول روزنامهنگاري خود را منطبق بر آموزههاي ديني و قرآني استخراج كنيم.
محمدزاده كه در برنامه تلويزيوني "فصل حضور" با موضوع رسانهها و انتخاب مجلس نهم سخن ميگفت، در پايان به ذكر نمونههايي از آموزههاي قرآني منطبق با اصول روزنامهنگاري پرداخت و گفت: يكي از نكات مهمي كه قرآن همه ما را به آن توصيه فرموده، توجه به منبع خبر است كه ميفرمايد: "ان جائكم فاسق بنباء فتبينوا"؛ "اگر فاسقي براي شما خبر آورد پيرامون آن خبر تحقيق و جستجو كنيد".
انتهاي پيام
يکشنبه|ا|7|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]